Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Zatoa sto nemam brojce.....nikad ne go dobiv......mi kaza posrednikot deka cekam finalen status, no sakav da go proveram zosto premnogu vreme pomina..... e sega valjda si gledaat u sistem spored dopolnitelni i mi kaza da, cekam finalen status no kao deka nemam podneseno dopolnitelni i radi toa kje bidam prekratena....i povtorno da si podnesam

taka da, predlog do site sto cekaat Finalen status vo DABC : javete se bolje licno, ako ne sakaate da ste vo neizvesnost. Ljubezna bese tipkata. Cak i bez brojce mi ja kaza situacijata
navistina cudno sluzbenickava na tel od kade da znae odma dali ke bides prekratena ili ne,ako pisuva finalen status-finalen status ke pisuva,a jas mislam deka ako nese vo red nesto dok od 'obrabotva statusot' ke pise neobhodno predstavuvane na dopoplnitelni dok,a cim pisuva finalen status proverkata na dok zavrsila.
ova e moe mislenje i so luge sto se konsultirav bidejki i kaj mene statusot e izcakva finalen status pa neznam keski na pozitivno da bide

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Epa mozebi ne e dovolno so kniskata od baba, I jas podnesov vo mart so kniska od baba I sluzbenickata mi se zapna kade pisuvalo deka e bugarka.. no na kraj mi dade brojce sto ne znaci deka nema da me odbijat I da baraat dopolnitelni dok.
Тоа што таа ги прифатила документите и дала бројче ништо не значи, некогаш и' на неа и се смачува на секој посебно да му објаснува дека се бара документ по права линија на кој јасно пишува дека лицето е од бугарска националност.[DOUBLEPOST=1433329594][/DOUBLEPOST]
Izgleda toa kje da e..... i kaj mene nema narodnost
Ова го зборам со месеци наназад. Забегана е начисто работата во агенцијата. Најдобро ќе биде со новиот закон да ги исфрлат од шемата, воопшто да не се бара нивно мислење за издавање државјанство. Станува речиси невозможно за најголемиот дел од кандидатите да добијат уверение.

Онака е тешко да се најде толку стар документ, па згора на тоа и народност бараат.

Последно уредено:
Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
obavezno na dvete da pisuva za bugarsko drzavjanstvo

inace ne e obicno lekarsko na ova lekarsko mora da ima pecat od lekarska komora... Прегледај го приврзокот 122193

Прегледај го приврзокот 122195
Добро, моево исто има ваков печат и пишува дека е за Бг државјанство...само баш не ги пишува овие истиве работи, ваљда од Д-р до доктор е различно. Ама гледам пишува овие ХИВ Сифилис (ова било исто како Васерман тест) и некои други таму дека се Негативни..плус пишувано е на рака.. Мислам дека не би требало на Нотарот да му претставува тоа проблем ???

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Не ми е јасно,Бројчето ми е 10224/2014 а пред мене во пртоколов 13А гледам Броеви пред 10192/2014 и броеви после 10293/2014...Зошто моето бројче меѓу нив го нема а сум со татко бг Државјанин :yid: :toe:

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Добро, моево исто има ваков печат и пишува дека е за Бг државјанство...само баш не ги пишува овие истиве работи, ваљда од Д-р до доктор е различно. Ама гледам пишува овие ХИВ Сифилис (ова било исто како Васерман тест) и некои други таму дека се Негативни..плус пишувано е на рака.. Мислам дека не би требало на Нотарот да му претставува тоа проблем ???
nema da e problem ... 100%

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Не ми е јасно,Бројчето ми е 10224/2014 а пред мене во пртоколов 13А гледам Броеви пред 10192/2014 и броеви после 10293/2014...Зошто моето бројче меѓу нив го нема а сум со татко бг Државјанин :yid: :toe:
https://www.mjs.bg/76/
Ti si apliciral pod tretata opcija,a tie pod predposlednata.

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
И значи намерно не е разгледан предметот?Можам ли да очекувам нешто наскоро дека меѓу овие броеви е а нема ништо за мене
Mislam deka tie se maloletni taka pisuva i vo protokolot i vo zakonot.

Член од
2 мај 2015
Мислења
46
Поени од реакции
34
@master2014 те молам објасни подобро значи размислуваат тоа да го укинт? Мене посредникот ми рече дека е возможно јас прва да поднесам (зошто имам татко со бг пасош) па за децата да извадиме и на основа на децата и за мажот ми да извадиме . Ова ми го кажа минатата недела и не е дека ме лаже за да ми земе пари зошто многу близок пријател му е на татко ми па ми кажува како што е, како што тој знае
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/documents[DOUBLEPOST=1433311402][/DOUBLEPOST]
Не е добро мислењето но неговото објаснување има смисла а тоа што нас не ни одговара е друго. Пример ако детето добие државјанство по мајката со измените и таткото би добил државјанство а на пример он е Арап. Држи вода.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@neonka21 не си требала да се јавуваш, тие таму се средновечни теткици јас лично ги видов, можеби и се во менопауза, кога некој им врши притисок, а тие и онака се претрупани со предмети што треба да ги разгледаат, разберете се ствара нервоза, и да сакале да те пуштат може да те одбијат, боље е да не се јавувате, знам сите сакате да си го дознаете статусот но само правите полошо. сега и да сакале да пуштаат со воени книшки може наеднаш да им текне од инат полно такви да одбиваат, ве молам оставете да работат на раат, јас лично се уверив дека службеничките таму што работат, а претежно се средновечни жени, се мн. нервозни, и имаат доста работа.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
@neonka21 не си требала да се јавуваш, тие таму се средновечни теткици јас лично ги видов, можеби и се во менопауза, кога некој им врши притисок, а тие и онака се претрупани со предмети што треба да ги разгледаат, разберете се ствара нервоза, и да сакале да те пуштат може да те одбијат, боље е да не се јавувате, знам сите сакате да си го дознаете статусот но само правите полошо. сега и да сакале да пуштаат со воени книшки може наеднаш да им текне од инат полно такви да одбиваат, ве молам оставете да работат на раат, јас лично се уверив дека службеничките таму што работат, а претежно се средновечни жени, се мн. нервозни, и имаат доста работа.

ne znam za tvoeto iskustvo,no koga jas se javiv bea mnogu ljubezn duri me preprati kaj koleskata sto gi vodi preku ambasadite i me najde i se ubavo mi objasni.Zavisi kako ke se postavis i moze na nekoi i denot im bil uzas pa zatoa .

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Тоа им е дел од работата на ДАБЧ, да ги примаат вашите повици. Јас пред 3 недели поднесов барање за дупликат на произходот што ми беше прв пат издаден во 2006. Бидејќи немале компјутерска евиденција за удостоверенијата издадени толку "одамна", ми рекоа дека нема да имам можност на интернет да си го проверувам статусот, па затоа да им се јавам еден месец подоцна.

Член од
14 април 2015
Мислења
110
Поени од реакции
67
Lugje ima li neso novo od denesnovo obrakjanje na ministerot li koj beshe tam, daj Ako ima neso spodeluvajte odma :)

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
decki, izgleda ima nesto novo ... posrednikot ima objaveno deka sekoj koj ima cicko vujko ili prv braced/a so bugarski pasos a ima zapocnato procedura ili saka da zapocni na novo procedura za dobivanje na bugarsko drzavjanstvo.. neka se javi za poveke informacii

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320

Не си прајте бајрам на паметот.....тоа и е работа на нејзе...башка тоа е обична службеничка на шалтер, таа нема никакви ингеренции за нешто да спречи или одобри или одбие. За тоа постои телефонот, за луѓе да се информираат и да прашуваат. Второ, ако не сакаше да ми помогне - ќе ми кажеше извини без бројчето не смеам да ти дадам никакви информации.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom