Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Ova sto ke ispadne ovoj zakon ni oni znaat.nekako se usloznuva rabotata sega preglagaat i debati,expertski mislenja,dali po krvna vrska,samosoznanie,vzhodjast,nishodjast.Kasa popara i niv im treba olesnuvaci kako i kaj nas za eden zakon tolku raspravija. Ako sme braka togas bratski barame da ni pomognat,sega ke se vidi koga sme vo kriza ni treba bratska raka.DA ne bide posle brat za brat sirenje za pari
Ili ce se 'usoglasat' do 01 juli, ili ce bide puj pike vise 'nase druzenje' ne vazi.

Член од
5 март 2015
Мислења
67
Поени од реакции
44
Само што се јавив во ДАБЧ, таа од шалтер ми вика дека чекам Финален статус али ќе бидам прекратена зошто не биле као доставени дополнителни документи, и демек ако имам пак да си поднесам..... Што тотално ме збуни, јас од февруари чекам со книшка од баба..... и малце ми нема логика, ако посредников не ми ги доставил ( бај да веј ги легализиравме и се, заверка на нотар ) ако не ги доставил, како ондак воопшто ги примиле и сум влегла во систем во време кога беше најтензично и не прифаќаа документи без потекло ???
E vo agencijata se vleguva licno toj so podnesuva.. neli si vide sto dokumenti podnesuvas??

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
E vo agencijata se vleguva licno toj so podnesuva.. neli si vide sto dokumenti podnesuvas??
Не поднесов лично, посредникот има полномошно. Муабетот е што ако не ги доставил документите, не би ни била во систем за обрабодување на указот. Нешто не штима.

Член од
5 март 2015
Мислења
67
Поени од реакции
44
Не поднесов лично, посредникот има полномошно. Муабетот е што ако не ги доставил документите, не би ни била во систем за обрабодување на указот. Нешто не штима.
Epa mozebi ne e dovolno so kniskata od baba, I jas podnesov vo mart so kniska od baba I sluzbenickata mi se zapna kade pisuvalo deka e bugarka.. no na kraj mi dade brojce sto ne znaci deka nema da me odbijat I da baraat dopolnitelni dok.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Epa mozebi ne e dovolno so kniskata od baba, I jas podnesov vo mart so kniska od baba I sluzbenickata mi se zapna kade pisuvalo deka e bugarka.. no na kraj mi dade brojce sto ne znaci deka nema da me odbijat I da baraat dopolnitelni dok.
Izgleda toa kje da e..... i kaj mene nema narodnost

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
@neonka21 koj status ti stoi na stranata na dabc ? zoso se javuvase vo dabc za da proveris ?

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
@neonka21 koj status ti stoi na stranata na dabc ? zoso se javuvase vo dabc za da proveris ?
Zatoa sto nemam brojce.....nikad ne go dobiv......mi kaza posrednikot deka cekam finalen status, no sakav da go proveram zosto premnogu vreme pomina..... e sega valjda si gledaat u sistem spored dopolnitelni i mi kaza da, cekam finalen status no kao deka nemam podneseno dopolnitelni i radi toa kje bidam prekratena....i povtorno da si podnesam

taka da, predlog do site sto cekaat Finalen status vo DABC : javete se bolje licno, ako ne sakaate da ste vo neizvesnost. Ljubezna bese tipkata. Cak i bez brojce mi ja kaza situacijata

pastor

mikan
Член од
10 јануари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
109
Najmerodavni dokumenti vo DABC se onie po prava linija i so naglasena bulgarska nacionalnost i ako po proverkata se vo red se dobiva proishod. Moj prijatel od pradedo podnese svidetelstvo kade pisuva bugarska nacionalnost i grazdansko bugarsko od 1942,i voena kniska od 1942 - 1944 vo koja mu ja odbija i dobi proishod vrz osnova na svidetelstvo. Ova e negovo iskustvo sekoj so svoja sreka.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Zatoa sto nemam brojce.....nikad ne go dobiv......mi kaza posrednikot deka cekam finalen status, no sakav da go proveram zosto premnogu vreme pomina.
Кaкo тoa брoјче не си дoбилa ? Кoгa пoднесувaш вo дaбч oбaвезнo ти дaвaaт брoјче зa следење нa стaтусoт.. Дoстa чуднo, чекaш финaлен статус a ке бидеш прекината.. Пoсредникoв нешo ти јa зaмaтил рaбoтaтa..

Najmerodavni dokumenti vo DABC se onie po prava linija i so naglasena bulgarska nacionalnost i ako po proverkata se vo red se dobiva proishod. Moj prijatel od pradedo podnese svidetelstvo kade pisuva bugarska nacionalnost i grazdansko bugarsko od 1942,i voena kniska od 1942 - 1944 vo koja mu ja odbija i dobi proishod vrz osnova na svidetelstvo. Ova e negovo iskustvo sekoj so svoja sreka.
Вo вoените книшки не пишувa нaрoднoст.. Сo сaмoтo тoa штo бил вo вoјскa се сметa декa бил бугaрин. Зaшo му јa oдбиле незнaм.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Кaкo тoa брoјче не си дoбилa ? Кoгa пoднесувaш вo дaбч oбaвезнo ти дaвaaт брoјче зa следење нa стaтусoт.. Дoстa чуднo, чекaш финaлен статус a ке бидеш прекината.. Пoсредникoв нешo ти јa зaмaтил рaбoтaтa..
Pisav pogore, kaj posrednikot mi e brojceto, ne podnesov licno zosto vo dekemvri mu odnesov vo Sofija ucenicka kniska, ja zaverivme no morase da se legaliziraat papirite i tek vo fevruari gi podnese dokumentie. Preku polnomosno

Ne znam, jas mislam deka ne e dovolno silen dokumentot zosto ne pisuva narodnost, bez razlika sto se raboti za bugarska kniska.....pa valjda sistemot javuva deka nema validni dopolnitelni dokumenti pa zatoa sluzbenickata mi kaza nemas dostaveno dopolnitelni.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Зoшo не ти гo дaл брoјчетo ? Зoштo гo чувa кaј негo ? Реaгирaј кaј дaбч пред дa те oдбијaт. Btw oд кaде службеничкaтa знaе декa ке те oдбијaт ? Не е тaa вo кoмисијaтa пa дa знaе кoгo ке oдбијaт, кoгo ке пуштaт.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Зoшo не ти гo дaл брoјчетo ? Зoштo гo чувa кaј негo ? Реaгирaј кaј дaбч пред дa те oдбијaт. Btw oд кaде службеничкaтa знaе декa ке те oдбијaт ? Не е тaa вo кoмисијaтa пa дa знaе кoгo ке oдбијaт, кoгo ке пуштaт.
Luge ako veke tolku sakate da muabetite okolu Edna tema sto se raboti za megu vas dvajca samite bolje idete u private I muabetite kolku sakate zosto ja polnite temata ovde so prazni zborovi za nekogo za koga ke dojde da nemozi da si najdi odgovor na so mu treba ve molam veke koga stanuva zbor za meguseben muabet bolje odete privat site go razbravme problemot na neonka veke a uste se pisi na taa tema po celi strani

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Probav denes da go dobijam posrednikot, bezuspesno. Vidi, mojata logika e sledna. Podavas dokumenti, ne znam kako gi primile ama gi primile nekako ( plus originalot ostana kaj mene, moze i do toa da e ) ali otkako gi primile, go razgledale slucajot, resile deka ovoj dokument ne e validen i vo samiot sistem kade sto si pisuva Finalen status na mojot profil, valjda i javuva informacija dali dokomentite se prifateni ili ne se...... Vo sprotivno bi mi rekla : si cekas Finalen status, pr za 2 nedeli javi se pak. Cim mi naglasi kje bides prekratena, znaci papirov ne e validen....i @WarDaddy kaza deka mu pravele problem uste na salter

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Luge ako veke tolku sakate da muabetite okolu Edna tema sto se raboti za megu vas dvajca samite bolje idete u private I muabetite kolku sakate zosto ja polnite temata ovde so prazni zborovi za nekogo za koga ke dojde da nemozi da si najdi odgovor na so mu treba ve molam veke koga stanuva zbor za meguseben muabet bolje odete privat site go razbravme problemot na neonka veke a uste se pisi na taa tema po celi strani
Nekam nikogo da navredam no imajte razbiranje malce

pastor

mikan
Член од
10 јануари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
109

Вo вoените книшки не пишувa нaрoднoст.. Сo сaмoтo тoa штo бил вo вoјскa се сметa декa бил бугaрин. Зaшo му јa oдбиле незнaм.
Во војска може и со сила да те мобилизираат поготово на балканот во втората светска војна

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom