Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Знам , затоа прашав. Некои бараат и милионски инвестиции... али сепак праиме муабет за Блгарија ,дувлото на корупцијата и мито. Нема да сум изненаден некој што е на погодно место да си брка некои бизниси.
да ти кажам јас скоро кога бев се изненадив, лекарско требаше да вадиме за татко ми дозволата требаше да ја менува, абе скоро сите доктори што ги прашавме не сакаа да ни потпишат без преглед и нејќеа да слушнат за мито, едвај една најдовме забутана таму и дадовме 5 лева плус... можеби таква ни беше среќата, којзнае...

Инаку јас имам поднесено во април 2015 документи за државјанство, а според она што го гледам досега едвај 3300 бројчиња се излезени вкупно... дали паѓа интерес или заострени се мерките не сум сигурен.. .се надевам дека новите законски измени ќе олеснат работа за сите

S

Sukhoi-27

Гостин
Германија бара 100 000 евра инвестиција за државјанство а Малта 1000 000 евра,на Британците и пари да им даваш те неќат :D иако со бг пасош се оди таму (сум видел практично) 150 000 Бугари се таму.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Знам , затоа прашав. Некои бараат и милионски инвестиции... али сепак праиме муабет за Блгарија ,дувлото на корупцијата и мито. Нема да сум изненаден некој што е на погодно место да си брка некои бизниси.
Сигурен си дека Бугарија е дувло на корупција ?
Иди види на пример на Малта како е. Буташ во џеб и свршуваш работа за се. Само што зад Малта стои Англија а зад Бугарија НИКОЈ. Сега застанува Америка на нејзина страна. Корупција има секаде во ЕУ. дури и во Швајцарија. Разликата е во сумите. Да не се лажеме.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.137
да ти кажам јас скоро кога бев се изненадив, лекарско требаше да вадиме за татко ми дозволата требаше да ја менува, абе скоро сите доктори што ги прашавме не сакаа да ни потпишат без преглед и нејќеа да слушнат за мито, едвај една најдовме забутана таму и дадовме 5 лева плус... можеби таква ни беше среќата, којзнае...

Инаку јас имам поднесено во април 2015 документи за државјанство, а според она што го гледам досега едвај 3300 бројчиња се излезени вкупно... дали паѓа интерес или заострени се мерките не сум сигурен.. .се надевам дека новите законски измени ќе олеснат работа за сите
За државните институции нема дилема дека е затегнато ептен , сепак во Европа се. Јас мислев на некој што има ептен јака функција да не си прави бизнис , некој како Каракачанов. Човекот се утепа буквално овие месеци да го изгласаат законот за полесно да се зима , сигурно и он си има некоја математика.

Член од
6 февруари 2015
Мислења
53
Поени од реакции
54
Во бугарската амбасада нема вработено официјални преведувачи за превод, си преведувате во канцелариички до амбасада, кои имаат преведувачи македонци., а што со нотар. Ама терајте си вие по Ваше се си знаете.

S

Sukhoi-27

Гостин
Сигурен си дека Бугарија е дувло на корупција ?
Иди види на пример на Малта како е. Буташ во џеб и свршуваш работа за се. Само што зад Малта стои Англија а зад Бугарија НИКОЈ. Сега застанува Америка на нејзина страна. Корупција има секаде во ЕУ. дури и во Швајцарија. Разликата е во сумите. Да не се лажеме.
Което не става с пари, става с много пари :D

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Nosi li nekakov dopolnitelen dokumenti? Inache so srekja
Дадов дополнителен документ точно пред година и пол.Дадов потврда од државјанствата на брат ми и снаа ми.Нивните државјанства се добиени по натурализација,тие живеат во Бугарија долго време,имаат имот,плаќаат данок,нивните деца се таму родени.Сигурно тоа си има своја тежина,има некоја вредност.

S

Sukhoi-27

Гостин
Во бугарската амбасада нема вработено официјални преведувачи за превод, си преведувате во канцелариички до амбасада, кои имаат преведувачи македонци., а што со нотар. Ама терајте си вие по Ваше се си знаете.
За официјални преведувачи има објавено листа пред Амбасада, а внатре во амбасдата....еееее таму се прави легализацијата

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Дадов дополнителен документ точно пред година и пол.Дадов потврда од државјанствата на брат ми и снаа ми.Нивните државјанства се добиени по натурализација,тие живеат во Бугарија долго време,имаат имот,плаќаат данок,нивните деца се таму родени.Сигурно тоа си има своја тежина,има некоја вредност.
Значи нема врска тоа како кој добил. Си има Закон и закон. Над секој закон е правиот човек и парите. Поготово во утепаната корумпирана Европа. Грција, Италија, Малта, Шпанија...
Ужас невиден. Арапи од Дубаи, Либија со еден скапан стан од 2-300000 евра добиваат експресно државјанство.
Луѓе во сите европски држави може да добиете пасош. Се има на интернет. Само кој знае да најде

S

Sukhoi-27

Гостин
Во Бугарија си сакаат докуметите да бидат преведени од бугарски преведувачи, а велиш у амбасадата имат специјален нотар за легализација. :ROFLMAO:
Самиот збор ЛЕГАЛИЗАЦИЈА треба да ти значи нешто.......:D

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
луге едно прашање?пред годинаипол налетав на водичи од романија,како што тие ми рекоја ако некој македонец побара државјанство даваат без проблем ама само за нас македонци..колку е точно незнам,но како тргнала работава со бугарија слушам немаат стратегија ни интерес за да го решат ова така да знае ли некој нешто за романски пасош?процедура и слично????

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
луге едно прашање?пред годинаипол налетав на водичи од романија,како што тие ми рекоја ако некој македонец побара државјанство даваат без проблем ама само за нас македонци..колку е точно незнам,но како тргнала работава со бугарија слушам немаат стратегија ни интерес за да го решат ова така да знае ли некој нешто за романски пасош?процедура и слично????
http://www.migrant.ro/citizenship-law

eve ti .. na angliski e samo ..

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
абе сите само за нас даваат, кај Бугариве, па и Романците сега... мене не ми е ич реално ова, мораш да докажеш некакво потекло, со Бугарија знаеме каков е односот кон Македонија и зошто се прави ова реално, со Романија не гледам никаква поврзаност да имаме...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom