Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
мојава канта зариба... другарче го возеѓе недела дена и го остаил без уље... јбг тоа е тоа.. него сеа го расклопив скорз ама слушнав муабет некаде место 80ка дека имало китови 100кубика... некој да знае кај да купам вакво нешто и што пари иде???

мојава канта зариба... другарче го возеѓе недела дена и го остаил без уље... јбг тоа е тоа.. него сеа го расклопив скорз ама слушнав муабет некаде место 80ка дека имало китови 100кубика... некој да знае кај да купам вакво нешто и што пари иде???

Во Mотопартс имaат 100цц кит но е 15000ден од Малоси. Сум барал и на други места но никако да најдам по пристојна цена освен на Алиекспрес ама кој да чека цел месец.
Сепак не знам колку е паметно да се прави 100цц, некој си мајстор му кажувал на мој другар дека многу повеќе греел моторот и не било убаво за него ама пак ако е за така не би требало ни да постои таков кит.

Доколку знае некој во МК каде има таков кит по пристојна цена нека кажи :)

Во Mотопартс имaат 100цц кит но е 15000ден од Малоси. Сум барал и на други места но никако да најдам по пристојна цена освен на Алиекспрес ама кој да чека цел месец.
Сепак не знам колку е паметно да се прави 100цц, некој си мајстор му кажувал на мој другар дека многу повеќе греел моторот и не било убаво за него ама пак ако е за така не би требало ни да постои таков кит.

Доколку знае некој во МК каде има таков кит по пристојна цена нека кажи :)
кај мене во бутел има еден кире болниот ми рече и он дека имал китови 100 кубика ама дали грее колку пари се и слично не сум правел муабет...

кај мене во бутел има еден кире болниот ми рече и он дека имал китови 100 кубика ама дали грее колку пари се и слично не сум правел муабет...

Само што најдов во хамачи за 900ден 50мм клип, е сега ќе треба да се буши доколку претходно бил 80цц бидејќи да се купува цилиндар не знаам дали ќе одговара бидејќи клипов е за папаки моторите, а вака со бушење мислам дека ќе можи. Да не лупам мн глупости најдобро некој што се разбира да кажи.
А доколку не ти е проблем прашај го мајсторот колку пари е китот без монтажа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Само што најдов во хамачи за 900ден 50мм клип, е сега ќе треба да се буши доколку претходно бил 80цц бидејќи да се купува цилиндар не знаам дали ќе одговара бидејќи клипов е за папаки моторите, а вака со бушење мислам дека ќе можи. Да не лупам мн глупости најдобро некој што се разбира да кажи.
А доколку не ти е проблем прашај го мајсторот колку пари е китот без монтажа.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ја кога правев муабет тој ми кажа цел сет значи без да буши ништто претпоставувам... п.с бушење на цилиндер се прави и изводливо е само му се намалува векот на моторот т.е на самата машина пошто 80ка е 47 милиметра а овој твојов што си го нашол е 50ка значи по 1.5 милиметра треба да го бушиш... со самото тоа автоматски има поголемо триење и поголемо загревање па векот на машината и се скратува ама ај и ја да не тресам многу и да не се правам паметен... сепак според мене ако има клип со се цилиндер ( кит цел ) најубава опција би било али ке прашам деновиве ако ме носи патот натака па ке видам.

п.с да не има некој за продавање 2тактна 50ка реплика на априлија

Да ве прашам дали е овај некој убав скутер? мислам во (моторот-машината) дали некој имал ваков ? Општо да ми кажете во врска за овај скутер ? 4Tактен 50cc HAMACHI FIGHTER RS Дали се убави ? Пошо планирам да земам еден па ми се бениса овој ImageHandler.jpg

Ќе врши работа. Во суштина како ќе го одржуваш така ќе го имаш. Половен или нов ?

Ќе врши работа. Во суштина како ќе го одржуваш така ќе го имаш. Половен или нов ?
Нов ќе земам решен сум за ист ваков :D ама сакам да знам дали е ''убав'' во машината во моторот не да го купиш и после 1 месец едвај 40kmh да иде...

Нов ќе земам решен сум за ист ваков :D ама сакам да знам дали е ''убав'' во машината во моторот не да го купиш и после 1 месец едвај 40kmh да иде...
Кинез е друже, неможе да очекуваш квалитет и сл.

Јас имам кинез и тоа земен половен модел 2007.Значи како што рекоа горе како ке го чуваш и возиш така ке го имаш.Еве година го имам освен некоја ситница што е сменета другото се си е топ.Моторот си спие и иако е графиран 60 дига и до 70 без никаков проблем.

Аха,ок а со блокажи или пломби тие што се на новите скутери има врска ако го возеш брзо ? Може да се расипа или сл. ?

Аха,ок а со блокажи или пломби тие што се на новите скутери има врска ако го возеш брзо ? Може да се расипа или сл. ?
Не би требало. Затоа се блокадите.
Мојот возеше 47-48 под блокади, јас го возев до 40-45 највеќе. Не го стискај 100%

Мхм,ок а што може да се деси ако се вози побрзо од 50kmh ?

Граничници има за да не оди повеќе од околу 45км/ч, ако купиш нов вози го бар првите 1000км до кај 40 макс
А види вака еден другар само што купи нов скутер кинески на ново од салон и има граничници,пломби за да не се вози брзо ама сакаше да го тестира и иде 70kmh а 50cc скутер е гланц нов значи и иде 70 ? може да се расипани нешто блокажите пломбите што знам ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom