Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
Секој обид да се артикулира натпартиска структура во Македонија која би ги дефинирала националните интереси е завршена неуспешно баш од тие структури потплатени од надвор кои ги исмејуваат патриотските здруженија, а потпомогнати од политичките партии на власт или во опозиција, кои плашејќи се за својот примат секогаш покушавале да ги акумулираат и ваквите обиди и да ги канализираат во сопствените идеологии. Но тоа не е причина повторно некој да не се обиде да создаде таква структура. Поготово во тешки времиња, што следат, народот се групира. Имаме среќа што тоа што се проектира како непријател, во оваа оркестирана дестабилизација, е јасно дистанциран, етнички и верски. Дури и тие што ги вееја знамињата и се правеа слепи на делата на овој наш проектиран непријател, ќе бидат принудени да прејдат на страната на своите, сакале или неќеле.
А оние странски платеници кои го делеа народот и промовираа лоши морални вредности, казната ќе ги стигне, мора да ги стигне, без разлика дали Македонија ќе опстои или не.
Сакаш да ми кажеш дека не постои структура околу која ќе се сплотиме?
Ова со сплотувањето да ти било само муабет, без јасна насока во пракса. Смешно и наивно. Ако стварно верувате дека сега е таков момент, а не верувате дека практично постои стожер, во реалноста, тогаш тешко вас и нас.
Јако нема што.

После викаш 50.000 кои ќе се борат. како бре да се борат? Озбилно ти како у глаата си го замишљаш тоа борење? Онака секој сам за себе? Искачаме на улици се тепаме, кој кај сака, кој кај мисли, кој против кого смета дека треба.

Следувале тешки времиња и народот се групирал. Кој се групира? Кажи ми конкретно. кај се тие групи? Околу кого се групираат, како дејствуваат? Ти овде цело време ми збориш за некакво имагинарно групирање, а јас те прашувам за конкретни насоки во пракса, на терен. Како стои реално состојбата.

Дај уозбиљи се и кажи ми тоа што те прашав конкретно у претходните постови, не лупај рандом досетки. Не сме на седница на це-ка.

Обично ти било што да кажеш нема врска и е само лупатарање на празно.
Интересите на Балканот немат врзка со празните зборови и другите дела, но гледам тежко ти е да го разбереш.
Заглавуването во проблемите нема да ги реши самите проблеми,а гледаме нема волjа за вакво нешто.

Сакаш да ми кажеш дека не постои структура околу која ќе се сплотиме?
Ова со сплотувањето да ти било само муабет, без јасна насока во пракса. Смешно и наивно. Ако стварно верувате дека сега е таков момент, а не верувате дека практично постои стожер, во реалноста, тогаш тешко вас и нас.
Па постојат веќе вооружени структури кои без разлика на идеологијата на владата имаат задача да делуваат во вакви ситуации. Доколку дојде до војна стожер ќе бидат вооружените сили, а групирањето ќе дојде само по себе, секој на своја страна.

И во втората светска војна, во Македонија немало јака структура околу која би се граделе националните интереси, па сепак народот излегол да се бори.

Па постојат веќе вооружени структури кои без разлика на идеологијата на владата имаат задача да делуваат во вакви ситуации. Доколку дојде до војна стожер ќе бидат вооружените сили, а групирањето ќе дојде само по себе, секој на своја страна.

И во втората светска војна, во Македонија немало јака структура околу која би се граделе националните интереси, па сепак народот излегол да се бори.
Не ме тролај. Не сме у чек-дис-аут.

Не ме тролај. Не сме у чек-дис-аут.
А добро твојата идеја каква е? да шириш апатија? Не ни чудо што си застанал на иста страна со Милчин и Најчевска. Само така продолжи. Ебате тоа..

А добро твојата идеја каква е? да шириш апатија? Не ни чудо што си застанал на иста страна со Милчин и Најчевска. Само така продолжи. Ебате тоа..
Остај ме мене, сега зборуваме за идејата за сплотеност, што ни треба. Еве да речеме јас немам идеја, но сум восхитен од твојата/вашата идеја за сплотеност, сметајќи дека сте во право, во врска со судбоносниов момент.
Прашувам за каква сплотеност говориш.
За практична или апстрактна?
Зад кого би се сплотиле? Која политичка/национална платформа? Која е носител во моментов на таква платформа?

Како си го замислуваш практично тоа сплотување?

Одговор нема.
Пази молимте, имало вооружени групи кои биле спремни. Стварно? Кој бе ги командува тие групи? Сами си се свои командири?

Ти друже поима немаш што значи у пракса сево ова.

Имаме кадар за 35%. (ваков каков што сега се бара), но не сакаат, не сакаат албанци да видат, таа омраза не е само преку телефони искажана, и на дело се гледа.

За што имате кадар? За тероризам и криминал и нивно сесрдно подржување? Јас не знам дали има друг народ или племе на планетава Земја кој без никаков срам и совест ќе пружи подршка и ќе бара ослободување на лица кои илегално поминале граница, илегално поседуваат автоматско оружје (калашников, снајпер, митралез), илегално поседуваат боева муниција, не се пријавуваат во полиција дека се на привремен претстој во друга држава, го нарушуваат јавниот ред и мир, ја нарушуваат безбедноста на граѓаните, бесправно ги заземаат нивните живеалишта, напаѓаат службени лица (полицајци), убиваат 8 и рануваат уште 37 полицајци додека си ги извршуваат своите работни задачи.

Знаеш ли дека египетските власти го прогласија Муслиманско Братство за терористичка организација во 2013 година, а за САМО вербална поддршка на ова движење следуваат строги затворски казни?

А ти овде неказнето подржуваш терористи само затоа што се Албанци исто како и ти, владите на Албанија и на Косово исто така ги поддржуваат, и уште имаш лице да збориш за омраза кон Албанците од страна на Македонците?

Ти друже поима немаш што значи у пракса сево ова.
Очигледно е дека незнам, да знаев ќе напраев нешто. А очигледно е дека и ти незнаеш. Разликата е во тоа што ти креваш раце и правиш пародија од тоа, јас барем ја трубам потребата, која е реална

Ја точно знам што значи тоа сплотување, во пракса и тука. Што значи да застанеш зад идеја, практично. И ти знаеш. Но, друго е тука во прашање.

Ја точно знам што значи тоа сплотување, во пракса и тука. Што значи да застанеш зад идеја, практично. И ти знаеш. Но, друго е тука во прашање.
Е кажи де што е, чему мистерија. Не е што значи проблемот, туку како до тоа.

Е кажи де што е, чему мистерија. Не е што значи проблемот, туку како до тоа.
Ти и другите како тебе, цело време зборувате за имагинарни стожери околу кои требало да се сплотиме. А всушност молчеливо покажувате накај предавничкава банда што не цеди и краде, угнетува и малтретира.

Ти и другите како тебе, цело време зборувате за имагинарни стожери околу кои требало да се сплотиме. А всушност молчеливо покажувате накај предавничкава банда што не цеди и краде, угнетува и малтретира.
Види, јас знам дека баграта во која што се Милчин и Најчевска е погрешната, правата сеуште не сум ја нашол.

Види, јас знам дека баграта во која што се Милчин и Најчевска е погрешната, правата сеуште не сум ја нашол.
Нивото на предавнички менталитет е тоа одприлика. Суштината е иста - шиткање на националните интереси и доброто на народот за лична корист
Е сега, штетата која Груевски и банда ни ја напраија, може да се мери само со бранковите достигнувања.
Оттука секое замаглено посочување на тој предавник и неговата клика, како стожер околу кој ќе има народно обединување, одма да ти кажам ви е пропала ствар.

Нивото на предавнички менталитет е тоа одприлика. Суштината е иста - шиткање на националните интереси и доброто на народот за лична корист
Е сега, штетата која Груевски и банда ни ја напраија, може да се мери само со бранковите достигнувања.
Оттука секое замаглено посочување на тој предавник и неговата клика, како стожер околу кој ќе има народно обединување, одма да ти кажам ви е пропала ствар.
Ова е веќе параноја, и поради истата си се ставил отврено на истата страна со Милчин и Најчевска.

А јас ниту замаглено ниту отворено не ти кажувам на која страна да се наклониш. Пошто и јас не го знам решението, го знам само проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom