Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Жена ми порачала некои патики, пишува дека порачката не е пратена и во меѓувреме овој ја затворил продавницата. Освен откажување друго чаре нема за ваков случај?

Жена ми порачала некои патики, пишува дека порачката не е пратена и во меѓувреме овој ја затворил продавницата. Освен откажување друго чаре нема за ваков случај?
Чаре да чекаш да поминат деновите за процесирање во случај продавачот пак да ја отвори продавницата или можеби ќе биде пратена. Ако не ти се чека барај назад одма пари.

Уште колку измамени купувачи од кинези треба да се јават за да сватите дека се поголеми далаверџии и преваранти од нас?

Уште колку измамени купувачи од кинези треба да се јават за да сватите дека се поголеми далаверџии и преваранти од нас?
druze jas od aliexpres imam poracano +10 najrazlicni proizodi-se mi stasalo pomejgu 18~30 denovi* i da recam deka ne gi biva, neee taka- ednostavno nemuse pogodilo,neka si bara damuse refundira i toa e toa*

Од друга страна можеш да најдеш илјадници луѓе што се презадоволни од нивните производи и услуга. Се зависи на кој ќе налеташ :)

Абе во кој случај е оштетен он сеа ? Него парите секако му се заштитени ако не ја испратат порачката плус далаверите се прават кај нас со нарачките кои си ги зимаат у пошта , а ти не ги добиваш. Јас од али сум многу задоволен.

Колку моментално испаѓа доларот преку тутунска ако нарачуваш?

здр дечки
сакам да порачувам од алиекспрес.. па некој ако има време да пише на што треба да се внимава при порачување,дали стасуваат сите порачки ,како да знам каде се наога порачката ,кога ке знам дека е стасана во мкд ,кој се негативните работи при купувањето... Значи се ме интересира во врска со порачувањето

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чаре да чекаш да поминат деновите за процесирање во случај продавачот пак да ја отвори продавницата или можеби ќе биде пратена. Ако не ти се чека барај назад одма пари.
Стигнале иако продавницата ја затвори уште пред да ги испрати. И тоа за 10 дена :D

здр дечки
сакам да порачувам од алиекспрес.. па некој ако има време да пише на што треба да се внимава при порачување,дали стасуваат сите порачки ,како да знам каде се наога порачката ,кога ке знам дека е стасана во мкд ,кој се негативните работи при купувањето... Значи се ме интересира во врска со порачувањето

Sent from my iPhone using Tapatalk
Некое правило немаш обично се гледат рејтинзите ама мене ми се има случено и со висок рејтинг да не ја добијам нарачката заради нашиве у пошта. Во глобала барај си цена подобра за продуктот , а другото е коцка ама како и да е твоите пари се заштитени се додека не ти истече времето за стигнување на нарачката , па дури и пред 5-6 дена на истек можеш фино да си отвориш жалба и да те рефундираат. Ќе си следиш нарачката со тракинг намбер преку некој од сајтовите за тоа наменети http://www.17track.net/en/ така ќе знаеш каде е нарачката , а статусот обично се менува на 5-10 дена.

Според мене се е на среќа. за сите продукти до сега што сум ги нарачал имам оставено коментари и рејтинг според тоа како мене ми се допаднал продуктот (реален коментар). Ми се има случено да оставам коментар и рејтинг од 3-4 ѕвездички па да добијам порака од продавачот дека ќе ми прати мало поклонче само ако го сменам рејтингот во 5 ѕвездички (што кажува дека сигурно е пракса со сите и дека рејтингот не е право мерило за квалитетот на производот).

Јас сум презадоволен од Алиекспрес до сега. Порачувам активне веќе 3 години и нема што немам земено од таму. Најмногу елктроника ефтина земам, звучници, слушалки, блутут гаџети, усб-иња. Сега пред некој месец си го опремив и точокот со светла, свирчиња, ранци се. Имам земано и делови за гитара и професионални стрелки за пикадо. Имам купено неколку ножеви и тоа баш ножеви и не ми ниту правеле проблем на царина инту ништо. За девојка ми имам купувано од таму разни глупости, ланчиња, срциња што уште не (кога немам идеја се пуштам таму во женскиот дел и се нешто ќе најдам :) ) Еднаш само еден батка ми згреши боја на оние usb power bank за полнење на телефони и се скаравме во порака, ама не е тоа ништо страшно. Инаку, нема начин да те зафркнат, единствено ако не ти се допадне производот или не е она што си го очекувал, ама тоа е исто на секоја онлајн продавница.

Задоволен сум до сега,порачав 5-6 работи и сите стигнаа за 15-30 дена.Во согласност со цената,квалитетот е ОК.

Последен пат порачав заштитно стакло за мобилен и ми стигна скршено. Дали е од нив или по пат, не знам. По што беше спакувано во пластична кутија, па во хартиена, замотано во сунѓер и две дебели ќеси. И да се скрши. :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom