Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Tesko deka noviot zakon ke se izglasa i stapi na sila :/

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки колку често им се јавувате на посредниците? тие што ја бркате работата преку посредник.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Дечки колку често им се јавувате на посредниците? тие што ја бркате работата преку посредник.
три-четири пати на ден.

за шо да му се јавувам ? си имаш број и си чекаш процедура, кога нешто ќе се смени се договарам со него, за понатаму

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
три-четири пати на ден.

за шо да му се јавувам ? си имаш број и си чекаш процедура, кога нешто ќе се смени се договарам со него, за понатаму
И еднаш навечер пред легнување

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
ne sakam da siram negativni cuvstva megu clenovite zatoa ne objasniv. Ne e 100% potvrdeno no golema e verojatnosta deka nema da se smeni nisto. Sekako daj boze da e greska ova :)
od patrioticniot front dadoa rok do borisov do 1vi juli da se znae sto ke bide da se ubrza i da se izglasa,ako ne moznoe da izlezat od vlada.ama toa deka ke se sluci neveruvam, taka da jas mislam deka ke se izglasa oti toa im bese edno od glavnite vetuvanja na VMRO.BG na karakacanov.istoto se slucuvase i so noviot direktor na DABC mnogu vreme se odlozuvase no na kraj go dobija mestoto.toa e moe mislenje od dosegasnive slucuvanja za celava situacija

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
od patrioticniot front dadoa rok do borisov do 1vi juli da se znae sto ke bide da se ubrza i da se izglasa,ako ne moznoe da izlezat od vlada.ama toa deka ke se sluci neveruvam, taka da jas mislam deka ke se izglasa oti toa im bese edno od glavnite vetuvanja na VMRO.BG na karakacanov.istoto se slucuvase i so noviot direktor na DABC mnogu vreme se odlozuvase no na kraj go dobija mestoto.toa e moe mislenje od dosegasnive slucuvanja za celava situacija
Мислам дека работата е пазарена, ова сега е само договорено сценарио, ко бајаги едните бараат, а другите не сакаат да попуштат. Сме се изнагледале доволно на вакви филмови кај нас, нели? Ова се само политички игри, ми изгледа дека вака само го подготвуваат теренот. [DOUBLEPOST=1433108072][/DOUBLEPOST]
ne sakam da siram negativni cuvstva megu clenovite zatoa ne objasniv. Ne e 100% potvrdeno no golema e verojatnosta deka nema da se smeni nisto. Sekako daj boze da e greska ova :)
Како знаеш? Те вртеа колената кога стана утрово?

Последно уредено:
Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
od patrioticniot front dadoa rok do borisov do 1vi juli da se znae sto ke bide da se uo od glavnite vetuvanja na VMRO.BG na karakac
Ne, na grav gledam[DOUBLEPOST=1433108395][/DOUBLEPOST]
Мислам дека работата е пазарена, ова сега е само договорено сценарио, ко бајаги едните бараат, а другите не сакаат да попуштат. Сме се изнагледале доволно на вакви филмови кај нас, нели? Ова се само политички игри.[DOUBLEPOST=1433108072][/DOUBLEPOST]

Ne , na grav gledam
Мислам дека работата е пазарена, ова сега е само договорено сценарио, ко бајаги едните бараат, а другите не сакаат да попуштат. Сме се изнагледале доволно на вакви филмови кај нас, нели? Ова се само политички игри.[DOUBLEPOST=1433108072][/DOUBLEPOST]

ne,na grav gledam

Член од
21 декември 2014
Мислења
112
Поени од реакции
23
здраво, поздрав до сите
бев на интервју мај 2014, од овде најдов како да го проверувам статусот и цело време е истиот
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
според тоа што прочитав уште не сум дојден на ред(до број 2000)
посредникот ми кажува дека морам да поднесам сведителство за свето крштение за дедо ми од блгарска егзархија+извод за родени од татко ми+мој извод на родени
дали овие документи се неопходни затоа што несакам да дадам оргинален документ од дедо ми-од каде да знам дека ќе го вратат???
ве молам за одговор

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
здраво, поздрав до сите
бев на интервју мај 2014, од овде најдов како да го проверувам статусот и цело време е истиот
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
според тоа што прочитав уште не сум дојден на ред(до број 2000)
посредникот ми кажува дека морам да поднесам сведителство за свето крштение за дедо ми од блгарска егзархија+извод за родени од татко ми+мој извод на родени
дали овие документи се неопходни затоа што несакам да дадам оргинален документ од дедо ми-од каде да знам дека ќе го вратат???
ве молам за одговор
Во министерството за правда бараат исклучиво оригинали.Оригиналот ќе ти го вратат кога ќе одиш да си го подигнеш указот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom