Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
А бе мене ми преќи што пишуват за нешто што не го доживеале ниту знат како беше па ни не истражиле малце да видат тој систем. Секој систем има незадоволници, и во швајцарија и во Америка и во Нов зеланд ќе најдеш некого кој ќе пцуе влас и држава, и СФРЈ имаше куп проблеми имаше и промашени инвестиции имаше и погрешни одлуки, но сепак, велам, давам 25 години ова “демократија“ и “слобода“ за една година таа едноумна диктатура. Ние главечки вчетавме во потрошачки базирано општество а немаме за трошење. Старио мој беше горд на шпорет кој го слуѓи се уште (од 1978), фрижидер исто тука негде, пред 3-4 години конечно го замени телевизорот од 1981.... и јас на шала му велев “Зато пропадна СФРЈ, сите купивте по еден ТВ, едно шпоре и фрижидер и треба да чекаат фабриките 30 години да ви текне да купите друг“, се знае бе што е капитализам, роба се фрла, се купува нова и така во круг, кТВ, 3 години, шпоре фрижидер 5-7, кола 10 и менуваш, а да не збораме за мобилни, алишта, патики.... Борово цокули 15 години, Планика чевли 10 години, Први мај кошули 10 години.... Па кај те остава ЦИА ти да правиш такви квалитетни работи, има да уградиш чип во машина за алишта и после 5 години да цркни. Не смее да се дозволи нештото да работи 2 генерацииLet3...сепак не се жести, се работи за нови зомбирани генерации, што тоа па тие знаат за Југославија??? Тоа ти е како да им објаснуваш каков вкус има банатата, а да мораат да ја гледаат само преку џам.. Плус тоа џамот замаглен од разни магли...
Но секое време има свои вистини , легенди и митови и тоа е тоа и тука помош нема.
Инаку да им кажеш дека опасно кретеноидна појава е да гледаш насекаде млади, посебно па девојка со дечкото , како секој за себе зури у телефон и комуницира со кој ти знае кого, а излегле заедно , или на маса седнало друштво и секој со својот телефон и само се кикотат и си покажуваат меѓу себе нешто на екраните, жуто ќе те гледаат.
Јеби га на такви уште да им збориш за Југословенските времиња е како да завиваш на полна месечина во Август.......
ЦИА планирала уште од одма да ја растура Југославија...хе,хе. Во Југославија се правеле лоши телевизори итн.итн. .............испрани мозочиња.
Не е ни чудо што се убедени дека на тие од преку им е поголем....![]()