- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.686
- Поени од реакции
- 5.373
Не спомнав јас партии, туку власти, држава.Јас колку што знам случајот Сопот беше 2003 година, и тој човекот што тврди дека бил тепан за да даде изјава изјавата ја дал тогаш. И не ја гледам поврзаноста на случајот Сопот со оваа тема, ниту пак воопшто со политичката криза. Во прислушкуваниот разговор помеѓу Јанкуловска и Мијалков има муабет и некаква си површна анализа на настаните и можни политички импликации од тоа, во никој случај нема одговорност кај нив за случајот. Дури ни нема експлицитен доказ дека луѓето не се криви. Они двајца не ги знаат фактите за тој случај. Но тоа не значи дека тврдам дека се осудените навистина криви или не. Тоа е веќе тематика што треба да се испита.
Тоа што го слушаш можеби не ти се свиѓа, ве нарекуваат како што не сакаш, меѓутоа и Албанците во меѓусебни разговори не нарекувааат на пример гунгш. Исто така кажуваат некои фактички состојби, како на пример дека има многу Албанци по затворите, но еве и јас ќе кажам дека врие Албанци по затворите во Швајцарија. Тоа не значи дека Швајцарија води кампања против Албанците.
Поентата ми беше дали државата е одговорна и самата со своите дела кога би се појавувале радикални структури? Малцинства кои бараат федерализации, нови договори итн.
Остави ги снимките, сега повеќе од очигледно е дека за сопот лежат невини, самиот бучковски за тоа јавно го кажа, пред снимките, снимките се само потврда.
Мене на пример некој да ми земе 10 год.од животот ако не земам некое глуппо големо обесштетување сигурен сум дека ќе станев расалгул за Македонија.
Сопот и те како има врска со темава, ако не и директно. Каде владее правото и законите не е лесно да се креираат и да функсионираат вакви ќелии, ќе имаат помалку и поневажни мотиви за општо да постојат итн.[DOUBLEPOST=1434619305][/DOUBLEPOST]
Затоа се произнесе, викаше бранко е крив, исто како за Сопот.Чудно не го праша дали оправдува било која власт да ослободува Албанци за воени злосторства кои и те како ги сториле?