jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.640
- Поени од реакции
- 27.598
Во повеќе наврати кажав, колку што е Заев крив што работи за туѓа агенда, исто толку е власта крива што успеала да ги смкне гаќите и да допринесе за продлабочување на оваа политичка криза, за губење на доверба во безбедносните институции пред се, во моменти кога сме пред безбедносна криза.Смеете. Ајде бидете такви, да ве видам.
Или мора да мислам дека безбедносната криза ја креира Грујо за да го скрие криминалот? За да бидам по твој терк.[DOUBLEPOST=1434545734][/DOUBLEPOST]
Види батка, јас ја „заговарам“ поинтензивно од Декември 2014, на форумов можеби еден месец покасно, тоа е пред бомбите у секој случај. Бомбите на Заев само ме подсетија на големото уво пред конфликот 2001. И точно е дека директно го нападнав Заев дека несвесно и прави штета на државата во многу критичен момент. Но исто така како што кажав во претходниот пост ја нападнав и власта што успеала да ги смкне гаќите.Потсети се кој постојано збореше за Мајдан и Украина. Истите приказни случајно беа зборени и од патриотите од гдом и од медиумите купени од буџетотВо DW се дадени изјави од македонското мвр. Ти и не сакаш да знаеш што се излегува во DW за криминалот докажан со бомбите, за Куманово...
Тоа вие се однесува на вас неколкумина кои сте буквално портпароли на премиерот. Да не го вадиш Заев од уста во теми за напад на Куманово и Гошинце и рекација на безбедн. служби, а да не се осврнеш на големите трошоци за огради, шадравани и мавзолеи во време кога (повторно според вас) на повидок беше нов конфликт дефинитивно не е здрава работа.
да, би сакал за промена.
А моите критики кон Заев, доколку си ме прочитал пажљиво, не се дека го напаѓа Груевски, туку дека успева да уништи прилика после 9 години да стане во најмала рака добар коректив на власта, како достоинствена опозиција, значи во најмала рака зборам. Туку тера кампања како и досегашните, со ароганција, сарказам и навреди. Доказ за тоа е дејствувањето на опозиционерите на форумов.
Башка го прибра соросовиод олош во неговите редови, а мене како и на многу други Македонци, поголем внатрешен непријател на Македонскиот народ од Милчин, Најчевска и компанија, не постои. Можеби е тоа и причината што на крајот на приказнава искрено и не сакам Заев да е победникот во оваа битка.[DOUBLEPOST=1434546203][/DOUBLEPOST]
Јас експлицитно сум кажал, дека Македонија не е Мајданско сценарио (иако наликува по шаторите). Повеќе ми личи на Сириско сценарио.Потсети се кој постојано збореше за Мајдан и Украина. Истите приказни случајно беа зборени и од патриотите од гдом и од медиумите купени од буџетот
А ГДОМ може мене да ме цитираат, а никако обратно, пошто јас и пред нив го зборам ова.
Последно уредено: