Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Колку би фатиле одприлика давачки за увоз од германија астра бертоне 2.2 150кс

Што мислите за Фиат Пунто? Гледам ги има многу на пазарот и имаат пристопачна цена (од 2004/5 може да се најде до 3000 евра). Имаат ли недостатоци, како се за одржување и сл.

Колку би фатиле одприлика давачки за увоз од германија астра бертоне 2.2 150кс
Комплет давачки со регистрација 70%од каталошка вредност

Комплет давачки со регистрација 70%од каталошка вредност

Значи ако е каталошката вредност 3000 евра на тоа возило давачките ке излезат околу 2000 плус, така ??? Не е тоа малце многу ???

Што мислите за Фиат Пунто? Гледам ги има многу на пазарот и имаат пристопачна цена (од 2004/5 може да се најде до 3000 евра). Имаат ли недостатоци, како се за одржување и сл.
Zavisi sto tip na motor ke zemas , dizel ili benzinec , mislam deka clenot cruize bi ti dal najsoodveten odgovor i ponuda , a za iskustvo 3.5 godini vozev punto 1.2 2001 , mnogy solidna kola se pokaza, mnogy eftina za odrzavanje , e sega udobnosta na voznjata ne e bas naj naj ama za gradska voznja e bonbona, potrosuvackata na moevo kombnirano bese oklu 7.5 , kompleten servis koga i pravev , gurtni plocki ulje filter i menuvav predna letva i na menjac racka nesto taka bese ne sum siguren, se komplet me fati 10800 mkd , ja kupiv so 120000 km. , ja dadov so 200000 , cel balkan go mina malenkoto :) , ova e moe iskustvo drugive ke spodelat ke vidis , poz.

Препорака за авто електричар во Скопје?

Што бе не е лошо?ПРЕЛОШО Е..Кошта 9500 евра,30 коња,никаква безбедност,никаква брзина,никаква сигурност,никаков мерак..Да е за 1500 евра би го купил веднаш,за до пазар и за на нива..За 9500 евра имаш НОВ Спарк,Линеа,Пунто,знаеш каков Мерцедес се зема за таа цена нели,претпоставувам знаеш..Била некогаш оваа во мода,и поминал векот.
Малце ја претерал цената... Заради тоа што има само 30 км. може да вреди до 2000 евра преку сила.
Има моторче од 1100 кубика и 46 коња, 34 киловата од т.н. Клеон серија. Просто моторче, без никаква електроника, на ланец е, има карбуратор... и издржува многу! А не бара некое посебно одржување.
Веќе тешко се наоѓа здрав примерок од овие, ги немаше многу на времето кога беа нови и скапи за купување, тоа се рани 90-ти, а потоа дојдоа поефтини и поубави возила. :)
Имам едно вакво дома, ама малце поново од огласеното, редизајнот... Случајно од емотивни причини е спасено и е дејли драјвер на сопругата. Вложив многу време, труд и пари да го средам како што јас сакав.

I5vtIdk.jpg

За град е супер, како за 26 годишна кола дури и не троши многу, и има поминато скоро 200000 км. Наскоро ќе треба да се освежи моторот, во наредните 20-25000 км.
Механиката генерално му е ефтина. Слободно може да држи патна брзина од 120 км/ч.
Секако, времето му е поминато, а иден класик со култен статус може да биде во верзиите ГТ Турбо и ГТИкс :)
едит:
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1821413-RENAULT-R5-Campus-prv-sopstvenik--91

Ова е најверојатно најубавото вакво во Македонија. Сеуште се продава.

Znae li nekoj da mi kaze sto e razlikata na golf5 pomegju sportline/comfortline/highline? I ako moze kazete mi koe e najdobro.Fala

Што дел е овој за опел астра се работи знае ли некој и колку би коштало ?DSCN7596.JPG

Што дел е овој за опел астра се работи знае ли некој и колку би коштало ?Прегледај го приврзокот 122343
Ova e servo pumpa ,a kolku kosta ne znam[DOUBLEPOST=1433431099][/DOUBLEPOST]
Имаш
ли бројче, парите не ми се битни на тие нервози..

Алтернатор... 2 акумулатора ги рокна,иако "беше" сервисиран алтернаторот од 2 ца мајсторишта..
Реглерот те зафркава,многу полни или воопшто не полнел а трба да полни до 14,7 волти и при пуштање светла,клима.........одеднаш и минимално треба да паднат волтите.
Дали полни или не лесно се проверува,кога работи колата кога ќе ј извадиш клемата и ако колата изгасне тогаш не полни алтернаторот.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom