Имаш доста инфо на нет за кето диета како да ја држиш правилно, има и билдери на кето шо си грмат ама тоа настрана, сакам нешо друго да ти посочам.Јас со ротации 200-200-50 смакнав 9 кг, сакам иште 4-5 кг последниот месец со кето. Првите две недели да одам со <30 јх е после полнењето не ми е баш јасно па уште две недели <30 јх и финиш
Ова е класична грешка шо ја прават многу луѓе шо пробуваат кето диета.Комбо од кето и лоу карб ви е добитната комбинација, посебно ако работите работа каде што треба да размислувате, со чист кето светот ќе ви биде магла, успорена снимка станувате.
како ти ќе кажеш стручњак јас не се разбирам многу во спортовОва е класична грешка шо ја прават многу луѓе шо пробуваат кето диета.
Самата кето адаптација може да трае 3-4 па и недела дена, а можеш да ја сјебеш само со еден high carb оброк.
Магливост и тие срања се дешаваат при кето адаптација, коа веќе телото и мозокот ќе почнат да ти работат на кетончиња перформансите се многу подобри во споредба со обични диети.
За вакви работи ви препорачувам да си го слушате Tim Ferris, човекот си пробува све на себе и си документира, крајно е научен и методичен а богами и искусен во сите овие ствари.
Уопште не сум стручњак и ова нема везе со спортов. Само ти кажуем пошо темелно се иам замарано конкретно за диетава.како ти ќе кажеш стручњак јас не се разбирам многу во спортов
Патличанот ако моеш избегавај го и пребаци се на све шо е зелено, марула, зелка, брокула, спанаќ итн..Абе а при низок внес на ЈХ, кој зеленчуци ги јадете ? Гледам кромидот,патлиџанот,краставицата содржат ЈХ. А ги внесувам доста при секој оброк, и сега гледам да каснам за доручек,ручек,вечера и ке се собере бројка од 30-50 јх само од салата. Што да се јаде друго од салативе и дали да ги избегнувам овиее.?
Зависи од пилето/кокошката, ако земеш поквалитетно и некое со повеќе месо (словенските обично) имаш поголем процент месо, али од оние постарите што ги викаме во Прилеп „стриптизерки“ ептен слабо излегува. Последно кога мерев од пиле со тежина од 1.1кг ми остана после варењето 430 грама чисто месо, останатотите беше кожа, коски и вода. Горе долу доаѓа исто со правење на комбинација неделно од копани, стек и џигер, само што вака ќе се малтретираш додека да го исчистиш посебно грбот.Колку е соодносот
Месо vs Коски и Koжа на кокошка?
Има ли 50 % месо?
Не се води по според соодноси знае да излезе нереално, јас на твое место би одел со 165гр протеин, 70 масти, 380 ЈХ.Дечки околу исхранава да прашам дали некој има пробано да се води според iifym калкулаторот и колку би било ефективно еве јас на пример сум 173 со 70 кила е сега сакам да качувам на килажа според iifym треба да внесувам 2800 калории (тренирам 4-5 пати во неделата) за да качам 15% килажа плус. Ме интересира колкав сооднос е добро во однос на протеини-јаглехидрати-масти доколку мојата цел е да имам повеќе енергија за време на тренинг ама и да не се замастувам премногу дали е добро на пример 40-40-20 или 50-30-20 онака напамет пишувам сега ме интересира поконкретно некој ако може да ми каже
Ја праам кафеав ама иам праено и бел и топ искача, мислам дека више еднаш иам напишано:Kako e najdobro da se prigotvuva oriz?