Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Кондогбија е супер фудбалер, готов производ ко Нејмар пред да иде у Барса, овој играч за година две ќе достигне цена дупло поголема од оваа сега што ја бараат, али колку и да го сакам фудбалеров во Интер, не е решение за проблемите, играч од средина, на позиција на која играше Мота, со ваков профил на играч не се освојуваат титули, али истите се круцијален фрагмент од шампионските екипи.

Е сега да видиме кои ќе бидат следните потези, ја типувам на продажба на Икарди, не на Ковачич, купување на Јоветич и уште еден до двајца играч9 од нападот ( Пато ?!, Салах ) и шминкање на бековските позиции со некои поевтини неекспонирани варијанти со надеж дека ќе го најдат новиот Маикон кој исто пред да дојде во Интер ретко кој знаеше за што фудбалер стануваше збор.

Иначе Мурило апел за Колумбија, може да испадне од него засилување во права смисла на збор. Едно е сигурно, со доаѓањето на Аусилио за нов технички директор на Интер, работите и те како добија на прогрес, сега да се крстиме во Манчини и многумина од нас да бидеме пријатно изненадени и од него.
Стојам на тоа дека во овој нов Интер он е убедливо најслабата карика али па испадна добар во убедување на играчите да дојдат во Интер, и со Шаќири и со Кондогбија имал телефонски контакти по што одма играчите инсистираа за потпис со клубот, до душа со вториов ништо не е сеуште официјализирано али како што гледам од еден новинар на фцинтерњуз што го имам на фејс, најверојатно во Понеделник и ќе се официјализира трансферот.

И уште една работа која би требало да не радува а е моја претпоставка, играч ко Кондогбија не би се согласил да оди у клуб без притоа да му е ветен асален проект, интересот за него беше преголем па мислам дека Манчини и Аусилио имаат скроено некој план кој би требал да резултира со одличен Интер, бар на хартија, дури и во ситуација Кондогбија да не дојде.[DOUBLEPOST=1434808577][/DOUBLEPOST]
Тешко дека и Имбула ке го земат, на иста позиција игра со Кондогбија мислам, а иначе давање на Гуарин у секој случај е Се само не жртва. :)
Oд овој Интер единствен играч кој би можел да се окарактеризира ко жртва е Кова и никој друг, дури ни Икарди.

се согласувам со се што напиша,но така е зборот условно кажано.Кова не се чепка во ниту еден случај и околу него ќе се гради новиот Интер.Пишав така за Гуарин бидејќи претходнава сезона се форсираше многу,малку пркна и сите очекуваа од него да распали како во Порто.
Но остана на играта топло ладно и не покажа ништо особено.На негова позиција можеби ќе игра Гнокури,т.е ќе биде замена и нема да се буни поради тоа,туку ќе си чека шанса и ќе се кали со времето што ќе го добива на терен.
Затоа типувам на Гуарин јас,па и на Хернанес,посебно за овој вториов сакам да си оди.Последна шанса е ова да му извадиме некоја пара и да се ослободи Интер од големата плата.

Икарди потпиша нов договор и не верувам да се пушти одма,но Реал пројавиле интерес за него,а како што фрлаат тие ненормално многу пари,ако се успее од него да се извлече 50 милиони,нека си го тера патот.Јоветиќ ако дојде на негово место,ќе се свари некако неговото заминување,но страв ми е поради неговите хронични повреди.

А и Имбула ги одбил сите останати понуди доставени до него само за да потпише со Интер,договорот бил постигнат и играчот блокиран.
Којзнае какви ујдурми спремаат,можеби веќе нашле нови клубови за непотребните играчи и само треба да ги прифатат понудите,но прво да се потпишат нови играчи.
Со ослободување од тие играчи и тие на кои им истекува договорот,се ослободува значително место и се растеретува буџетот.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
не бе,не верувам.Попрво Ранокија ќе го јаде,иако беше капитен изминатава сезона.

Мислам дека Кова и Икарди се недопирливи

Џ

Џонтра Волта

Гостин
За Ковачиќ се заколнаа, Икарди продужи договор. Да не им текне нешто да истрипаат. Многу пари фрлија на везњаци, скоро 50 милиони а ни фалат уште 1-2 играчи у напад плус некој бек ако улета `на несакајки`.
Имаме 4 бека, мислам дека нема да се засилуваме таму. Евентуално Бираги нека го остаат за 3-4та варијанта, има јака левица плус наше дете е.

Сеа ќе бркаат некој напаѓач на позајмица една сезона и да се откупи на крај, сигурно така ќе идат пошто не верувам дека ќе лупнат кеш. Ништо чудно и Кондогбија на рати да го плаќаат како за Миранда што направија.

D

Darko_ufo

Гостин
Кондогбија Ковачич Имбула

Шакири Салах

Икарди

Абе звучи моќно ама и многу неискуство, плус колку и да ги фалат Кондогбија и Имбула додека не ги видам 5уктамици по ред како ке изиграат не можам да се радувам. Особено што сега секој фан на Интер ги замислува дека играат како Погба

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
За Кова видовме сите за колку кратко време се дигнаа сите навивачи и направија петиција за да остане,не верувам дека ќе се осмелат да направат нешто што не треба,ќе им се случи потоп,па тогаш ни Меси да го донесат нема да ги спаси.

Икарди продолжи договор,зема одлична плата,прв и главен напаѓач е,има добра манекенска кариера маме му ебам,па и не верувам и тој да си замине или да го продадат.

Џонтра,да не ти го шитнат медел во некоја копачка екипа ко Стоук,одлично би се снашол кај нив :icon_lol:

Не знам со нападот што ќе се прави,спласнаа шпекулациите за Пато и Чича.
Овој првиот го бараат и во Лацио,а мексиканецот не го сакаат во Манчестер.
Салах не сакал да продолжи во Виола,па Интер избил во прв план со позајмница и после тоа право на откуп.Во Челзи ако остане,ќе заборави како се игра фудбал.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Конечно пушти срце Тохир , време беше да одврзе кесето. Се изненадив кога прочитав дека даваме 35 милиони за еден играч , незнам кога последен пат сме понудиле толку многу пари .
Сега со Мурило и Миранда имаме добар тандем во одбрана , ни фали уште најмалце еден бек, крило и напаѓач .. средината е супер

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
inter.jpg

Берни,Џонатан,Андреоли,Кампањаро,Фелипе,Донкор,Јуто,Кузма,Оби,Подолски,Бонацоли

Еве 11 играчи на кои или им истекува договорот или се пред излени врати од клубот.

Гуарин и Хернанес да се продадат,Нагасан исто,Кузма и Андреоли исто и тоа е тоа,се тргнува после тоа на еден бек,едно крило и бекап напаѓач на Икарди

Џ

Џонтра Волта

Гостин
За Кова видовме сите за колку кратко време се дигнаа сите навивачи и направија петиција за да остане,не верувам дека ќе се осмелат да направат нешто што не треба,ќе им се случи потоп,па тогаш ни Меси да го донесат нема да ги спаси.

Икарди продолжи договор,зема одлична плата,прв и главен напаѓач е,има добра манекенска кариера маме му ебам,па и не верувам и тој да си замине или да го продадат.

Џонтра,да не ти го шитнат медел во некоја копачка екипа ко Стоук,одлично би се снашол кај нив :icon_lol:

Не знам со нападот што ќе се прави,спласнаа шпекулациите за Пато и Чича.
Овој првиот го бараат и во Лацио,а мексиканецот не го сакаат во Манчестер.
Салах не сакал да продолжи во Виола,па Интер избил во прв план со позајмница и после тоа право на откуп.Во Челзи ако остане,ќе заборави како се игра фудбал.
Брат ме боли кур за било кој од екипава освен за Икарди и Ковачиќ, све ќе им ебам ако не дај боже после сите заколнувања се одлучат да продадат некој од овие.
Иначе Гари Медел не мрда сигурно, тука ич не се замарам. :cool:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.486
hernanes kopileto ako prodolzi tamu kade sto zastana sezonava, ne mora da go shitkaat po sekoja cena, so takov hernanes Inter bi bil mnogu jak, pogotovo u ovaa nova sredina sega sto ke ja imaat, i te kako ke imaat korist od nego. Za Guarin, neka go dadat, i neka gledaat neka nasednat nekoj bar za 15 milki.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.768
Поени од реакции
17.689
Имбула е премногу сличен скоро ист како Гуарин без мозок е само подобар тек тук во дриблинг, нема логика да го продајте Гуарин за 15тина и да го купите овај за 20 o_O

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Брат ме боли кур за било кој од екипава освен за Икарди и Ковачиќ, све ќе им ебам ако не дај боже после сите заколнувања се одлучат да продадат некој од овие.
Иначе Гари Медел не мрда сигурно, тука ич не се замарам. :cool:
Ти колку што си мирен за Медел,толку сум и јас за двајцата бидејќи кој ќе сака да ги земе ќе мора да фрли ептен голема пара.Икарди пред недела дена продолжи договор со доста голема плата,а Кова е закован во Милано и нема каде да мрда,дадоа ветување и нема да испаднат лешпери и несериозен клуб со смешно раководство кое си гази на дадениот збор.

Медел и јас не верувам да го шитнат,мора таква бестрашна хиена да се има во состав што ќе командува пред одбраната и ќе крши нозе.Добар лик е Медел,го засакав :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.585
Ај вака, 35 милиони за ДМФ е најголемата глупост ако останатиот дел од тимот не ти е среден, позицијата може да биде и битна а и сосема небитна. Ако средината не ти е поврзана со нападот, или ако го имаш Ранокиа позади сеедно ти е што ДМФ ќе имаш.

Брозовиќ, Ковачиќ, Гуарин можеа да ја бркаат таа позиција и да се удреше на некој напаѓач, Јоветиќ ми е желба одамна, можда требаше да се проба со Тевез да остане во италија, или пак Салах да се донесе на позајмица.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
hernanes kopileto ako prodolzi tamu kade sto zastana sezonava, ne mora da go shitkaat po sekoja cena, so takov hernanes Inter bi bil mnogu jak, pogotovo u ovaa nova sredina sega sto ke ja imaat, i te kako ke imaat korist od nego. Za Guarin, neka go dadat, i neka gledaat neka nasednat nekoj bar za 15 milki.
на Фенер ќе им го увалиме Гуарин,се споменуваше цифра од околу 13-14 милиони што е одлично за таква дилајла.
Колку и да го бранев во минатото,не направи никаков прогрес во неговата игра.Не се подобри во ниту еден сегмен,иако прцна неколку добри голчиња.

Хернанес сега е шансата да се шитне,баш поради изминатата сезона каде последните утакмици ги одигра на ниво.Зема голема плата,а има 30-31 година.Сигурно сезонава нема да ја одигра на барем приближно ниво како претходната,т.е последните утакмици,пошо е бразилец и кур го боли више за фудбал

Kajgana Shop

На врв Bottom