Колкава е потрошувачката на гориво на вашиот автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Постиснат од Енглез Нема. Јас со Јарис имам извадено 5.5 во град ама без гужва и сите семафори сум ги фатил на зелено.
Не е лошо тоа како цифра.
Фијат Сеиченто на една роднина во град троши 7.5 литри а на отворено 5.5 литри ама 899 кубика мотор :)

Како да не,7.5 литра бензин..Грешка ова..Не е точно.

Како да не,7.5 литра бензин..Грешка ова..Не е точно.

Во Скопски гужви е 7.5 корса 1.0 во град ми извади 8.5 литра потрошувачка. Во слични гужви.

Решетка на резевоарот нема ли?Кај мене на Фиатот од 1997 година има решетка,и неможеш цревото да го пикнеш ни 30 сантиметри надоле,а не па не Пежо од 2015 година..И не е убаво колата скроз без гориво да ја оставаш..
Нема. Не сум ни сретнал јас досеа.. Се вадело и од Поло 2008 год, од Буба од поновите, Џип американските..

BMW 316i 2004 1.8 N42 тестирано според литра/км поминати со се уклучена клима. Со стискање до 3к-4к обртаи стандард.

Градско:
(10.4l/100km) Екстра Урбано: Кисела Вода - Центар - Рамстор - Бутел - Чаир
(9.2l/100km) Урбано: Аеродром - Лисиче - Маџари

Отворено:
(5.3l/100km) 140km/h 1 Патник - Скопје - Солун
(6.2l/100km) 140km/h 4 Патници - Скопје - Гевгелија

:facepalm: Со што автомобил не си направил таква потрошувачка? За 10 литри гориво со 250 км поминати излегува дека потршувачка е 4 литри на 100 км.. Се работи за Пежо 308 1.6 еХДИ 2015 година која троши екстремно малце гориво.. Користен беше и Cruise Control над 70 км на автобпат..
Bratucetka mi ima citroen elysee 1.6hdi so 90ks mislam, nov go zemaa od salon. Gradska trosi okolu 6 na otvoreno 4l ama so kulturno vozenje do 110kmh. Tie se bez E sistem i start stop, verovatno ako bi imalo gradska sigurno uste litro pomalce bi troselo. Odlicno kolice za parite i top potrosuvacka.

Гољф 5 1.9 со 105кс купен од Мк со 70к поминато,денес тестиран во градски услови.Потрошувачка 8 литри нафта???????????

Ајде сега објаснете како ги вадите вашите научно фантастични потрошувачки на Голф 5 од 5,5 литри,па 4,9 литри во град.......

Кој не верува слободно нека ме контактира,дечкото е о.к и самиот кажува редно време е да се разбие таа приказна за Голф дека во град троши 5 литри нафта.....

Ајде повелете.....

Гољф 5 1.9 со 105кс купен од Мк со 70к поминато,денес тестиран во градски услови.Потрошувачка 8 литри нафта???????????

Ајде сега објаснете како ги вадите вашите научно фантастични потрошувачки на Голф 5 од 5,5 литри,па 4,9 литри во град.......

Кој не верува слободно нека ме контактира,дечкото е о.к и самиот кажува редно време е да се разбие таа приказна за Голф дека во град троши 5 литри нафта.....

Ајде повелете.....
5,5 у град на Голф 5 ?
Нема теорија бе, прикаски. Имам двајца другари кои поседуваат 5 1.9 TDI, едниот 90hp другиот 105 hp.
На тој со 90 му троши 7.5 наводно, на тој со 105 7-8 наводно.
Никој од нив не тврди дека испод 7 му троши.

У меѓувреме, ја користам Поло, 98ма, бензинец и 6ипол-7 ми троши бензин. Затоа плин му убацувам месецов.

5,5 у град на Голф 5 ?
Нема теорија бе, прикаски. Имам двајца другари кои поседуваат 5 1.9 TDI, едниот 90hp другиот 105 hp.

У меѓувреме, ја користам Поло, 98ма, бензинец и 6ипол-7 ми троши бензин. Затоа плин му убацувам месецов.

Еден нормален со нормален пост на форумот.Секоја чест.Искрен одговор за симнување капа.......

Ајде да ги видиме и останатите форумџии дали ке се согласат со овој пост.....

Ја тоа што го пишав за мојата потрошувачка, можам да се кладам и да докажам на кој начин сакате.

Фиат Брава 1.9 ТД100-Низ град 6.5.7.0 на отворено 5.5-6.0 со лесно возење..Не агресивно.

Еден нормален со нормален пост на форумот.Секоја чест.Искрен одговор за симнување капа.......

Ајде да ги видиме и останатите форумџии дали ке се согласат со овој пост.....
5l gradska nema teorije so 1900 kubici i tonipol tezina.So 5l mozda ke projde nekoe polo 1.4tdi,lupo,ibiza,arosa itn so istiot 1.4tdi motor ama i toa tesko,mozebi so epten penzionersko vozenje. Isto so 5l gradska moze da projde nekoja corsa 1.3cdti, pezo 206-7 1.4hdi (istiot motor go nosat i malite citroeni i fordovi).[DOUBLEPOST=1432584959][/DOUBLEPOST]
5,5 у град на Голф 5 ?

Polo 1.4 nema teorije ispod 9-10l da e gradska. so 8 na 100 mozebi ke pomine nekoe so 1.0 motor. Provereno od prva raka i ednoto i drugoto.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom