„Лајми.нет": ИД наредила терористички напади во Приштина и во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Смеете. Ајде бидете такви, да ве видам.
Во повеќе наврати кажав, колку што е Заев крив што работи за туѓа агенда, исто толку е власта крива што успеала да ги смкне гаќите и да допринесе за продлабочување на оваа политичка криза, за губење на доверба во безбедносните институции пред се, во моменти кога сме пред безбедносна криза.

Или мора да мислам дека безбедносната криза ја креира Грујо за да го скрие криминалот? За да бидам по твој терк.[DOUBLEPOST=1434545734][/DOUBLEPOST]
Потсети се кој постојано збореше за Мајдан и Украина. Истите приказни случајно беа зборени и од патриотите од гдом и од медиумите купени од буџетотВо DW се дадени изјави од македонското мвр. Ти и не сакаш да знаеш што се излегува во DW за криминалот докажан со бомбите, за Куманово...
Тоа вие се однесува на вас неколкумина кои сте буквално портпароли на премиерот. Да не го вадиш Заев од уста во теми за напад на Куманово и Гошинце и рекација на безбедн. служби, а да не се осврнеш на големите трошоци за огради, шадравани и мавзолеи во време кога (повторно според вас) на повидок беше нов конфликт дефинитивно не е здрава работа.
да, би сакал за промена.
Види батка, јас ја „заговарам“ поинтензивно од Декември 2014, на форумов можеби еден месец покасно, тоа е пред бомбите у секој случај. Бомбите на Заев само ме подсетија на големото уво пред конфликот 2001. И точно е дека директно го нападнав Заев дека несвесно и прави штета на државата во многу критичен момент. Но исто така како што кажав во претходниот пост ја нападнав и власта што успеала да ги смкне гаќите.

А моите критики кон Заев, доколку си ме прочитал пажљиво, не се дека го напаѓа Груевски, туку дека успева да уништи прилика после 9 години да стане во најмала рака добар коректив на власта, како достоинствена опозиција, значи во најмала рака зборам. Туку тера кампања како и досегашните, со ароганција, сарказам и навреди. Доказ за тоа е дејствувањето на опозиционерите на форумов.

Башка го прибра соросовиод олош во неговите редови, а мене како и на многу други Македонци, поголем внатрешен непријател на Македонскиот народ од Милчин, Најчевска и компанија, не постои. Можеби е тоа и причината што на крајот на приказнава искрено и не сакам Заев да е победникот во оваа битка.[DOUBLEPOST=1434546203][/DOUBLEPOST]
Потсети се кој постојано збореше за Мајдан и Украина. Истите приказни случајно беа зборени и од патриотите од гдом и од медиумите купени од буџетот
Јас експлицитно сум кажал, дека Македонија не е Мајданско сценарио (иако наликува по шаторите). Повеќе ми личи на Сириско сценарио.
А ГДОМ може мене да ме цитираат, а никако обратно, пошто јас и пред нив го зборам ова.

Последно уредено:
Заев дека несвесно и прави штета на државата во многу критичен момент.
Министер во Романија даде оставка за само една изјава. Овде мува не ги лази, фотеља јака работа е.
Муџите одамна шетаат низ Македонија така да кој кризен момент не знам. Башка во кризен момент да потрошиш неколку милиони за прскалки, мавзолеи и огради...

Последно уредено:
Башка го прибра соросовиод олош во неговите редови, а мене како и на многу други Македонци, поголем внатрешен непријател на Македонскиот народ од Милчин, Најчевска и компанија, не постои. Можеби е тоа и причината што на крајот на приказнава искрено и не сакам Заев да е победникот во оваа битка.
Сорос во Македонија служи за кон нив да се насочат двете минути на омраза од 1984 година, за ликови со твој коефициент на ителигенција. На Груевски му е потребен некаков внатрешен непријател, инаку тоталитарните и квазитоталитарните режими не можат да функционираат.

https://www.youtube.com/watch?v=t4zYlOU7Fpk

Последно уредено:
Министер во Романија даде оставка за само една изјава. Овде мува не ги лази, фотеља јака работа е.
Муџите одамна шетаат низ Македонија така да кој кризен момент не знам. Башка во кризен момент да потрошиш неколку милиони за прскалки, мавзолеи и огради...
Расипништвото на владата не гледам каква врска има со темава. И после викаш јас на темата за Куманово сум го спомнувал Заев. Тоа може да се провери лесно, колку пати и од кого се спомнати, Зајо и Грујо.

Расипништвото на владата не гледам каква врска има со темава. И после викаш јас на темата за Куманово сум го спомнувал Заев.
има гоолема врска. Ако имаше и има опасност од тероризам па и воен конфликт, потребни се мнооогу пари за војна. За само 40 лица се потрошија 30 часови и муниција, 8 лица загинаа, се исплатија големи средства за надоместок.
Тоа може да се провери лесно, колку пати и од кого се спомнати, Зајо и Грујо.
слободно, само провери и кој ги контаминира везден темите со опозиција, Мајдан, гасовод, федерализација. Во темата за Гошинце и Куманово. Али све ова веќе е офтопик, доволно е.

Последно уредено:
Јас воопшто не би се посомневал во капацитетот на ИСИЛ да организира и спроведе низа терористички акции во одредени балкански држави, поточно во оние истите кои беа споменати во видеото од пред две недели.

Со спроведување на несиметрична војна и под плаштот на наводна заштита на вечито угнетеното малцинство, лесно би можело, со веќе постоечкото тело на радикализирани исламисти да се приклучат и солиден број на доброволци. Така почна и во Сирија на пример, па се преобликуваа одредени структури и сега разултатот ни е познат на сите.

Пишувам во насока на тезата на јамајка, која не се чини толку невозможна.

Ситуацијата во државата е таква, при што имаме резултат да се се чини фабрикувана глупост во одбрана на криминалната Влада. Без разлика на се, секоја закана по безбедноста мора да биде сфатена сериозно.

Ве молам поштедете ме од дневно-политички коментари, што е тренд на форумов.

Mногумина предуредуваа, години наназад властите да спроведат акции за апсење на лица за кои има докази дека се поврзани со вакви движења, први кои ни кажаа каде се има такви луѓе беа Израелците кога беа на гости кај нас, односно МОСАД, каде во Скопје, и во Македонија има такви групировки, полицијата не презема ништо. После ИВЗ (со нивниот несериозен поглавар, кои изјавите ги мења нонстоп) каде четири џамии не се под нивна контрола и барале полицијата да влезе, пак властите не направија ништо, сега луѓе кои се одвоени од ИВЗ предупредуваат дека пак се инсталираат вехабистички движења во некои џамии низ Македонија, властите пак ништо не преземаат, пред некое време многу граѓани во Пехчево се жалеа дека, постојано доаѓаат и си одат сомнителни автомобили со регистрации на БИХ, каде се собирале со локалните Роми вехабисти, властите не преземаа ништо, и др. работи. Изгледа се чека пак да се случи нешто како Куманово како со УЧКите што беше, да изгине народ па пак да им се удри главата во ѕид на тие од врвот. Кога беше пукањето во Куманово, дента кога излегов да шетам, сите (и Македонци и Албанци) од страв ѕиркаа од прозори, што ќе биде ако овие (ИСИЛ) направат некоја слична и поопасна работа како УЧКите во Куманово, ќе настане хаос и паника, а овие не се за заебанција, тешки фанатици. Кога можеше едно Косово да апси такви, зашто не може Македонија. Јас незнам што мајка бараше Јанкуловска, на оние смешни конференции за спречување на тероризмот. Или несакаат да се замараат со тоа, или имаат сознанија, дека може да има после талас на демонстрации за нивно ослободување (пример Монструм).

има гоолема врска. Ако имаше и има опасност од тероризам па и воен конфликт, потребни се мнооогу пари за војна. За само 40 лица се потрошија 30 часови и муниција, 8 лица загинаа, се исплатија големи средства за надоместок.
Како што се потребни пари, потребна е и доверба кон безбедносните структури која Заев на само неколку дена пред Кумановските настани ја рушеше, па дури и со ќотек кон Полицијата. При што морам да нагласам дека критики уништување за тие безбедносни структури имам константно од 2002 до сега. Можеби постовите се на некои други форуми, но тие што ме следат од тогаш, знаат...

слободно, само провери и кој ги контаминира везден темите со опозиција, Мајдан, гасовод, федерализација. Во темата за Гошинце и Куманово. Али све ова веќе е офтопик, доволно е.
Кумановските настани се директно поврзани со обидите за федерализација на Македонија. Тие обиди се јасно покажани во многу документирани настани. Можеби нема сеуште критичен број на приврзаници на идејата за Илирида, меѓутоа радикализацијата на политичката криза ќе ги создаде. Еве ајде кажи која била агендата на Кумановската група? Не ли излезе гардата на Илирида неколку пати со Коминике кон медиумите? Нели отворено Илирида се бори за федерализација на Македонија?

Што е тоа неточно што го кажав. Не сум јас тој што ги труе темите, отровна е вистината. Ова ти е работата убиј го гласникот за лошите вести. Треба наудрени ли да се праиме за тоа што се случува?

И да се случи некој утре да разнесе пун автобус на ЈСП, јас ли ќе трујам ако напишам за тоа? Не ти ја разбирам поентата.

И некој бот погоре пишува за двете минути омраза кон кои треба да се насочат ликовите со ниска интелегенција, а не гледа дали и каде него му ја насочуваат омразата. Па доколку јас имам ниска интелегенција, он мора да има у минус.

Значи секое контрирање на мој став иде ад хоминем, вклучително и твоите постови. Не постои чисто аргументиран став, туку почиња со тоа дека сум јас ПР на Грујо. И како све почнува и завршува со Грујо, дека неможе да ги излаже со тие местенки што ги прави. Имаш лик тука на претходната страна кој тврди дека ова е „ова е само заплашување на народот, да си седат мирни да не креваат многу врева.“. Ова ли е здраво мислење а? Како може човек после серија безбедносни испади и сериозна безбедносна закана, да даде една ваква констатација и тоа да е здраво. Како после да не го споменам Заев при една ваква изјава на лик од опозицијата. Значи он директно им кажува на луѓето дека сето тоа е само дело на власта за да се заташка криминалот. Јас тој момент не можам да го сварам. Не викаше ли Заев за Гошинце дека е местенка, за да после за Кумановските настани не изјави дека знаел за групата година ипол. Значи како прво он сам се замешал во тематиката, јас не сум го замешал и како второ, ако знаел, зошто тогаш лажел за Гошинце, а ако не знаел, зошто лаже дека знаел. Нели има тука нешто сомнително?

За малоумните обиди да ме дискредитираат и не сакам да праам муабет, има ликови кои и покрај спротиставените ставови имав некакво мислење за нив, сега гледам каква беда се и што е најтрагично истите тие ликови ми даваат слика опозицијата, и после опакот се чуди од каде ми е мене толку негативно мислењето.

Јас колку што знам целта на една кампања е да се привлечат што повеќе луѓе, а не да се диференцираат. Нешто очигледно не штима.[DOUBLEPOST=1434576265][/DOUBLEPOST]
..што ќе биде ако овие (ИСИЛ) направат некоја слична и поопасна работа како УЧКите во Куманово, ќе настане хаос и паника, а овие не се за заебанција, тешки фанатици.....
Каква работа се случи во Куманово? 10-15 души од групата биле со воено искуство во Ирак и Сирија и се бореле за ИД.

Последно уредено:
Каква работа се случи во Куманово? 10-15 души од групата биле со воено искуство во Ирак и Сирија и се бореле за ИД.

Kaде има таков извештај дека биле таму?

Kaде има таков извештај дека биле таму?
Па имаше изјави од МВР исто така мислам дека и при состанокот на советот на безбедност истото го нагласија.[DOUBLEPOST=1434613699][/DOUBLEPOST]
Сорос во Македонија служи за кон нив да се насочат двете минути на омраза од 1984 година, за ликови со твој коефициент на ителигенција. На Груевски му е потребен некаков внатрешен непријател, инаку тоталитарните и квазитоталитарните режими не можат да функционираат.

https://www.youtube.com/watch?v=t4zYlOU7Fpk
А какво сепуку ниво на интелегенција треба да имаш ги ставиш етаблирани „2 минути омраза“ луѓе не само во кампања туку да ти ја водат кампањата и да очекуваш дека ќе победиш? А тек тие кои го следат...

Последно уредено:
Јамајка, дали оправдуваш било која власт да затвора албанци за дела кои не ги сториле?

Јамајка, дали оправдуваш било која власт да затвора албанци за дела кои не ги сториле?
Не оправдувам бесправно затворање на било кој човек. Не само Албанци, било кој.

Чудно не го праша дали оправдува било која власт да ослободува Албанци за воени злосторства кои и те како ги сториле?

А за Сопот што правиме? Не се произнесе ама воопшто....
Јас колку што знам случајот Сопот беше 2003 година, и тој човекот што тврди дека бил тепан за да даде изјава изјавата ја дал тогаш. И не ја гледам поврзаноста на случајот Сопот со оваа тема, ниту пак воопшто со политичката криза. Во прислушкуваниот разговор помеѓу Јанкуловска и Мијалков има муабет и некаква си површна анализа на настаните и можни политички импликации од тоа, во никој случај нема одговорност кај нив за случајот. Дури ни нема експлицитен доказ дека луѓето не се криви. Они двајца не ги знаат фактите за тој случај. Но тоа не значи дека тврдам дека се осудените навистина криви или не. Тоа е веќе тематика што треба да се испита.

Тоа што го слушаш можеби не ти се свиѓа, ве нарекуваат како што не сакаш, меѓутоа и Албанците во меѓусебни разговори не нарекувааат на пример гунгш. Исто така кажуваат некои фактички состојби, како на пример дека има многу Албанци по затворите, но еве и јас ќе кажам дека врие Албанци по затворите во Швајцарија. Тоа не значи дека Швајцарија води кампања против Албанците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom