Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Џабе ако немаш соодветен монитор, а голем дел немаат така да...
Е добро де, ништо не те кошта да си го гледаш и на фулл хд монитор, пак е подобро од обичното хд, под услов да имаш пребрз интернет.

Како се викаше онаа апликацијата што ти дава лажна локација? За стрим ми треба...

Untitled.png
Од попладнево имам проблеми со конекцијата. Секоја минута самата конекција си прави дисконект/конект и така цело време. Има некое чаре?

Се надевам дека не ја промашив темата, али сакав да прашам некој да не има линк од некоја книга за "Симулација на компјутерски мрежи"?

Се надевам дека не ја промашив темата, али сакав да прашам некој да не има линк од некоја книга за "Симулација на компјутерски мрежи"?

cisco packet tracer

Мејл адресата на hotmail ја немам отворено со месеци. Денес се логирам и ужасно ме нервира тој процес таму за сигурност што го имаат ставено ( претпоставувам од поодамна им е ). Се бара некој код којшто го праќа на старата мејл адреса, а и таму ист проблем. Дали некако може да се пристапи до инбокс без ова иритирачково нешто? Не сум баш упатена во ова, но ако имал некој сличен проблем и решение би му била благодарна... Поздрав

@Patience не може. Прво ќе си ставиш дека имаш некоја Х адреса за да ти пратат, ќе си следиш упатства и секој месец барем еднаш ќе се логираш. Тогаш нема да ти дава вакво нешто. Јас на ваков начин изгубив пристап на маил, што би го менувал за 100 други. :(

Јас користам Microsoft Account (Outlook, поранешен Hotmail) и го немам тој проблем. Треба во Account Settings да си го верификуваш PC -то, и да не ти го бара тоа секојпат кога сакаш да се логираш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom