Ирска ги одобри истополовите бракови

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување

Xibalba

Господин Господин
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.098
Поени од реакции
11.508
Локација
Sydney
Иако сеуште е неофицијално, мене ме изненади што една од најкатоличките земји во Европа позитивно се изјасни на референдумот за геј браковите

Irish gay marriage referendum: first official results point to overwhelming Yes

Католичка Ирска ги одобри истополовите бракови

Познатата по католичките традиции Ирска изврши вистинска “социјална револуција” и стана првата во светот држава, која одобрила преку референдум истополови бракови,
Повикувајќи се на изјави на министри и на противници на промената, Агенцијата истакнува дека според прелиминарните податоци веќе може да се тврди дека во сооднос две кон едно гласачко ливче го имаат признаено правото на лицата со хомосексуална ориентација да создаваат законски семејства.

Веста е импресивна и поради тоа што пред само две децении во Ирска беше декриминализирана хомосексуалноста. Земјата беше потресена пред време и од скандали за сексуална злоупотреба од католички свештеници против деца.

За промената најверојатно придонесе високата излезност во градовите каде што има повеќе толерантен однос по прашањето. Во главниот град Даблин, како и во Лимерик и Вотрфронт таа надмина 60%, а во уште 7 градови беше над 50%. Ова е рекорд за активност на референдум.

Официјалните резултати ќе бидат објавени подоцна денеска, но од секции во Даблин веќе има пораки за одобрување на хомосексуалните бракови со 75% и некои противници на законот го признаа поразот.

Познавајќи ги повеќето ирци како тешки скржавци и многу евтини луѓе не ме чуди. Крш држава.

Познавајќи ги повеќето ирци како тешки скржавци и многу евтини луѓе не ме чуди. Крш држава.
Токму така, вакви педерштурски закони го уништуваат моралниот фибер на едно опоштество.

Ирска беше многу подобра земја кога католички свештеници силуваа мали деца.

Токму така, вакви педерштурски закони го уништуваат моралниот фибер на едно опоштество.

Во Даблин сум бил најмалку 3 пати. Можам да ти кажам дека за разлика од англичаните, ирците се во пати покрш во се. Буквално во се.

Во Даблин сум бил најмалку 3 пати. Можам да ти кажам дека за разлика од англичаните, ирците се во пати покрш во се. Буквално во се.
А кога не биле?

Ко мало дете си бил во црква во Даблин?:rolleyes:

Евровизија и Холивуд ги даваат првичните резултати. Brainwashing машината продолжува понатаму.

Значи повторно педери инфилтрирани во црквата силувале мали машки деца)

Логиката ти е нула;)

Евровизија и Холивуд ги даваат првичните резултати. Brainwashing машината продолжува понатаму.

Значи повторно педери инфилтрирани во црквата силувале мали машки деца)

Логиката ти е нула;)
Да, навистина е логично да еквивализираш хомосексуалци со педофили. Твојата логика е дефинитивно супериорна. :bravobe:

Да, навистина е логично да еквивализираш хомосексуалци со педофили. Твојата логика е дефинитивно супериорна. :bravobe:
Тие свештени лица силувале млади момчиња, а не млади девојки што доволно зборува за нивната хомосексуалност, но не знам поради кои причини се приклучиле да служат во црквата. Да, мојата логика е во доменот на реалноста.

Црквата е идеално место за хомосексуалноста, затоа што е сеуште доминантно машка институција.

Тие свештени лица силувале млади момчиња, а не млади девојки што доволно зборува за нивната хомосексуалност, но не знам поради кои причини се приклучиле да служат во црквата. Да, мојата логика е во доменот на реалноста.

Црквата е идеално место за хомосексуалноста, затоа што е сеуште доминантно машка институција.
Твојата логика е на место. Само да се надеваме дека оваа педерлаана нема да ја зафати Македонија. Остај го овој ИгорЧете, он е класичен соросоид и платеник.

Чек овде да го стават ова ако еден ден дојдиме за влез во ЕУ. Прашањето ќе е дали сакате исто полови бракови и зошто ДА, па одате гласајте...

пола владеачка гарнитура гз преку глава ќе се затрча во матично да се дозволат и кај нас ама пуста идеологија

Ирска кој би рекол. Браво за народот.
Илија Димов сигурно ракоплеска пред тв, али му е срам пред народ. За идеологија де. За верувања за вечна и бериќетна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom