A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Исто во Скопје, добро сега јас го споредувам со брзината на Вип и Т-мобиле можеби затоа ми изгледа спор.
Abe ne zezaj sporeduvas 3 g na vip so 3g na one, pa vip ni 3 nemaat od 3G, katastrofa im e 3G to na vip.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Abe ne zezaj sporeduvas 3 g na vip so 3g na one, pa vip ni 3 nemaat od 3G, katastrofa im e 3G to na vip.
Секој користи тоа што има, во споредба со Оне моето искуство кажува дека Вип има подобра 3G покриеност.
Е сега колку треба да е брзината на 3G интернетот е друг муабет, ама колку да извршам основни проверки преку мобилниот телефон, за мене е ок.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Секој користи тоа што има, во споредба со Оне моето искуство кажува дека Вип има подобра 3G покриеност.
Е сега колку треба да е брзината на 3G интернетот е друг муабет, ама колку да извршам основни проверки преку мобилниот телефон, за мене е ок.
така е,секој си споделува свое искуство ја на вип крш ми беше иако има поголема 3Г покриеност,сеа на one ми е сосем океј

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Имам УСБ од ONE за безжичен интернет. Нормално си бара Пин и се конектирам.
Ама последниве денови се случи да се конектирам така, ама по некое време се исклучи интернетот. И за пак да се конектирам ми бара Access point name, User и Password. И не знам како да продолжам, што е работата?

Фала :smirce:
Јави се на техничка подршка да ти го средат АПН пристапот очигледно нешто со тоа е.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
оф топик, 10kм пред табановце од српска страна брат ми на вип и 2 и 3г имаше,јас дури на мк граница само 2г,ме разочара one

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
оф топик, 10kм пред табановце од српска страна брат ми на вип и 2 и 3г имаше,јас дури на мк граница само 2г,ме разочара one
на 10км од табановце на србска територија имал 2г и 3г од ВИП??? Да не си грешка?
ВИП намаат како што треба 2г и 3г ни во Македонија а не па во Србија. најверојатно брати бил закачен на ВИП ама на ВИП србија. ;)

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
на 10км од табановце на србска територија имал 2г и 3г од ВИП??? Да не си грешка?
ВИП намаат како што треба 2г и 3г ни во Македонија а не па во Србија. најверојатно брати бил закачен на ВИП ама на ВИП србија. ;)
хммм?ГРЕШКА СИ.и јас мислев дека вип се послаби од one,затоа и се префрлив и ради нетот,иначе беше на vip mk 3G и 2g имаше,а one се разочарав,и плус погледни ја мапата на покриеност на one и вип,вип има поголема покриеност и 2 и 3Г

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
хммм?ГРЕШКА СИ.и јас мислев дека вип се послаби од one,затоа и се префрлив и ради нетот,иначе беше на vip mk 3G и 2g имаше,а one се разочарав,и плус погледни ја мапата на покриеност на one и вип,вип има поголема покриеност и 2 и 3Г
Не сум грешка. Како прво неможеш да фатиш сигнал во некоја од соседдните држави на длабочина од 10км.
Тоа е против законски и дедозволиво, кој оператор би ризикувал да биде казнет? Никој!
Не ми кажувај кој оператор има подобра мрежа, јас тоа многу добро го знам тоа ми е професионална работа.
Не спорам дека ВИП имаат голема покриеност, но и оне има исто така голама покриеност како ВИП, додека квалитетот сигналот е ншето друго. ВИП има убедливо најлоша мрежа во поглед на кавлитет на сигналот,сега да не навлегувам во детали, зошто тоа е така. едноставно неможеш да споредуваш квалитет на мрежа на ВИП со ОНЕ, тоа е смешно.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
http://www.komuniciraj.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=269
разгледај кој има поголема покриеност,отиди 10км у србија провери,требаше да дојдам до скопје за да имам нешто побрз интернет а камоли 3г,и тоа оваа покриеност самите оператори ја доставиле one дефинитивно најслаба

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
ЗА СИТЕ НА ОНЕ. Денеска ми се јавија од салон и ми нудеа да ме префрлат на еден од оптичките пакети со интернет. Ми кажаа дека од сега пакетите што важеле за бизнис корисници важат и за физички лица.Се активираат така што во салон се поднесува барање и доколку на локацијата има оптика, се поставува веднаш а ако нема тогаш се плаќа такса од 1500 денари еднократно. Така да тие што нејќете веќе АДСЛ имате опција да одите на оптика.

http://one.mk/fixnettv-optic-business.html[DOUBLEPOST=1437867377][/DOUBLEPOST]http://one.mk/fixnettv-optic.html

За физички лица

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.542
Поени од реакции
902
дали има некој мапа на покриеност на оптикава во македонија?

Kajgana Shop

На врв Bottom