Дрекселмаер – Фабрика на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Notepad2
  • Време на започнување Време на започнување
ЦЦЦЦЦЦЦЦЦ

Овоа што го видов на темава од страна на некои членови е стварно...:facepalm:

IreaI и Con Artist
ШТО ЛУЃЕ СТЕ ВИЕ БЕ ?
ПСИХОПАТСКО НАРУШУВАЊЕ НА ЛИЧНОСТА ДА НЕ ИМАТЕ ?
ЗА СРАМОТА Е ОВОА ШТО ГО ПИШУВАТЕ БЕ !!!
ЕВЕ,ВИ ПИШУВА НЕУТРАЛЕН НА КОЈ МУ СЕ ОДВРАТНИ И ДВЕТЕ ПАРТИИ.
ЖЕНА УМИРА,ЕДНИОТ СЕ ФАТИ ЗА ВЕРОДОСТОЈНОСТА НА СДСМ-МЕДИУМИТЕ,ДРУГИОТ ТИ КАЖУВА ДЕКА ТРЕБА ДА РАБОТИМЕ-БЕЗ РАБОТА СЕ НЕМАЛО ЛЕБ.

ПО СЕКОЈА ЦЕНА ЛИ ЌЕ СИ ЈА БРАНИТЕ ПАРТИЈАТА?
ГЕНОЦИД НИ ИЗВРШИЈА БЕ ЛУЃЕ !!!
ЛУЃЕВО ОД СТРЕСОВИ И НЕРВОЗА НИ УМИРААТ НА 45-50 ГОДИНИ,А НЕКОИ ДУРИ И ПОМЛАДИ !!!

Исто така и синдикат не постои во државава тоа е факт, освен за дрва и рати друга функција немаат.

Синдикатот треба да се изучува од областа на трудово право по сите правни факултети за тоа како не треба да изгледа еден синдикат.

Синдикатот успеа во нешто што на никој не му успеало. Успеа дадено право на работниците со договор, во рок од една година да го ускрати.
Секаде каде што се ускратуваат работнички права тоа поминува со синдикални протести и жестока дебата, ама кај нас тоа се случи во согласност со самиот Синдикат.
Ете и ние во нешто да сме пионери.
Зборувам за правото на регрес за годишен одмор.

Кога едно Косово не ја прими фабрикава што очекувате од неа...

Zavčera umre edna rabotnička na koja i se sloši prethodniot den, a iako glavnite znaeja deka e počinata ne kažuvaa do kraj na smenata za da teče rabotata:

Site vraboteni se revoltirani, no mora da molčat, eve i jas ve zamoluvam da ne go spomnuvate moeto ime zašto mi treba rabota, no ako sakate istrazete maku na ovaa tema.Vi blagodaram odnapred

Кога едно Косово не ја прими фабрикава што очекувате од неа...
А ова косово кај што по гаќи бегаат во ЕУ а не им пречи и низ непријателска србија да пројдат?

какви и да се странските компании не се полоши од домашните фирми, ајде да видиме колкави се плати во фирмите на Заеви и какви услови се таму ??[DOUBLEPOST=1434809006][/DOUBLEPOST]
не е срамота и да се чисти стан или работен простор. Прашајте си студенти што одеа на работа во УСА, дури чистењето е поплатено од келнерска работа. Ако вам физичката работа ви е пекол, многу убаво... а од дремење на форумот пари нема. Може плаќаат на тие што лежат по шаторите, ама таму е полошо, ноќе студи а дење вршник.
Ти со ваквиве коментари апла се познава дека немаш работено 1 час од твојот живот. Ама ич.
Прво споредуваш американска плата со македонска бедна плата. У америка да ја работиш најгнасната работа пак си платен доволно да си го истераш раатот и да имаш на децата да им овозможиш солиден живот.
Втора работа, пишуваш дрско без ронка емпатија туф ако нејќе нека не работи. Она не работи оти сака да биде експлоатирана од ќејф или од инат, она работи оти тоа е единствен начин на ЕГЗИСТЕНЦИЈА. Оти тоа и е единствен начин на децата леб да им донесе. Која жена е водоводџија? Колку чистачи на стан познаваш ти?
Те молам, кога не познаваш некои работи, кога не си способен за емпатија и разум, не коментирај на темава и не си ја брани партијата. Пошто нали, од коментирање не ви даваат пари од штаб.

Ооо менгеме. :D
Никој не се заебава со жената што починала, ниту па ја фали фабриката, скраја да е. Но, кога партиски мегафон објавува вест дека за една година починале 10 луѓе на работно место, тогаш е сосема ОК да потенцираш дека е можно да се работи за фабрикувана вест и партиска пропаганда.

Ако Курир објави вест за жена која починала на работно место, бидејќи ја каснал змеј од Game of Thrones, треба веднаш да почнеме да јадеме гомна за фабриката и да ја оплакуваме жената, или
треба прво да се запрашаме дали е веста точна?

Не ми дошло мене да бранам некоја си фабрика смрдена. Нешто што најмногу мразам е баш такви квази-авторитети и шефови, ко таа мочлата што ја кажуваш.

Што ќе беше ова утови бе...
Јас не знам како опстојувате само, како не се самоубивате несакајќи со виљушка, додека јадете салата. Никако не треба да се размислува критички, во никој случај. Само површно и слепо напред, ко коњите. :facepalm:

Јас ти набројав 3 лица кои починаа од ДММ..Жената сега,човекот да не го именувам пред неполна година и уште една жена од тамошните села..И има уште што не ги знаеме..Искрено,имаш ли наполнето 14 години?

Последно уредено:
Во скоро сите фирми е истото срање не е само Декслер.Овде по се изгледа некоја пропаганда се тера иначе ако споменам само дека во 21 век во некој фирми вода за пиење не им се дава ќе помислите дека лажам.Народ тесто имаме тоа е, за корка леб се молчи до молчење а поединци камикази ретко има на денешницава а и очигледно е дека неможе да се промени нешто.Прочитајте го законот за работни односи и се ќе ви стане јасно, ниту еден закон нема во полза на работникот се е на страна на работодавачот.

Исто така и синдикат не постои во државава тоа е факт, освен за дрва и рати друга функција немаат.
Секаде каде се работи на фабрички лента има правила. Не може туку така да напуштиш работно место, ако ти се оди во тоалет а не е пауза, има надзорник кој ќе застане на машина или лента. Но ако на работникот не му е добро, му се лоши, нема што... тука друго е работата, работникот не може да процени дека му се заканува дамла или инфаркт. Па ни доктор не може секогаш однапред да предвиди опасност. Јас бев сведок, бевме од клубот на пореглед, кога на времето на спортска медицина во клиника Букурешт, еден средовечен човек, трговски патник беше, самоницијативно направи прегледи, екг на велосипеди беа тогаш, немаше трака како сега; се му беше одлично, ама по 5 минути почина на скалите пред амбуланта Букурешт.[DOUBLEPOST=1434875590][/DOUBLEPOST]
Грешка сте, они не фаќаат сеир на женава што починала. Пошто има многу вработени во Македонија, еден умрен на работа не е некоја голема вест.
Треба 5-6 души наеднаш да умрат па тогаш посериозно да се пристапи.

Колку имаме отапено тоа е чудо нешто. Нечовечки работи станаа најнормални работи.
Си видел како се работи на фабричка лента ?? Не е тоа канцеларија, лентата не запира, само ако има испад, некоја хаварија.

Не знам зошто се` уште се обидувате да им реплицирате на оние кои со сиот разум што го немаат, оправдуваат ропство во права смисла на зборот. Целата суштина им е задачата дадена од погоре да ви го одземаат и оноа преостанато време и нерви, за да на крај изгубите секаква воља на дискусија а тие вака и онака да си го тераат патот.

Последно уредено:
Не знам зошто се` уште се обидувате да им реплицирате на оние кои со сиот разум што го немаат, оправдуваат ропство во права смисла на зборот. Целата суштина им е задачата дадена од погоре да ви го одземаат и оноа преостанато време и нерви, за да на крај изгубите секаква воља на дискусија а тие вака и онака да си го тераат патот.

Изгледа конформизмот и удобноста при живеење во златен кафез си го направија свето.
Предците им се превртуваат во гроб затоа што не само што не им давале право на глас на таквите како нив, туку и ги стрелале.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: 048
Синдикатот треба да се изучува од областа на трудово право по сите правни факултети за тоа како не треба да изгледа еден синдикат.

Синдикатот успеа во нешто што на никој не му успеало. Успеа дадено право на работниците со договор, во рок од една година да го ускрати.
Секаде каде што се ускратуваат работнички права тоа поминува со синдикални протести и жестока дебата, ама кај нас тоа се случи во согласност со самиот Синдикат.
Ете и ние во нешто да сме пионери.
Зборувам за правото на регрес за годишен одмор.
Во мојата фирма синдикатот пред 10тина години дрмал во смисла ако некој го чешало мадето пријавувал и овие одма преземале мерки.Сега газдата не собра сите и ни вика мене кур ме боли дали имате синдикат јас тоа што си го имам зацртано ќе си го направам, ништо не ми можете буквално така ни рече.Вика сакате членувајте во синдикатот исто ви е, сите за муда ги има фатено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom