Ме избркаа од работа затоа што не станав ВМРО

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
На никого не му е од животно значење. Дечково што ја отворил ако е паметен ќе си се врати на брод или ќе си ги инвестира парите подобро и ќе почека подобри времиња пред пак да се запосли во државна фирма. За жал друга опција нема.
Tака е. Ако сме сите паметни, ќе се отселиме од тука и ќе му ја оставиме државата на Грујо и на Протуѓер, оти ја наследија од родителите, па ќе прават што сакаат.

Може сега повеќе да не ни помагаш, фино те молам?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.980
На никого не му е од животно значење.
Како бе така? Знаеш дека во РМ главен услов за добивање работно место е политичката партија? И приватно и државно.

На некој дома му врие главата моментално а ти си пишуваш лефтерно без врска работи:
Дечково што ја отворил ако е паметен ќе си се врати на брод или ќе си ги инвестира парите...
:facepalm:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.176
Tака е. Ако сме сите паметни, ќе се отселиме од тука и ќе му ја оставиме државата на Грујо и на Протуѓер, оти ја наследија од родителите, па ќе прават што сакаат.

Може сега повеќе да не ни помагаш, фино те молам?
Во ред е Ставро со тебе во МКД Грујо и компанија сигурно повеќе нема да прават што сакаат. Среќа што си ти таму, кажи ако планираш да кампираш низ Скопје нареднава недела да ти донесам сокче и сендвич...

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Прва грешка.
Многу малку лица кој присуствуваа на протестот се обидоа да направат немири на протестите, остатокот , кој беа мнозинството, односно 99% од лицата нит замавнаа нит се пцуеа со полицијата.

Сите можни видеа ги изгледав што искочија во јавност и приватно и плус пристував на протестот, протестот '' против полициска бруталност '' и многу добро знам што се случи така да не ми продавај ветер и магла, си постојат видеа , луѓето кој што не виделе или не присуствувале можат слободно да си проверат и да си сконтаат со свои глави што беше тоа срање.

Епа очигледно не си го следел случајот.
Ме мрзи да ти копам у моментов, медиумската покриеност на настанот како се одвиваше. 3 дена не знаевме дека станува збор за извесен Мартин Нешковски. После тоа, одбија да прифатат дека било полициска бруталност. Одбија да прифатат било каква грешка од страна на полицијата и раководството.
Во весниците започна да се шири една сторија како тој нападнал полиција па тие го претепале. Втората варијанта искочи дека крадел. Третата дека се дрогирал.
Ништо од тоа не беше точно. Ниту една. Денес го знаеме тоа.
Најбезобразната варијанта ја изнесе Латас, со тоа дека бил член на ВМРО и дека бил претепан до смрт од страна на поддржувач на СДСМ.
Политизирање врз нечив гроб.

Очигледно сум го следел случајот.
1. Се работи за криминално дејство - Убиство.
Они го прикривале убиството и ја вртеле приказната ( тие што го утепаа )
* Многу јасно се слуша од снимките што се случувало иако се монтирани.
Околу тоа дали се дрогирал и дали крадел во тој момент ,
не коментирам , зашто не ми е работа да кажам а воопшто не е причина за да се убие некој.
2.Работиш во полиција ти за да знаеш што се дешавало таму?
Ако ти следиш медиум и ако чекаш вистината преку медиум да ти дојде.. не знам.
Пошто го познавав дечкото многу добро многу добро знам што се десило...
Јас на медиумите општо во светот не им верувам, тоа е само еден систем за пуштање информации и шпекулации и е најлесно манипулативно средство на планетава.

Ај ако не за се е греота. И за Нешковски, што го претепаа. Воља на Господ било. Да не било ќе ги издржел ударите.
Не се глупирај.
Дали ти, вака, знаеш дека од државните геријатрии никој жив нема излезено?
Ги носат палијативно, ги клукаат со апчиња и ги оставаат да умрат. Толку добро ни функционира здравстовот.
Случајот Тамара е само доказ за нефункционирањето на здравството, развлекувањето по комисии од кои дел се постоечи, а дел непостоечи, за на крај да слушаме дегени како се караат чива е одговорноста што го разгледувале случајот на хартија место во директен контакт со пациентот.
Некој мора да ја сноси одговорноста за тоа. И некој требаше да ја сноси. Ако не министерот бар докторите кои биле членови во комисиите.
Ние таа нивна некомпетентност од буџет ја плаќаме. Прашај ги колку им е платата за членување во комисиите, и види како тоа може една докторка да е член на 10 различни комисии од 10 различни области.

Како не се за греота бе!? Се гледа твојата малодушност.. не збори такви работи,
нема да ти донесат ништо убаво во животот.
Уште погреота се они кој што веруваат во предавниците.
Ние сме греота како нација што не јебат вака како што не јебат некои куртони кој што не мислат добро на оваа држава.
Тие кој што се одоговорни за смртта - ако постојат такви ,
како што кажав , вака или така ќе си се сносат со последиците.
Цврсто верувам во правдата , на семоќниот ни наш.

За остатокот од постот сметам дека нема потреба да ти реплицирам бидејќи е чиста бљувотина.
Знаеме сите чив речник е тоа, со самото користење на зборот шизофренија.
Немаше никаква потреба да ми реплицираш било што, а воопшто не мора да се согласиме во нашите мислења - мојот пост нема ни таква поента за било кој да се согласи со мене иако знам дека повеќето нема да се согласат , не ми смета , само си го кажав своето мислење во најпозитивен формат и цврсто стојам зад тоа зашто муабетот кој што го пренесов е поткрепен со факти, докази и многу анализи на сите политички случувања години назад.
А околу зборот шизофренија , тоа е точно и тоа секој психијатар би ти го потврдил.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.176
Како бе така? Знаеш дека во РМ главен услов за добивање работно место е политичката партија? И приватно и државно.

На некој дома му врие главата моментално а ти си пишуваш лефтерно без врска работи:

:facepalm:

Незнам.... Еве и тој што ја отворил темата успеал да се запосли без книшка. Јас до скоро имав 9 вработени во МКД поима немам кој за кого гласа и дали има книшка, не ме интересирало ниту сме збореле за тоа.

Тие што се запослиле така нека му ја мислат

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.891
Поени од реакции
11.609
Ништо ново, мал пример од илјадниците млади мозоци кои ќе ја напуштат или ја напуштија оваа вукојебина.
Мене ми бараа книшка и минимум 10 членови на мојата фамилија да гласаат за нив за работно место. Бидејќи сум магистер и премногу знам за позицијата на која вработија неписмен овчар. Македонија, 21ви век.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Офф топик, ама:
Ништо ново, мал пример од илјадниците млади мозоци кои ќе ја напуштат или ја напуштија оваа вукојебина.
Мене ми бараа книшка и минимум 10 членови на мојата фамилија да гласаат за нив за работно место. Бидејќи сум магистер и премногу знам за позицијата на која вработија неписмен овчар. Македонија, 21ви век.
Тебе сакале со попуст да те вработат.Изгледа убав си бил. Овде кај што сум јас, во зависност од позицијата и видот на работата за вработување има и терифник кој се движи од 500 до 7000.Ако планираш да останеш на работа си има и бројче на луѓе кои ќе треба да им ги "донесеш" на гласање.И ова ти е на локално ниво.
:brlav:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Немаше никаква потреба да ми реплицираш било што, а воопшто не мора да се согласиме во нашите мислења - мојот пост нема ни таква поента за било кој да се согласи со мене иако знам дека повеќето нема да се согласат , не ми смета , само си го кажав своето мислење во најпозитивен формат и цврсто стојам зад тоа зашто муабетот кој што го пренесов е поткрепен со факти, докази и многу анализи на сите политички случувања години назад.
А околу зборот шизофренија , тоа е точно и тоа секој психијатар би ти го потврдил.
Кој факти, докази и анализи за случајот со Нешковски ?
Фактите укажуваат на тоа дека сме биле манипулирани од страна на врвот преку медиумите. И тоа се неоспорни факти кој ти се достапни преку 2 search-а на гугл во секој момент.

И не, ниту еден психијатар не би го потврдил тоа.. Шизофреничар го користат жаргонски, откако Али Ахмети го скрши мразот и реши да го нарече Заев така.
Не само што сум упознал, туку и сум работел со реални шизофреничари. Симптоматиката не е нит слична.

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.003
Поени од реакции
2.798
@Persey Ова не е од вчера па да те чуде што те избркла е од работа без да потпишеш пристапница во Вмро, веќе 24 годни вака функционира оваа држава! Секогаш е имало бркања од работа и Сдсм коа дојде 2002 на власт 1/3 што ги вработи Љубчо ги избрка истото се дешава и од 2006 па наваму!

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Кој факти, докази и анализи за случајот со Нешковски ?
Фактите укажуваат на тоа дека сме биле манипулирани од страна на врвот преку медиумите. И тоа се неоспорни факти кој ти се достапни преку 2 search-а на гугл во секој момент.

И не, ниту еден психијатар не би го потврдил тоа.. Шизофреничар го користат жаргонски, откако Али Ахмети го скрши мразот и реши да го нарече Заев така.
Не само што сум упознал, туку и сум работел со реални шизофреничари. Симптоматиката не е нит слична.
Мислев факти, докази и анализи околу целата ситуација , не конкретно за Мартин Нешковски.
Ако збориме стрикно за тој случај ти препорачувам да изгледаш емисијата на Нова Тв со сведокот, новинарка која што пред свои очи се случило дејството, судењето на убиецот, разговорите кој што ги пушти пријателот Зајко и сите изјави околу тој случај.
Има и такви факти дека сме манипулирани дирекно од врвот на медиумите и тоа факат е така, и затоа ти викам , општо сите медиуми вршат манипулација секогаш и секаде и затоа не верувам на медиумите што кажуваат туку црпам информации од повеќе извори за на крај да си донесам сопствен заклучок. Останатите анализи , факти , докази .. гледај ги сите епизоди на Васко Ефтов, изгледај ги сите јавни Дебати, изгледај ги сите политички говори од двете најголеми партии, прегледај ги програмите на партиите, изгледај се од политика.. таму се кријат тие факти и докази што ти ги зборам.
И пак да , тоа е чист акт на шизофренија со години назад.... па не сме слепи пи34а му матер! Не е само оваа ситуација сега туку години назад и најразлични обиди како влагење насилно во влада и собрание , користење на највулгарен речник против владата и сл.
Тоа ти е класично лудило, тоа не го прави човек со здрав разум.
Човек со здрав разум прави програма, соработува и делува стрикно преку собранието како демократски систем за сечие добро.... Тоа кај нас не постои моментално, јас и ти им плаќаме на тие пратеници кој што седат дома и веќе некое време не се на работа , а зимаат плата колку јас и ти и плус уште некој член тука вкупно месечно со прчење муда.

Матријал за гледање:
https://www.youtube.com/watch?v=iwhhybC3Mv4&list=PLcTNik4f3EoVxcL4z4-yq5afDdSUEX3Bo

https://www.youtube.com/user/vocentar/videos

https://www.youtube.com/watch?v=qrc7ZZ_cCaE

https://www.youtube.com/watch?v=-eGRLWaE4Nk

https://www.youtube.com/watch?v=dETdmCJ58yU

https://www.youtube.com/watch?v=BXxa8V2PZ40

https://www.youtube.com/watch?v=x9ddz9O8qi4

https://www.youtube.com/watch?v=zp_FGEFxb5g

https://www.youtube.com/watch?v=6et_L1MffRk

https://www.youtube.com/watch?v=ORXYdMI4j2o

https://www.youtube.com/watch?v=1hQLnCMjN3k

https://www.youtube.com/watch?v=jvQ3AbeeTq8

Последно уредено:
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.439
Поени од реакции
5.486
Незнам зошто правите компарација со тоа што работел на брод и работата од која бил избркан.

Мене да ми понудат

Работа на Брод за 1800Еур Плата?
или
Работа во Државна фирма за 400Еур плата?
Погодете која ќе ја прифатам а? А? А?

Небаре брзата заработувачка е леб и топли сомуни!
И кој бенефит ќе го имаш од тоа. Изгубените пријателства? Изгубеното здравје?

Ќе си крчкам бре 20 и кусур илјади денари. Редовна буџетарска плата, ќе пуштам стомак седејќи и дремејќи, во банка гледаат буџетар, златна кокошка, кредити фрчат од сите страни никој не прави проблем.

А инаку додека си под Вработување Лизинг и секој месец удираш по 4ти потписи не треба да се правиш курназ. Ако здравје боже им се згреши и потпиштеш Договор на Неопределно. Е тогаш веќе можеш да покажеш став кој како бумеранг ќе ти се врати во чело и после ќе те боли главата од тоа како колегите успеваат во унапредувања и неработење а ти мењаваш тројца и пак си крив.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Мислев факти, докази и анализи околу целата ситуација , не конкретно за Мартин Нешковски.
Ако збориме стрикно за тој случај ти препорачувам да изгледаш емисијата на Нова Тв со сведокот, новинарка која што пред свои очи се случило дејството, судењето на убиецот, разговорите кој што ги пушти пријателот Зајко и сите изјави околу тој случај.
Има и такви факти дека сме манипулирани дирекно од врвот на медиумите и тоа факат е така, и затоа ти викам , општо сите медиуми вршат манипулација секогаш и секаде и затоа не верувам на медиумите што кажуваат туку црпам информации од повеќе извори за на крај да си донесам сопствен заклучок. Останатите анализи , факти , докази .. гледај ги сите епизоди на Васко Ефтов, изгледај ги сите јавни Дебати, изгледај ги сите политички говори од двете најголеми партии, прегледај ги програмите на партиите, изгледај се од политика.. таму се кријат тие факти и докази што ти ги зборам.
И пак да , тоа е чист акт на шизофренија со години назад.... па не сме слепи пи34а му матер! Не е само оваа ситуација сега туку години назад и најразлични обиди како влагење насилно во влада и собрание , користење на највулгарен речник против владата и сл.
Тоа ти е класично лудило, тоа не го прави човек со здрав разум.
Човек со здрав разум прави програма, соработува и делува стрикно преку собранието како демократски систем за сечие добро.... Тоа кај нас не постои моментално, јас и ти им плаќаме на тие пратеници кој што седат дома и веќе некое време не се на работа , а зимаат плата колку јас и ти и плус уште некој член тука вкупно месечно со прчење муда.
Проблемот е во партизацијата, која ја напоменав уште во почетокот на темата.
Шизофренија не е. За биполарност, можеме веќе да правиме муабет. Не исе тоа. Факт е дека треба да се направи програма, ама неможеш да делуваш стриктно преку собранието кога си угушен. Дојдени се на власт нелегитимно, и тоа го спомнав. Еден глас да наместиш, технички е нелегитимен избор. Тоа го прават и за мене се нелегитимни и СДСМ, да се разбереме.
Фактите се дека, и утре да има избори пак ВМРО има поголемо гласачко тело од СДСМ.
Правна разрешница е потребна, а не е возможна кога моменталната власт имплементира свои структури во судството.
Неможе да ти суди тој кој што е обвинет.
Јас уште одамна викам дека требаше да се откажат од плата пратениците кои искочија од собрание, ама и тие кои што се дојдени таму нелегитимно исто така.
Судење, во кое законите за оние заштитени зад фасадата од стиропор важат еднакво како и за обичниот граѓанин е единствената опција која ја сматрам за валидна.
Останување на моменталната владеачка гарнитура на власт, нит на сон не би ми претставувало реална опција. Криминалот е криминал.
Безразлика кој го направил, безразлика кој е другиот - за криминалот мора да се одговара.

Не е страшно често менување на власта, пак ќе кажам. Ако криминалци го водат, не е важно кој ќе дојде следен. Секој кој ќе направи криминал треба да биде суден за истиот, а не поддржуван под претпоставката „помало од две зла“.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Да било доволно партиска книшка да имаш до сега немаше да има невработени, 200.000 активно партиски членови на ВМРО чекаат вработување......ама нема да го добијат никад. пошто администрацијава врие, како балон што треба да експлодира, помасовна администрација не постои во европа и светот.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Проблемот е во партизацијата, која ја напоменав уште во почетокот на темата.
Шизофренија не е. За биполарност, можеме веќе да правиме муабет. Не исе тоа. Факт е дека треба да се направи програма, ама неможеш да делуваш стриктно преку собранието кога си угушен. Дојдени се на власт нелегитимно, и тоа го спомнав. Еден глас да наместиш, технички е нелегитимен избор. Тоа го прават и за мене се нелегитимни и СДСМ, да се разбереме.
Фактите се дека, и утре да има избори пак ВМРО има поголемо гласачко тело од СДСМ.
Правна разрешница е потребна, а не е возможна кога моменталната власт имплементира свои структури во судството.
Неможе да ти суди тој кој што е обвинет.
Јас уште одамна викам дека требаше да се откажат од плата пратениците кои искочија од собрание, ама и тие кои што се дојдени таму нелегитимно исто така.
Судење, во кое законите за оние заштитени зад фасадата од стиропор важат еднакво како и за обичниот граѓанин е единствената опција која ја сматрам за валидна.
Останување на моменталната владеачка гарнитура на власт, нит на сон не би ми претставувало реална опција. Криминалот е криминал.
Безразлика кој го направил, безразлика кој е другиот - за криминалот мора да се одговара.

Не е страшно често менување на власта, пак ќе кажам. Ако криминалци го водат, не е важно кој ќе дојде следен. Секој кој ќе направи криминал треба да биде суден за истиот, а не поддржуван под претпоставката „помало од две зла“.
Мило ми е што се согласивме до некаде.
Доколку имаш време и доколку те интересираат овие појави ,
што гледам и те интересираат, прегледај ги сите оние видеа кој што го постнав.
Ќе дојдеш многу брзо до вистината и ќе видиш што се случува.

Член од
1 ноември 2012
Мислења
100
Поени од реакции
103
Живееме во најголемата тампон зона и најлошото можно време моментално од осамостојувањето на државава веќе 25 години. Последниве 10 години на нас што сме млади луѓе оставија преголем печат, не сменија од коренот, не скараа, не степаа.

А дечково што бил на протести и го избркале од работа не е единствен. Него седнал тука и пишал на форум. Колку има што немаат акаунт на форум или не користат социјални мрежи ?
Еве и еден друг дечко што бил на протест, глејте што му се десило. (Пред полетувањето на авионот со кој требало да патува, полицајците со гласно смеење го однеле да види како полетува авионот. Му ја држеле главата во насока на авионот кој полетувал во тој момент.)
Тепан и малтретиран Скопјанец на Аеродромот Александар Велики

Kajgana Shop

На врв Bottom