Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е веќе параноја, и поради истата си се ставил отврено на истата страна со Милчин и Најчевска.

А јас ниту замаглено ниту отворено не ти кажувам на која страна да се наклониш. Пошто и јас не го знам решението, го знам само проблемот.
LoL, е како бе сум се стаил на страната на Милчин, коа штотуку го споредив нивото на предавнички менталитет со она на Груевски. Ти да не мислиш дека Груевски ми е ок?

Нивото на предавнички менталитет е тоа одприлика. Суштината е иста - шиткање на националните интереси и доброто на народот за лична корист
Е сега, штетата која Груевски и банда ни ја напраија, може да се мери само со бранковите достигнувања.

Оттука секое замаглено посочување на тој предавник и неговата клика, како стожер околу кој ќе има народно обединување, одма да ти кажам ви е пропала ствар.
Знаеш што викат овде: Секи народ си заслужува управниците(политичарите)

LoL, е како бе сум се стаил на страната на Милчин, коа штотуку го споредив нивото на предавнички менталитет со она на Груевски. Ти да не мислиш дека Груевски ми е ок?
Протестираш заедно со нив, во моментов си на истата страна со нив.
Знаеш што викат овде: Секи народ си заслужува управниците(политичарите)
Тоа го објаснува фактот што ве води макро (Pimp).

Протестираш заедно со нив, во моментов си на истата страна со нив.
.
Од кај знаеш ти ја дали и со кого протестирам?
Ако сум против сераторов со чии гомна тебе и да те затрпаат пак ќе викаш дека ништо не ти мириса, не значи дека ми се сменило мислењето за соросовите повраќаници.

Од кај знаеш ти ја дали и со кого протестирам?
Ако сум против сераторов со чии гомна тебе и да те затрпаат пак ќе викаш дека ништо не ти мириса, не значи дека ми се сменило мислењето за соросовите повраќаници.

Што се мачиш не ми е јасно, не за друго ќе ја затворат и оваа тема.

Мислам доволно беше, моментот кога кажа дека:
- ќе се борат 50.000
- ќе се средела државата после
- и веќе имало групи спремни

ме остави без зборови.

Priceless, за се друго тука е чудесниот свет на јамајка.

Човекот убаво кажа, ама кој да го разбере...

Што се мачиш не ми е јасно, не за друго ќе ја затворат и оваа тема.

Мислам доволно беше, моментот кога кажа дека:
- ќе се борат 50.000
- ќе се средела државата после
- и веќе имало групи спремни

ме остави без зборови.

Priceless, за се друго тука е чудесниот свет на јамајка.
Што бе тенеке, нервоза те фаќа што се отвараат картите на твоите миленици? Чудесниот свет на јамајка кажа многу работи што се случуваат во моментов и што ќе се случуваат во иднина. А ти како сакаш. А зборовите не ми ги извртувај. реков дека 50000 може да се соберат и дека се доволни да се борат зошто ИСИС со 50 000 борци држат огромна територија. И факт е дека доколку крв се пролее за Македонија, нема да можат Груевци и Заевци да ја серат. А за спремни групи каде сум рекол дека има?

Ова или не разбираш Македонски или ја користиш буљашката методологија на Милчин и Најчевска со којашто ги пронајдоа терористите од Куманово жртви на полициското насилство.

Што бе тенеке, нервоза те фаќа што се отвараат картите на твоите миленици? Чудесниот свет на јамајка кажа многу работи што се случуваат во моментов и што ќе се случуваат во иднина. А ти како сакаш. А зборовите не ми ги извртувај. реков дека 50000 може да се соберат и дека се доволни да се борат зошто ИСИС со 50 000 борци држат огромна територија. И факт е дека доколку крв се пролее за Македонија, нема да можат Груевци и Заевци да ја серат. А за спремни групи каде сум рекол дека има?

Ова или не разбираш Македонски или ја користиш буљашката методологија на Милчин и Најчевска со којашто ги пронајдоа терористите од Куманово жртви на полициското насилство.

Никаква нервоза не ме фаќа, сега сум смирен, и така не зависи ништо од мене.

Во моментов ситуацијата е таква што Груевски е ставен на шини, а локомотивата се движи низбрдо. Малце работи зависат од него сега. Има се разбира избор, ама маневарскиот простор му е мал.

Можи да одлучи да го враќа возот наназад и да ја поправа работата, ама за тоа треба многу време и пари.
Може да одлучи да закочи на првата станица, за тоа најверојатно ќе му треба најмал напор.
Може да одлучи да продолжи да ја ложи локомотивата која и така тера надолу по инерција, ризикуваќи да излета од шините на првата кривина. Во оваа опција не се знае колку жртви ќе има.

А твоите филмови кои ги кажуваш тука, да не те навредувам дека се детски фантазии, ќе речам дека се само желби на еден идеалист.

Никаква нервоза не ме фаќа, сега сум смирен, и така не зависи ништо од мене.

Во моментов ситуацијата е таква што Груевски е ставен на шини, а локомотивата се движи низбрдо. Малце работи зависат од него сега. Има се разбира избор, ама маневарскиот простор му е мал.

Можи да одлучи да го враќа возот наназад и да ја поправа работата, ама за тоа треба многу време и пари.
Може да одлучи да закочи на првата станица, за тоа најверојатно ќе му треба најмал напор.
Може да одлучи да продолжи да ја ложи локомотивата која и така тера надолу по инерција, ризикуваќи да излета од шините на првата кривина. Во оваа опција не се знае колку жртви ќе има.

А твоите филмови кои ги кажуваш тука, да не те навредувам дека се детски фантазии, ќе речам дека се само желби на еден идеалист.
Тука јас никаде не напишав желби, за тоа како јас сакам да биде. Тука ги пишував овие сценарија уште пред извесно време исклучиво како предупредување. Тоа што ти си ги сватил тие предупредувања како желби тоа е твој проблем.

Единствено што сум пробал е да размислам гласно за потенцијално како би можеле да излеземе од ова што ни се случува.

Сакам да коментирам и един дел от ставот на Лавров. Според него, се се дешава,заштото Македониja откажала да воведе санкции против Русиja.
Да видиме каков е извозот како цело до моментот и да се фокусираме на Русиja:
1. Германиja - 452 милиони $
2. Бугариja - 65 милиони $
3. Италиja - 49 милиони $
4. Грциja - 41 милиони $
5. Србиja - 41 милиони $
.....
Русиja - 6,8 милиони $
http://www.stat.gov.mk/pdf/2015/7.1.15.06.pdf

Е таков фактор е Русиja во Македониja и во неjната икономика.

Тука јас никаде не напишав желби, за тоа како јас сакам да биде. Тука ги пишував овие сценарија уште пред извесно време исклучиво како предупредување. Тоа што ти си ги сватил тие предупредувања како желби тоа е твој проблем.

Единствено што сум пробал е да размислам гласно за потенцијално како би можеле да излеземе од ова што ни се случува.

Значи убаво напишав еве и сам си кажуваш уште еднаш, првиот болд се филмови, вториот болд се желби.

Значи убаво напишав еве и сам си кажуваш уште еднаш, првиот болд се филмови, вториот болд се желби.
Добро чим се филмови, нека ти биде, ќе видиме што ќе се дешава...
А тоа што ти го нарекуваш желби се всушност разлислувања...Јас немам толку бедни желби за мојата татковина.

Сакам да коментирам и един дел от ставот на Лавров. Според него, се се дешава,заштото Македониja откажала да воведе санкции против Русиja.
Да видиме каков е извозот како цело до моментот и да се фокусираме на Русиja:
4. Грциja - 41 милиони $
5. Србиja - 41 милиони $
.....
Русиja - 6,8 милиони $

Аман, не се работи за ефектот на македонските санкции. Тоа никој не го воведува во прашање, ниту Лавров стравува од тоа.

Тука се работи за послушност, изнудена “солидарност“ со директивата од САД, сите нејзини сателити преќутно да се согласат со одлуката да се воведат санкции кон Русија.
Тоа има симболика во себе, да се покаже колку брои западниот блок.
Исто како и партиските митинзи, треба да се покаже колку многу народ е со тебе.

Македонија не само што не се приклони кон овие санкции, за разлика од кур фактори ко Косово и Црна Гора, туку и потпиша гасоводен договор со еден од најблиските бизнисмени на Путин кој веќе се најде на листата на САД.

Тоа е само еден дел од мозаикот, каде Македонија не демонстрира доволна (апсолутна) послушност.

И сето ова само заради фактот што ние како мала земја, немаме никаква добивка од ваквите чекори, освен загуба на долг рок поради ризикот да се прекинат значајни инфраструктурни проекти.

Ако се спореди ризикото кој повеќе може да не загрози, тогаш тоа е САД и логично во една таква ситуација сакале нејќеле мораме да се согласиме со нивните уцени.

4. Грциja - 41 милиони $
5. Србиja - 41 милиони $
.....
Русиja - 6,8 милиони $

Ме интересира... како ли ќе изгледа листава, кога на неа ќе се додаде вредноста на хектолитрите и хектолитрите, руски природен гас, кој во иднина треба да поминува низ македонскиот дел од гасоводот.
Хмм @fmi можеби сепак правиш интересна поента (иако не таа која сакаше). ;)

Аман, не се работи за ефектот на македонските санкции. Тоа никој не го воведува во прашање, ниту Лавров стравува од тоа.

Тука се работи за послушност, изнудена “солидарност“ со директивата од САД, сите нејзини сателити преќутно да се согласат со одлуката да се воведат санкции кон Русија.
Тоа има симболика во себе, да се покаже колку брои западниот блок.
Исто како и партиските митинзи, треба да се покаже колку многу народ е со тебе.

Македонија не само што не се приклони кон овие санкции, за разлика од кур фактори ко Косово и Црна Гора, туку и потпиша гасоводен договор со еден од најблиските бизнисмени на Путин кој веќе се најде на листата на САД.

Тоа е само еден дел од мозаикот, каде Македонија не демонстрира доволна (апсолутна) послушност.

И сето ова само заради фактот што ние како мала земја, немаме никаква добивка од ваквите чекори, освен загуба на долг рок поради ризикот да се прекинат значајни инфраструктурни проекти.

Ако се спореди ризикото кој повеќе може да не загрози, тогаш тоа е САД и логично во една таква ситуација сакале нејќеле мораме да се согласиме со нивните уцени.
А дали има било каква потврда или докази дека некој воопшто барал од нас да воведеме санкции?

Ме интересира... како ли ќе изгледа листава, кога на неа ќе се додаде вредноста на хектолитрите и хектолитрите, руски природен гас, кој во иднина треба да поминува низ македонскиот дел од гасоводот.
Хмм @fmi можеби сепак правиш интересна поента (иако не таа која сакаше). ;)
Руската инволвираност во турски тек завршува во Турција, ако ЕУ гради гасовод за да купува руски гас од Турција, ние би купувале од нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom