Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Само три минути сцена со дивјациве, wtf, очекував да биде драма коа ќе дојдат овие надвор од ѕидот, ни муабет се сврте, ни кажаа дека ги нападнаа шетачи ништо, а тоа е најголемиот и најинтересниот дел од целава серија.
Тоа со Станис беше очекувано, за да седне на тронот се ќе даде, се гледаше дека се мислеше за жртвувањето на ќерка му, мораа да напраат ваков шок за да не падне квалитетов на серијава, пошо мајндфак е ако се деси некоја ваква работа, сеа цело време тоа ќе праат.
Тоа битката во арената беше шега, како така наеднаш сите ставија маски на нив без другиве околу нив да приметат, ај да се 1-2ца ама овие 100 души, еден да види барем ќе писне ќе се свртеа сите да видат, аматерска сцена, а коа ги начекаа во круг да не зборуеме, еден по еден се делкаат, мкај, јако.
За змејот да не зборуеме, од 3-4 копја неможеше да мрдне, а го билдаа дека е јак 2 сезони.
Единствени позитивци сеа за сеа се Старкови, Џони и тие малечките што не ги спомнаа цела сезона, а и џуџето, се надевам нема и тие да ги расипат па да нема за кој да навиваме.
Мора сеа да се вадат на финалнава епизода, пошо од последниве епизоди, 8мата беше епска, ама само таа ќе си остане, се надевам нема некој главен лик да скине конци во финалево.

Прво си викам шо ќе ја палит бе за џабе, па ми текна дека во серијава имат и зомбиња и змејој и онаја роди демон или шо и да беше, па сеа излеа би требало да добиет нешто овај греов шо си ја ЗАПАЛИ ЌЕРКАТА !!

П.С Ево ви една јака слика.
enhanced-buzz-wide-31204-1433733463-7.jpg

П.С.С или П.П.С беше ?
Ви реков гуштери дека се овие не змејој, уште многу имет да растет, ако не ги напрает супа до тогаш.

Многу се фокусираат да ја остават публиката подзината, со нивното можиме и по шокантно и по испреплетувачки. Ко да гледаш епизода од bear grylls и се чудиш како успеа да го јади тоа.
Форматот му се базира на плот твист и со тоа нема доволно фокус на другите елементи, новите карактери се дибидус, старите затупуваат и неможи deus ex да ти биди змејот кај шо пали и гори или пак шетачите да нападнат кога потфрлаш во таа друга приказна.

Плукајте колку сакате ама моментот кога решија да ја изменат приказната од книгите, серијата оди надолу.

Доран е генијалец, уште сега кажувам- типот заговара против Ланистерс/Кралот 100%. Наредна сезона сетете се на пoстов. :D

Станис=глуп папучар.
Ремзи=Splinter Cell.

Серијава е просто малоумна веќе.

Може има некои “нелогичности“ но сепак кои дијалози и моабети ги има страшно нешто. Пред да се деси некоја битна сцена обавезно претходно има некој моабет кој делува бесцелна а сепак на крај има некоја позадина. пример моабетот на дарио за борбата во арената докколку има ѕвер спроти него каде би го погодил и покажува кај вратот. Змејот беше гаѓан тамо. Черка му на станис правеше моабет за змејовите тие (тој) се појавува а неа ја паљат на оган. Минатата Сем ќе каже дека Џен секогаш се враќа он се врати. Или моабетот на Брем со Оша пред ред вединг за тој што ги примал гостите а потоа ги убивал под свој кров гостите и станал стаорец (Волдер Фреј). Или пак тирион и џејми кога збореа за братучедот што смачкувал бубачки и потоа главата на оберин смачкана..... И уште многу други дијалози и моабети се спојлери кои тешко да се приметат додека траат се додека не се деси сцената. Затоа мене ГОТ ми е бр. 1 и такви “пропусти“ што ги набројавте ми се тотално неприметливи или не ни влијаат за моето мислење за серијава во целина.

muabeti.png

БРАТ ДАЕНЕРИС АМАН ВЕЌЕ
Д А Е Н Е Р И С

Дернарис, па Дернарис, на аватар ја имаш.
Izvini, ama se iznervirav :3 ^_^

Од кај ти е идеата дека така се чита на англиски, а камо ли на македонски ???

na site im e cudno kako 20 luge zapalija site zalihi...a okej im e kako 5 luge se branea od 100 so zlatni maski ali neli doe zmejot sve e prosteno paahahahahha

Точно.:sneaky:

Прашање на сезоната дали на Денерис и влезе жилец додека леташе на змејот?

Sent from my SM-G920F

Хехе, и мене тоа прво ми падна на памет.

А што се дешава со Бран Старк ? Има некој идеја зошто го нема сезонава, или па ја не се сеќавам дека сум го гледал :D Ваљда ќе убацат некоја сцена во финалево со него како вовед за тоа што ќе се дешава во 6та сезона :)

Се сраснува со дрвото, не нема да го има оваа сезона.

Тоа шо викате зошто толку малку unsullied имаше во арената, тука се слагам, грешка на Денерис, знаеш дека имаш немири, револуции, непријатели во самиот град и на таков голем собир со толку малку гарда?
А Харпите тоа добро го искористиле, се организирале, маските и ножевите им беа под мантиите и затоа unsullied уште еднаш беа фатени неспремни, не толку по нивна вина туку на Денерис, а и на Дарио, како главен воен советник.

Уште да ми објасниш каде ги скриле копјата со кои го гаѓаа змејот.
Ајде што Денерис нема безбедносна служба, ама чувари во арената сигурно имало, и тие барем би приметиле нешто чудно на толку многу внесени маски, ножеви и мачеви (да не ги споменувам пак копјата).

Па нема начин како да влезеш у факинг воен камп, со шатори толку блиску еден до друг, со стража, со све и да го сториш тоа без да бидеш приметен. Затоа и не го сминиле. Јер практички НЕ е возможно.

Апсолутно не е возможно и апсолутно си во право. Да се сместени шаторите со храна на ивица на кампот, ај и да речеш, ама обично ваквите рабори се чуваат блиску до средината, така да апсолутно не е возможно.

Инаку морам да споменам дека борбените сцени во Марин се далеку под борбените сцени на северот. Дефинитивно во Ирска и Англија имаат подобри инструктори по мечување одколку во Хрватска и Мароко.
Единствено до некаде одскокнуваше сцената на Сер Баристон Селми и можеби до некаде на мечувалецот од Бравос кој се бореше против Џора Мормонт.

Што се однесува до Станис и Шарин, што стана со она дека Станис полесно ќе се скрши одколку да се наведне ?? Станис кого дури ни Серси не би можела да го придобие на своја страна, па макар легнала со него и сто пати ???
Го упропастија ликот целосно.

Видете, можеби ќе дојде до ситуација Станис да ја жртвува Шарин и во книгите (постојат различни видови на жртви, не само палењето во слава на Р’лор), ама овде самата жртва немаше ама баш никаква смисла.

Инаку што се однесува до убивањето на змеј со копје или стрела, можно е, ама мораш да го погодиш или во око, или низ отворена уста. Инаку копјата (и стрелите) за него се боцкања на трнчиња, жегаат, ама не можат да го убијат.

Последно уредено:
На крај испадна дека Џора е поцврст од змејот, зашто имаше повеќе рани, а го фрли копјето баш со раката на која имаше поголема рана на мускулот. Додека Дрогон падна од 3 копја.:facepalm:

Уште да ми објасниш каде ги скриле копјата со кои го гаѓаа змејот.
ваљда од овие што ги убија,армијава на Danny,пошто нели они се наоружани со копја :toe:

Дрогон е мал змеј сеуште, нема ни три години откако е роден.

@Trpe Grozni може копјата им биле на расклопување :D

Има нелогичности не викам не, ама нема потреба да се фаќаме толку за ситници, сцената беше убава и адреналинска, сценографијата уште поубава, премногу барање логичност и анализи ќе ни го расипат севкупното уживање во серијата.

Но за пожарот во кампот се сложувам 100%, тоа е за голема критика, можеа барем пет минути да прикажат да видиме како се инфилтрираа, дали беа преоблечени како цивили, дали како војници на Станис, оти тоа е едино логично како би ја извршиле диверзијата, сигурно не биле во ознаки на Болтон кога напаѓале.
Од друга страна, сеуште немаме доказ дека баш Ремзи го предизвика пожарот, Мелисандре беше будна и надвор кога се случи тоа, нема да сум изненаден ако саботажата е нејзино дело за да го натера Станис на големата одлука за жртвувањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom