Здраво дечки/девојки
Сакам и јас едно мислење ваше да слушнам е па вака:
Бројчето ми излезе во протокал 11.02.2015 стоеше статус дека преписката е во задолжителна процедура, по еден месец се смени статусо во ПРЕПИСКАТА Е ВРАТЕНА НА ДОПОЛНИТЕЛНА ПРОЦЕДУРА, се јавив кај посредников ми рече дека му стасало писмо дека треба да доставам дополнителни документи од први братуцеди, дедо , прадедо тоа што сум имал, пола фамилија по страна на мајка ми имат бугарски пасоши , ми пратија фотокопии , ги однесов кај посредников ми рече дека треба да ги преведи на бугарски и да ги достави и за таа услуга ми зеде 100eu, тоа беше некаде околу 12.03.2015
еве сме сега 12.06.2015 сеуште стои статус дека сум на дополнителна проверка, во меѓу време најдов документи од прадедоми дека бил бугарски војники дека служел во 1-а рота на 6-а охридска дружина во 1.10.1912 година, али од архива ми викат дека требало да одам во бугарија во некои бугарски музеј и да извадам таков документ, али окау , прашањево ми е дали да чекам сеуште со минативе документи со првиве братучеди , дали познавате некој посредник што можи да ја убрза работава да го земам државланството што побрзо .... стварно повеќе немам никаква идеа, па ако сакате дајте некој совет што да правам понатаму....
Поздрав