Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.203
Поени од реакции
2.225
Имам надворешен хард-диск со USB 3.0 и не можам да го поврзам на USB 2.0 порта, воопшто не го детекрира. Некој да не има идеја што може да е проблемот и како да се реши?

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Да ми препорача некој копир, принтер и скенер до кај 3000/3500?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Edno prasanje decki

Kade mozam da najdam baterija za ASUS x54c? I na mojava pisuva deka 14.4V i 2600 mAh dali bi bilo problem da imam baterija so pomala voltaza na primer 11V poso samo taa ja gledam na internet za naracuvanje.
Fala vi

Член од
22 септември 2013
Мислења
43
Поени од реакции
12
http://www.t-home.mk/mk/107/1413/72/Korisnichki_uredi/Kompjuteri_i_oprema/Laptop_kompjuteri/HP_ProBook_470_i5_paket.html
Поздрав дечки, у план сум да зеам некој лаптоп, па ми треба совет за горенаведениот НР, искуство, дали се добри со ладење, пошо патам со прегревање од Dell :3, и коментар за графичката AMD Radeon r5 m255 2gb ddr3, дали се генерално добри или да глеам Nvidia. ;)

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Подобро само со интегрирана Intel HD 4600 или подобра, тие со додатна поготово AMD греат и се расипуваат повеќе :)

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Луѓе мене ми рикнало вентилаторчето на графичката. Се работи за Нвидиа г210. Ме интересира за поправка дали вреди да се прај.
Или дајте некој друг совет што да се прај :) Јас гледав нвидиа г610 да зеам, ама па незнам дали ќе ми прај нешто проблеми со матичната.
Еве каква матична иам.
maticna.png

И уше нешто има врска колку битна е графичката. Дали 64, дали 128?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Луѓе мене ми рикнало вентилаторчето на графичката. Се работи за Нвидиа г210. Ме интересира за поправка дали вреди да се прај.
Или дајте некој друг совет што да се прај :) Јас гледав нвидиа г610 да зеам, ама па незнам дали ќе ми прај нешто проблеми со матичната.
Еве каква матична иам.
Прегледај го приврзокот 122835

Ако имаш место во компјутерот стави поголемо вентилаторче на пример од напојување старо 70mm така подобро ќе ја лади.
Немора да бараш кулер за стара графичка а имаш при рака поголем кулер.

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Еве каква матична иам.
Прегледај го приврзокот 122835

Пробај како што објасна членот погоре, а иначе да купуваш кулер не вреди зошто самата графичка ќе ја најдеш за 1000-ка и помалце настаро.
Друго матичната не е битна, секоја графичка пасова на која било матична, без разлика DDR2, DDR3, DDR5.
Во врска со битовите, колку повеќе битна е графичката толку поголем проток на меморија има и е побрза. За да се играат новите игри на високи подесувања, препорачлива е графичка со 256 бита мемориски проток, додека во некои случаи и 128 битна би завршила работа. 64 битна графичка не е за гејминг :)

H

HoT IcE

Гостин
Колку пари е да купам РАМ за ДДР2? Имам 2ГБ ама откако почнав ја да го користам компјутеров малце ми се, отворам два таба у Хром, и го почне да кочи.
Оно целиот компјутер е прегазен од време, ама голем дел од игрите на него ми одат подобро отколку на лаптоп и затоа сакам РАМ да му појачам малце додека уште работи како швајцарски сат. :D

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Колку пари е да купам РАМ за ДДР2? Имам 2ГБ ама откако почнав ја да го користам компјутеров малце ми се, отворам два таба у Хром, и го почне да кочи.
Оно целиот компјутер е прегазен од време, ама голем дел од игрите на него ми одат подобро отколку на лаптоп и затоа сакам РАМ да му појачам малце додека уште работи како швајцарски сат. :D
Околу 1000 ден е 2 гб. Со тоа што компјутерот зависност од плочата нема да ти ги покажува сите 4 гб. Таа технологија толку може. :anco:

H

HoT IcE

Гостин
Околу 1000 ден е 2 гб. Со тоа што компјутерот зависност од плочата нема да ти ги покажува сите 4 гб. Таа технологија толку може. :anco:
Ма знам, згазен е од времето. 2009 мислам е земен доста добро и се држи. Ама кога ќе седнам да играм било што, на она лаптопчето со Интел ХД3000, џабе што имам 6ГБ рам и и3 кога е срање графичка, на овој се држи некако :D

Т

Триптико

Гостин
Ма знам, згазен е од времето. 2009 мислам е земен доста добро и се држи. Ама кога ќе седнам да играм било што, на она лаптопчето со Интел ХД3000, џабе што имам 6ГБ рам и и3 кога е срање графичка, на овој се држи некако :D
Ќе ги чита, само ќе ставиш 64бит windows.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ќе ги чита, само ќе ставиш 64бит windows.
Не чита никоја верзија на виндовс, затоа што самата плочата не ги гледа. Биосот толку покажува.... стар чипсет.

Ако ми најдеш плоча со LGA 775 што чита 8Gb рам те частам.;)

Член од
3 февруари 2013
Мислења
609
Поени од реакции
1.028
да препорачате глувче до 600-700 денари там.
Го искршив старото пошо го земав од пазар за 150 ден и сакам квалитет.

Некое едноставно а ефикасно, да не штрака ногу.

Kajgana Shop

На врв Bottom