Еве ти доказ..[DOUBLEPOST=1433410062][/DOUBLEPOST]
Од каде ти е оваа информација?
Значи по некое непишано правило, посредникот ми кажа дека менуваат статуси во Министерството за Правосудие во вторник и четврток, а менуваат статуси на бројчиња во ДАБЧ во понеделник и петок ! Забележи дека сите промени во ДАБЧ на луѓето што пишуваат овде се случуваат во понеделник или петок.Eve jas bev na dopolnitelna proverka od oktomvri 2013 god denes mi e smeneto vo zadolzitelna procedura so ke se sluci ke vidime inaku odnesov dop dokumenti vo noemvri 2013
По милионити пат истата манипулација со "за б'лгарски гражданин, ште се счита всјако лице, живеешто в чужбина, което владее говоримо б'лгарски език или диалектните му форми". Значи, нема да биде доволно САМО да зборуваш бугарски или некој негов дијалект. Тоа е само нов услов кој се додава на досегашните услови.
Mnooogu si inteligenten!По милионити пат истата манипулација со "за б'лгарски гражданин, ште се счита всјако лице, живеешто в чужбина, което владее говоримо б'лгарски език или диалектните му форми". Значи, нема да биде доволно САМО да зборуваш бугарски или некој негов дијалект. Тоа е само нов услов кој се додава на досегашните услови.
Во моментов е:
1. да имаш бугарско самосознание
2. да имаш бугарско потекло (предок)
Сите овде добро знаете дека ви ги бараат и двата услови.
После изгласување на предложените измени:
2. да имаш бугарско потекло (предок, потомок, роднина по вкрстена линија)
3. да владееш бугарски или некој од неговите дијалекти
Нема логика да се сфаќа дека новиот трет услов ќе биде доволен без задоволување на другите два. Ова го имам неколку пати кажано на темава, а на некои луѓе и во приватни пораки, но си го повторуваат истото како да сакаат да си се лажат себе си "јас се надевам да поминам со зборување на јазикот". Запамтете: Владеењето бугарски и македонски нема да ве ослободи од обврската да ги задоволите другите услови. Условот за зборувањето на јазикот се става пред сѐ за да се спречи напливот на лажни кандидати од Албанија, Косово и такви држави.
Значи може да си Арап, да имаш дете со Бугарка, да тврдиш дека се чувствуваш како Бугарин, и преку крвна врска со тоа дете да претендираш на бугарско државјанство, но ако не владееш бугарски јазик, не си ги задоволил условите.
Koga imase podneseno dok deckoti?i kakov mu bese statusot na internet?Уште едно инфо да додадам....денеска и дечко ми си се јави во ДАБЧ и он е прекратен : документи чичко + БКК. Не знам што да кажам, мн се сменија работите за само некоја година.....останува да се надеваме на промени на законот, инаку лоша ќе е работава.
@paparak Сигурно на ова мислиш : http://lokalno.mk/vlasta-zagovara-opasna-mozhnost-za-trguvanje-so-bugarski-pasoshi/
Dokolku se izglasa noviot zakon, bugarsko poteklo ke moze da e dokaze so deklaracija za bugarsko cuvstvo i zboruvanje na jazik, a koj ke ima dokoment od predok nema da mu pobaraat jazik. no samo ako se izglasa zakonot. Pred 1 saat mi kazaa od ambasadataПо милионити пат истата манипулација со "за б'лгарски гражданин, ште се счита всјако лице, живеешто в чужбина, което владее говоримо б'лгарски език или диалектните му форми". Значи, нема да биде доволно САМО да зборуваш бугарски или некој негов дијалект. Тоа е само нов услов кој се додава на досегашните услови.
Во моментов е:
2. да имаш бугарско потекло (предок)
Сите овде добро знаете дека ви ги бараат и двата услови.
После изгласување на предложените измени:
2. да имаш бугарско потекло (предок, потомок, роднина по вкрстена линија)
3. да владееш бугарски или некој од неговите дијалекти
Нема логика да се сфаќа дека новиот трет услов ќе биде доволен без задоволување на другите два. Ова го имам неколку пати кажано на темава, а на некои луѓе и во приватни пораки, но си го повторуваат истото како да сакаат да си се лажат себе си "јас се надевам да поминам со зборување на јазикот". Запамтете: Владеењето бугарски и македонски нема да ве ослободи од обврската да ги задоволите другите услови. Условот за зборувањето на јазикот се става пред сѐ за да се спречи напливот на лажни кандидати од Албанија, Косово и такви држави.
Значи може да си Арап, да имаш дете со Бугарка, да тврдиш дека се чувствуваш како Бугарин, и преку крвна врска со тоа дете да претендираш на бугарско државјанство, но ако не владееш бугарски јазик, не си ги задоволил условите.
И сигурно ииииииич не те живцирам.Mnooogu si inteligenten!
Леле бееее што е ова бе, нормални ли се тие во дабч и јас сум во дабч, на финален статус, а со какви документи беше ти @neonka21 ?Уште едно инфо да додадам....денеска и дечко ми си се јави во ДАБЧ и он е прекратен : документи чичко + БКК. Не знам што да кажам, мн се сменија работите за само некоја година.....останува да се надеваме на промени на законот, инаку лоша ќе е работава.
@paparak Сигурно на ова мислиш : http://lokalno.mk/vlasta-zagovara-opasna-mozhnost-za-trguvanje-so-bugarski-pasoshi/