Дрекселмаер – Фабрика на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Notepad2
  • Време на започнување Време на започнување

Иронија, нели? :icon_lol:

Јас сум далеку од МК и искрено ме боли уво за тоа што се дешава, ама сеа ако логиката не ти оди у прилог на твојата куропушачка агенда и ти си исфрустриран поради фактот што мораш да пушиш секојдневно милум или силум, јас тука не можам да ти помогнам.

Епа ако не си засегнат од ситуацијава, што по ѓаволите коментираш?

Последно уредено:
Иронија, нели? :icon_lol:

Да не знае човек дали да се смее или да плаче. Си заминал некаде далеку од Македонија, и чуствува куропушака потреба да ја брани кликата на Груевски, веројатно од носталгија.

Ужас.

Голема фама се крена за оваа вест.

Дали доколку веднаш била испратена вработената во Скопје би преживеала? Најверојатно Не.

Дали вработената доколку и се слошило дома, крајниот резултат би бил поразличен?
Не.

Дали работата има врска со мозочниот крвоизлив на вработената?
Не.

Дали темата оди во насока на политизација?
Да.

Дали умираат вработени од природна смрт на работно место низ светот?
Да.

Ај кога веќе си гатач и гомнојадец,кажи ми кој ќе биде победник на релито Дакар во 2016 година,во камиони..

Дали си преглуп,или тренираш за глуп? Да и Да..

Да не знае човек дали да се смее или да плаче. Си заминал некаде далеку од Македонија, и чуствува куропушака потреба да ја брани кликата на Груевски, веројатно од носталгија.

Ужас.
Абе доста пушиш де на Груевски де на Бранко, освен куропушење не знаеш друго, ќути тамо.

Јас сум далеку од МК и искрено ме боли уво за тоа што се дешава, ама сеа ако логиката не ти оди у прилог на твојата куропушачка агенда и ти си исфрустриран поради фактот што мораш да пушиш секојдневно милум или силум, јас тука не можам да ти помогнам.

Чекај,ќе ти се свртат работите и тебе,не се секирај..

Реално ме нервираат такви куриња како тебе,што се потсмеваат на туѓата несреќа..
Кај виде да се потсмевам на туѓа несреќа? Или си толку глуп да не можеш реално да согледаш една ситуација? Не е ни чудо што цело општество е отидено у курац од куропушачи, завидливи и прости луѓе!

Кај виде да се потсмевам на туѓа несреќа? Или си толку глуп да не можеш реално да согледаш една ситуација? Не е ни чудо што цело општество е отидено у курац од куропушачи, завидливи и прости луѓе!

Ти реално согледуваш ситуација?

Копито едно.

После толку вреѓање од сите членови и спуштање на земја пак да бидеш упорен и да пишуваш, секоја чест, или сте платени или сте толку бедни што не допира ништо до вас...

Лесна и земја на починатата.
Кој работи или работел во некоја си од овие квази странски инвестиции знае низ што се се минува, ко велам работи се мисли на обичен работник, пошто оние административци и такви бакрачи во овие фирми се од друга планета за нив важат др правила.
Мене само ме интересира кој ја пружа таа медицинска помош во вакви случаи во ова фирма , во една од такви стр инвестиции во кој јас работев, медицинско лице кој можеше да ти пружа помош работеше само прва смена, втора и трета не. Од то што можев да забележам од моето речиси двегодишно работење најчесто имаше потреба за медицинска помош кога се работеше трета смена, пред се кај постарите. Ке се пресечеш аматерски ке те преврзат и пак седнуваш работиш, ке побараш пропусница да си одиш те прават луд и неработник, трпиш све од навреди, уцени, закани да те нападат. Има ли поболно од тоа претпоставениот да ти каже ке те нападам ке ти трпи семејството за леб и то сум видел. Сета срека што немам оформено семејство во оваа држава, а кај и да е ке се збогувам од неа, пошто не гледам иднина овде.

Што е, немаш соодветна реплика, па Шведска ја мешаш?
Не, Кадаиф, овде работникот е заштитен како бела мечка и овакви случки се невозможни. Во Шфецка дури и животните имаат подобар третман од луѓето на Балканот. Тука никој не смее да те понижува, а таквите монструми како тебе одговараат кривично.
Toa mozes da gi lazes tie so suplivi glavi so ne videle podaleku od tabanovci. Da povtoram, za obicen rabotnik bez razlika kade i da se naogja i raboti prakticno nema nikakvi prava, i gazot mu e nonstop natrten i spremen da mu go nakrsat. Jaki sindikati ima samo za vrabotenite vo javniot sektor i za drzavni monopolisti.
Principot po fabrikite e sekade ist, kjuti i pusi. Znaci uste ednas, sto podaleku od fabrika to podobro.

Mnogu negativna energija, ochite kje si gi izvadite, zatoa i drzhavata ja pretvorija vo kolonija!
Nikoj ne napishal sho treba da se napravi, mislenje, mozhebi reshenie, ako nishto povekje barem uteha za onie koi se ugneteni, a nemozhat da si gi otvorat ochite.

Vo temata za DMM ednash napishav, kje povtoram, treba da se organiziraat, ako nema sindikat togash neka napravat sobir na vrabotenite, ama 90-100% uchestvo, ne dvajca trojca, kje gi izbrkaat vednash. Ako se organiziraat so masovnost i isporachaat baranja, management-ot kje mora da razgovara i eventualno neshto da smeni !!!

Dali e mozhno da se organiziraat i dogovorat i vo kolkav procent, toa neznam, mozham samo da pretpostavam !?

Во државава не ни треба ни нова влада, ни нова опозиција. Ни треба синдикат, ако имаме синдикати нема ништо од ова да се случува.

До тогаш ве оставам да се препукувате на политичка основа.

Mnogu negativna energija, ochite kje si gi izvadite, zatoa i drzhavata ja pretvorija vo kolonija!
Nikoj ne napishal sho treba da se napravi, mislenje, mozhebi reshenie, ako nishto povekje barem uteha za onie koi se ugneteni, a nemozhat da si gi otvorat ochite.

Vo temata za DMM ednash napishav, kje povtoram, treba da se organiziraat, ako nema sindikat togash neka napravat sobir na vrabotenite, ama 90-100% uchestvo, ne dvajca trojca, kje gi izbrkaat vednash. Ako se organiziraat so masovnost i isporachaat baranja, management-ot kje mora da razgovara i eventualno neshto da smeni !!!

Dali e mozhno da se organiziraat i dogovorat i vo kolkav procent, toa neznam, mozham samo da pretpostavam !?
Sekade ima magarinja so rabotat po fabriki, toa e licen izbor na sekoj poedinec-ka. So sila nikoj ne gi tera.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom