Дрекселмаер – Фабрика на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Notepad2
  • Време на започнување Време на започнување
Во државава не ни треба ни нова влада, ни нова опозиција. Ни треба синдикат, ако имаме синдикати нема ништо од ова да се случува.

До тогаш ве оставам да се препукувате на политичка основа.

Генијално се сети. Тоа што ДПМНЕ го пикна синдикатот во шише и што го направи огранок на својата партија, воопшто не е политички проблем. Тоа што претседателот на синдикатот се појавува на митинг на политичка партија за да изрази поддршка исто не е политички проблем, туку е метеоролошки.

Како само ти текна.

Последно уредено:
Mnogu negativna energija, ochite kje si gi izvadite, zatoa i drzhavata ja pretvorija vo kolonija!
Nikoj ne napishal sho treba da se napravi, mislenje, mozhebi reshenie, ako nishto povekje barem uteha za onie koi se ugneteni, a nemozhat da si gi otvorat ochite.

Vo temata za DMM ednash napishav, kje povtoram, treba da se organiziraat, ako nema sindikat togash neka napravat sobir na vrabotenite, ama 90-100% uchestvo, ne dvajca trojca, kje gi izbrkaat vednash. Ako se organiziraat so masovnost i isporachaat baranja, management-ot kje mora da razgovara i eventualno neshto da smeni !!!

Dali e mozhno da se organiziraat i dogovorat i vo kolkav procent, toa neznam, mozham samo da pretpostavam !?
Narodot donekade sam si e kriv, svesno se napustija selata i plodnata zemja kade sto sigurno moze poubava egzistencija da se vadi nego da se rmba za 200 evra po ovie ke gi narecam koncentraciskive logori.
Ocigledno na narodot mu e najbitno e da ima kafic,kafana i kladionica na 100 metri.

Sekade ima magarinja so rabotat po fabriki, toa e licen izbor na sekoj poedinec-ka. So sila nikoj ne gi tera.

Абе има луѓе што немаат избор па мора да работат тоа.

Што ако дома чекаат две деца гладни да ги рани? Што ако маж и е болен па и треба здравственото.

Немој толку краткогледо да ги гледаш работите. Не заслужуваат тие поради што немаат друг избор па работат во фабрика да ги третираат ко свињи што може да умрат.

Што ако дома чекаат две деца гладни да ги рани? Што ако маж и е болен па и треба здравственото.

Немој толку краткогледо да ги гледаш работите. Не заслужуваат тие поради што немаат друг избор па работат во фабрика да ги третираат ко свињи што може да умрат.[/quote

Немој толку краткогледо да ги гледаш работите. Не заслужуваат тие поради што немаат друг избор па работат во фабрика да ги третираат ко свињи што може да умрат.
Kako ziveele pred da dojde dreksl? Mozele da si produzat taka i da go stavat dreksl na ignore. Sigurno pecalele po nekoja para natamu navamu, se lazat kao stalna rabota demek. Epa na ti go sega.

Генијално се сети. Тоа што ДПМНЕ го пикна синдикатот во шише и што го направи огранок на својата партија, воопшто не е политички проблем. Тоа што претседателот на синдикатот се појавува на митинг на политичка партија за да изрази поддршка исто не е политички проблем, туку е метеролошки.

Како само ти текна.
Тоа не е мој проблем, проблем е на вработените што не бараат формирање на синдикати по нивни услови.

Е сеа ако кажеш, "епа неможат се плашат да не ја изгубат работата ако се побунат." Тогаш не ни треба да си ги бараат правата, значи си ја сакаат работата.

Точка.

Голема фама се крена за оваа вест.

Дали доколку веднаш била испратена вработената во Скопје би преживеала? Најверојатно Не.

Дали вработената доколку и се слошило дома, крајниот резултат би бил поразличен?
Не.

Дали работата има врска со мозочниот крвоизлив на вработената?
Не.

Дали темата оди во насока на политизација?
Да.

Дали умираат вработени од природна смрт на работно место низ светот?
Да.

Еве да те прашам, бидејќи се пофали дека си во странство. Што се случува во таа државата каде што си во странство кога ќе умре работник на работа, а претходно за истата фабрика има еден куп пријави за нехумано однесување и лоши услови за работа.

Од мое познавање, такво нешто кога се случува во западна европа, одделот од фабриката запира со работа и инспекции вршат детална контрола со цел да ја утврдат причината за смртта, односно дали е настаната поради самото здравје на работникот или поради работата и условите во фабриката. Ако се утврди второто, следува сериозна граѓанска и кривична одговорност.
Да не правиме муабет за судските процеси што ќе бидат поведени дополнително...

А тука кај нас, не смеело лентата да запре.
Дали си свесен дека трудова инспекција воопшто не направи контрола после ова.
Човек умре во фабрика која што на големо ја критикуваат за лошите услови за работа не само во Македонија туку и во Србија, а никој не најде за сходно да провери какви се условите за работа.
Тоа поразително за нас како држава и општество.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Vo dreksl ima dosta vraboteni so vekje imaat solidna egzistencija od zemjodelie, na rabota odat samo za penzisko *da tecel stazot*. E ovakvi budali stvarno ne moze da gi razberam. Mesto da se nafatat ko so treba so zemjodelieto svesno zdravjeto si go ostavaat po toa gulazite.

Еве да те прашам, бидејќи се пофали дека си во странство. Што се случува во таа државата каде што си во странство кога ќе умре работник на работа, а претходно за истата фабрика има еден куп пријави за нехумано однесување и лоши услови за работа.

Од мое познавање, такво нешто кога се случува во западна европа, одделот од фабриката запира со работа и инспекции вршат детална контрола со цел да ја утврдат причината за смртта, односно дали е настаната поради самото здравје на работникот или поради работата и условите во фабриката. Ако се утврди второто, следува сериозна граѓанска и кривична одговорност.

Човек умре во фабрика која што на големо ја критикуваат за лошите услови за работа не само во Македонија туку и во Србија, а никој не најде за сходно да провери какви се условите за работа.
Мозочно крварење нема никаква врска со лоши услови на работа.

Тоа поразително за нас како држава и општество.
Izvini ama mene nikoj ne moze so sila da me natera bolen ili so nekoja maka da rabotam. Ke mu go tresnam prvoto nesto so mi e na dofat na rakata po glava. Pa i toa neka znaci otkaz. So seta pocit do pocinatata, ne trebalo voopsto nikogo nisto da prasuva, fino ja napustas lentata go pokazues sredinecot na pretpostaveniot i prijatno.

Мозочно крварење нема никаква врска со лоши услови на работа.

Ова го утврди преку објава на медиуми и од тоа што е прочитано.

Ја ако тврдам дека мозочниот удар е настанат поради лоши услови за работа, прекувремено работење, превисока температура во халите (кажано е дека немаат клима), мобинг од надредените и низа дури околности, шо праиме сега. Обврска на компанијата е да утврди дали лицето што го вработува е способно да ја врши работата а посебно кога треба да работи прекувремено.[DOUBLEPOST=1434907500][/DOUBLEPOST]
Izvini ama mene nikoj ne moze so sila da me natera bolen ili so nekoja maka da rabotam. Ke mu go tresnam prvoto nesto so mi e na dofat na rakata po glava. Pa i toa neka znaci otkaz. So seta pocit do pocinatata, ne trebalo voopsto nikogo nisto da prasuva, fino ja napustas lentata go pokazues sredinecot na pretpostaveniot i prijatno.

Приватните околности зошто се приморани луѓето да работат таму не ги знаеме и на сите се различни. Некои сакале нејќеле зависат од тоа осигурување или други зависат од нив.
Тој што е приморан не значи дека може и така да биде третиран и условите треба да бидат соодветни. Сигурно 90% од нив таму не се од мерак.

Не бе, мозочно крварење нема никаква врска со лоши услови на работа. Тоа се добива од убавиот живот без нервози, притисоци и големата плата.

Ова го утврди преку објава на медиуми и од тоа што е прочитано.

Ја ако тврдам дека мозочниот удар е настанат поради лоши услови за работа, прекувремено работење, превисока температура во халите (кажано е дека немаат клима), мобинг од надредените и низа дури околности, шо праиме сега. Обврска на компанијата е да утврди дали лицето што го вработува е способно да ја врши работата а посебно кога треба да работи прекувремено..

Ти можеш да тврдиш што сакаш, ама медицината твоите тврдења ги смета за неточни.

Мозочните крварења поготово субарахноидалното мозочно крварење настанува најчесто кога има вродена аневризма во пространството на Вилис, тоа е нешто како бомба со тајмер, не знаеш кога ќе пукне.
18009%5B1%5D.jpg

Последно уредено:
Не бе, мозочно крварење нема никаква врска со лоши услови на работа. Тоа се добива од убавиот живот без нервози, притисоци и големата плата.
Prijatel na tatko mim pun ko brod, inaku lezaciste nevideno, normalno vo javna administracija, u ministertvo za ekologija mislam bese, eve na tolku lezenje pari i lagoden zivot bez maka go strefi kap i si otide kaj gorniot. Znaci taka mu bilo pisano.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom