Дрекселмаер – Фабрика на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Notepad2
  • Време на започнување Време на започнување
во ех Ју, еден работник кај нас во фирма, од градежна служба, тргна да си оди дома, не му било добро. Го сретна шефот на градежна служба и го натепа !!Работникот се жалеше и до синдикат ( е тогаш немаше весници кој смееја да пишуваат било што без дозвола од СКМ), синдикатот го заштити шефот !! Дури еден работник не го пуштаа на војна вежба, немало луѓе во смена, ама кога дојде кампањолата со офицер се посраа... Кога имавме во неработна сабота СВОЗ, е сега сите излегуваат во 14ч на капија ама чуварот не отвара, требало сирената да свирне а таа заглавила. Стана 14.10, не пуштаат од конц.логорот, еден се изнервира и тргна да излезе под рампа па му се нафрлија чуварите и го легнаа...

Ко не те потиснаа тебе чуварите, ќе се куртулевме од сите глупости што ги имаш истресено по форумот.

глупости трескаш ти, мене едни комшии ми се жалеа дека и за вработување во германскиве фабрики требало партиски врски :confused: ...зарем за умирање барат врски :D

глупости трескаш ти, мене едни комшии ми се жалеа дека и за вработување во германскиве фабрики требало партиски врски :confused: ...зарем за умирање барат врски :D

Која гнаса си ти, страшна работа. Луѓето немаат леб да јадат и нормално е дека сакаат да се вработат по секоја цена. Некогаш таа цена е превисока. Тоа ти е тебе за смеење?

Карневал им е на нив животот. По цел ден смеење и лижење.
Сладолед. Од оние убавите, какви што нема ни на море. А ни у Дојран, богами.
кој ги ебе робовине у Дрексклајмер и слични места

Карневал им е на нив животот. По цел ден смеење и лижење.
Сладолед. Од оние убавите, какви што нема ни на море. А ни у Дојран, богами.
кој ги ебе робовине у Дрексклајмер и слични места
никој не е натеран на сила да работи... еве вие што сте везден на форумот лижете сладолед, зошто не се вработите некаде ??
Чистење на стан е 800 - 1000мкд, за тоа не треба квалификација. Водоводџија не е без 50-100 евра дневно...

никој не е натеран на сила да работи... еве вие што сте везден на форумот лижете сладолед, зошто не се вработите некаде ??
Чистење на стан е 800 - 1000мкд, за тоа не треба квалификација. Водоводџија не е без 50-100 евра дневно...
Постои посебно место во пеколот за таквите шупелки како тебе.

Ти имаш некоја ќеркичка јас да ти ја вработам? Не и требаат кој знае какви квалификации...

Македонец на македонецот му е македонец.

глупости трескаш ти, мене едни комшии ми се жалеа дека и за вработување во германскиве фабрики требало партиски врски :confused: ...

Kaко на пример за планираниот иден објект на ДМ во Прилеп шо отсега веќе имало списоци?

зарем за умирање барат врски :D

Размисли колку сме станале бедни ако и за такви места се барале врски.Ако мојш, нормално.

Kakov narod se ovie egejcive znaci. Abe ja stitat fabrikata bozeeeeee. Vie ste svarno zabegani. Kako mozete bre da branite sugava fabrika kako Drekslemaer koja dava minimalni plati i vrsi mobing vrz vrabotenite.

Kaко на пример за планираниот иден објект на ДМ во Прилеп шо отсега веќе имало списоци?
Секогаш првите две групи на работници кои одат и на обука во странство се по партиски список или роднински врски. Така беше и во Џонсон Контролс. После тие ги ставаат на повисоко ниво и се шефови и тим лидери. А за местата обичен работник, собираат ќораво и сакато.

Списоци има и за новата Техникал Текстил во Штип. Еден другар три пати праќал CV и не го викнале на интервју.
Му дошло преку оноа и отишол кај градоначалникот.
- Гледам секој ден највуваат нови 1000 вработувања, а не ме викаат на интервју. Што е причината?
"Запиши на списокот кај портпаролката. Таа е задолжена за новата фабрика, ги собира сите CV и во еден меил ги праќа." :icon_lol:

Единствено решение е со молотови коктели вработените да ја иселат фабриката.

Единствено решение е со молотови коктели вработените да ја иселат фабриката.
какви и да се странските компании не се полоши од домашните фирми, ајде да видиме колкави се плати во фирмите на Заеви и какви услови се таму ??[DOUBLEPOST=1434809006][/DOUBLEPOST]
Постои посебно место во пеколот за таквите шупелки како тебе.
не е срамота и да се чисти стан или работен простор. Прашајте си студенти што одеа на работа во УСА, дури чистењето е поплатено од келнерска работа. Ако вам физичката работа ви е пекол, многу убаво... а од дремење на форумот пари нема. Може плаќаат на тие што лежат по шаторите, ама таму е полошо, ноќе студи а дење вршник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom