Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
министерот за надворешни работи на Бугарија има доставено мислење до комисија за блгарите в чужбина и според мене нема позитивни мислења за законот во овој текст. Ако некој подобро разбира нека постави линк или преведе подобро. Мислењето се наоѓа на сајтот на комисијата во народното собрание.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки, јас единствено проверувам статус на : http://www.justice.government.bg/emsg/index.php , а гледам дека некој од Вас проверуваат и на некоја страна DABC ( не ми замерувајте доколку е нешто исто/ слично не сум многу упатен ). Доколку има некое друго место за следење на процесот Ве молам споделете?!
Кај мене статусот се смени во : Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка. Што следи после ова? некој со слично искуство?
Ако не доставиш дополнителни документи, кје те одбијат, нема пасош, тоа значи.
Не е исто на дабч и на правосудие, после интервју добиваш друг број., и документите од дабч ти одат во правосудие, ако си го поминал интервјуто значи си во правосудие, и проверуваш по тој број што го добиваш на интервјуто.
Мислам дека е овака, ако не е нека ме искорегира некој слободно

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Ama projatelot go nema podognato kako e toa mozno ? Plus za podignivanje treba licnk a toj nema zemeno nisto 2013 godina e
Твојот пријател веројатно има нешто испобркано.Провери ги добро дадените протоколи со укази,ќе видиш дека кај подигнатите го пишува тоа.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ama projatelot go nema podognato kako e toa mozno ? Plus za podignivanje treba licnk a toj nema zemeno nisto 2013 godina e
Ти па многу му веруваш на пријателот, очигледно те лаже, го зел пасошот и сега се прави наудрен

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
Ти па многу му веруваш на пријателот, очигледно те лаже, го зел пасошот и сега се прави наудрен
Mnogu mi e blisok prijatelot za lazenje nelazi[DOUBLEPOST=1433284745][/DOUBLEPOST]
Твојот пријател веројатно има нешто испобркано.Провери ги добро дадените протоколи со укази,ќе видиш дека кај подигнатите го пишува тоа.
mhm okej fala ke mu kazam pa ke vidime

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Исто се предвидува во предлог законот да може да се добие уверение за произход, а со тоа и државјанство,врз основа на нотаријално заверена декларација за национално сознание.

извини но овој дел не го разбирам??што тоа значи???[DOUBLEPOST=1433285101][/DOUBLEPOST]
со срека нека е!!

Член од
13 февруари 2010
Мислења
119
Поени од реакции
151
Здраво народе.
Денес дознав дека дедо ми служел во Бугарската војска за време на втора светска војна,каде можам да се обратам за да добијам официјален документ за неговата служба?

Однапред ви благодарам ;)

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
министерот за надворешни работи на Бугарија има доставено мислење до комисија за блгарите в чужбина и според мене нема позитивни мислења за законот во овој текст. Ако некој подобро разбира нека постави линк или преведе подобро. Мислењето се наоѓа на сајтот на комисијата во народното собрание.
Od koj datum e?
... Не можам да го најдам текстот.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/documents[DOUBLEPOST=1433311402][/DOUBLEPOST]
Не е добро мислењето но неговото објаснување има смисла а тоа што нас не ни одговара е друго. Пример ако детето добие државјанство по мајката со измените и таткото би добил државјанство а на пример он е Арап. Држи вода.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/documents[DOUBLEPOST=1433311402][/DOUBLEPOST]
Не е добро мислењето но неговото објаснување има смисла а тоа што нас не ни одговара е друго. Пример ако детето добие државјанство по мајката со измените и таткото би добил државјанство а на пример он е Арап. Држи вода.
Tocno e toa sto go velis. Ima edna druga logika, ako tolku gi plasat arapite, puna e Evropa od niv. Koj prosetal onaka denski po germanski i uopste gradovi gore na zapad, samo niv mozes da gi vidis na ulica. Pa im davaat azil, dobivaat drzavjanstva t.e. si gi pribiraat bez problem. Go kazuvam ova od aspekt ako vece treba da se ima obzir BG odgovornost pred Evropa po toa prasanje. Tamo deka ce im sedat vo BG koga ce dobijat pasos, vakvi slucaevi 1:1.000.000 ... ?!. Kolku deca imaat majki koi imaat BG drzavjanstvo, a tatkoto im e arap?

Tatkoto, neli po 5 godini pominati vo brak so majkata, ima pravo na drzavjanstvo kako nejzin soprug?

Последно уредено:

pastor

mikan
Член од
10 јануари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
109
Ova sto ke ispadne ovoj zakon ni oni znaat.nekako se usloznuva rabotata sega preglagaat i debati,expertski mislenja,dali po krvna vrska,samosoznanie,vzhodjast,nishodjast.Kasa popara i niv im treba olesnuvaci kako i kaj nas za eden zakon tolku raspravija. Ako sme braka togas bratski barame da ni pomognat,sega ke se vidi koga sme vo kriza ni treba bratska raka.DA ne bide posle brat za brat sirenje za pari

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Само што се јавив во ДАБЧ, таа од шалтер ми вика дека чекам Финален статус али ќе бидам прекратена зошто не биле као доставени дополнителни документи, и демек ако имам пак да си поднесам..... Што тотално ме збуни, јас од февруари чекам со книшка од баба..... и малце ми нема логика, ако посредников не ми ги доставил ( бај да веј ги легализиравме и се, заверка на нотар ) ако не ги доставил, како ондак воопшто ги примиле и сум влегла во систем во време кога беше најтензично и не прифаќаа документи без потекло ???

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Овде некако многу се напнува околу законот. Дај олабавете малку. Не мора секој ебан збор да им го земате здраво за готово, дискусија мора да има и да си изнесуваат резерви "за" или "против".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom