Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Абе дечки, дај кажете некоја добра лабава комедија од поновиве, 2014/2015 :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Нема добри, задно што гледав е Get Hard со Will Ferrell и беше очај. Така да ако сакаш borderline комедија, гледај го. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.124
Od poslednive..

The Wedding Ringer mene mi bese pak ocaj, a Get Hard me nasmea, prvpat Kevin Hart da mi e ok. :D
What We Did on Our Holiday so Rosamund Pike i David Tennant od doctor who go gledav nekni, dobiva prolazna, ok komedija, well written.
Shaun the Sheep Movie bea site ispozadovolni, mene ne me pogodi tolku. Ova moze.
Kingsman: The Secret Service ako ne ti e, odlicen i mnogu zabaven.
What We Do in the Shadows bese prilicno interesna parodija, dobro projde niz kritika.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Kingsman не е комедија, повеќе е како James Bond Light. Секако, несериозен филм е и ОК е за гледање.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.169
Поени од реакции
10.138
Kingsman мене ми беше промашување. Очекував нешто поинакво, а добив исмевање на Џејмс Бонд и сличните ко него филмчиња. Од комедија Маро мори, к да се немало.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.124
Ako nekoj ne mu se ceka blu

Mad.Max.Fury.Road.2015.1080p.WEB-DL.DD5.1.H264-RARBG

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.044
Поени од реакции
42.757
the wedding ringer најдобра комедија што ја имам гледано во последно време, а у гет хард не видов ништо смешно исфорсиран глуп хумор помешан со невкусни сцени.

Последно уредено:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Најјаки се трејлерите за комедии, сите смешки на едно место па после нема поента да го гледаш филмот.

W

wicked_1

Гостин
Најјаки се трејлерите за комедии, сите смешки на едно место па после нема поента да го гледаш филмот.
Според мене најтежок жанр за продукција и пишење е комедијата. Огромна поделеност има меѓу гледачите за кои треба да се критериумите.
У суштина, читањето е тешко, секој гледач не восприема исто хумор.

Исто друга причина е што режисерот не може у секој момент да се извлече на актерските способности и перформанс на одреден актер ако водечкиот актер не е комичар у основа, со просечно напишано сценарио нема да успее филмот, колку и јак перформанс да има актерот. Конкретно у овај жанр, врвни драмски актери не можат да извадат перформанс како некои актери у комедијата.
Д.Д.Луис, Олдман, Бејл, Шон Пен, Хофман и слични, дури и Деп, Ајронмен, Клуни итн, не можат да го извадат тоа за што се способни Рики Жервејс, Џим Кери, Стив Карел,Џон Клиз итн..
Edmund Kean : Dying is easy, comedy is hard. :icon_lol:

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.405
Поени од реакции
38.921
Полтергејтс. :facepalm:

Живи патетики , ископирано се до најситната сцена од 80тите.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Мислам дека уште се бркаат на fury road.
Од толку многу акција, ми здосади на крајот

G

grande-juve

Гостин

Kajgana Shop

На врв Bottom