Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дечки јас документот за потекло му го предадов на посредников заедно со изводите- за потекло, е сеа белким не сум прекината, во дабч треба да се предадат, има поминато околу 3 месеци,
некој искуство да има со ова? колку време се чека дур да те прекинат?

Дечки јас документот за потекло му го предадов на посредников заедно со изводите- за потекло, е сеа белким не сум прекината, во дабч треба да се предадат, има поминато околу 3 месеци,
некој искуство да има со ова? колку време се чека дур да те прекинат?

Месец дена е рокот....али мислам дека после тоа само од ново ги поднесуваш, така да сеедно е.

Месец дена е рокот....али мислам дека после тоа само од ново ги поднесуваш, така да сеедно е.
Да кога бев во дабч ми рекоа за 2 недели да донесам документи за потекло, но посредникот вика иако рокот истекол не го прекинувале случајот се до истекот на 6 месеци, ама пак не е сигурен треба да провери, мислев некој да не имал искуство со ова.

Последно уредено:
dali na nekoj od 2014 mu e smenet statusot ili se e zastanato........

dali moze nekoj da mi kaze za na intervju nekoj od prasanjata ve molam

Имам прв братучед со бугарски пасош. Дали и како можам врз основа на него да добијам и јас пасош?

Имам прв братучед со бугарски пасош. Дали и како можам врз основа на него да добијам и јас пасош?
Jas od prv bratuced imam odneseno dokumenti esenta, use niso nema Inache predmetot mi e od 2013,

Да кога бев во дабч ми рекоа за 2 недели да донесам документи за потекло, но посредникот вика иако рокот истекол не го прекинувале случајот се до истекот на 6 месеци, ама пак не е сигурен треба да провери, мислев некој да не имал искуство со ова.

Од искуство, во рок од 1-2 месеци се прекинува случајот т.е се дури да дојде денот на разгледување пред комисијата. После треба се' одново да се поднесува, не важи старото барање.[DOUBLEPOST=1432232041][/DOUBLEPOST]

Не, во никој случај не е доволно. Има стотици такви случаеви од Македонија одбиени.

никој неможе да ми помогне како беше со поднесувањето на дополнителни документи во правосудие дали треба да се напише некоја молба или таму они даваат образец за пополнување?

Од искуство, во рок од 1-2 месеци се прекинува случајот т.е се дури да дојде денот на разгледување пред комисијата. После треба се' одново да се поднесува, не важи старото барање.[DOUBLEPOST=1432232041][/DOUBLEPOST]

Не, во никој случај не е доволно. Има стотици такви случаеви од Македонија одбиени.

Се надевам дека не ми е прекинат случајот, посредников не верувам да ме лаже, он ми рече за 3 - 6 месеци го прекинуваат, значи иам големи шанси да не ми епрекинат,. ај баш да видиме дал ми е прекинат,. ќе ве известам, кој го интересира нормално

Другари во ДАБЧ од колку до колку часот може да се однесат документи за кандидирање за произход, со предходно направена онлајн зајавка?

Другари во ДАБЧ од колку до колку часот може да се однесат документи за кандидирање за произход, со предходно направена онлајн зајавка?
Понеделник до Пет'к от 9:00 ч. - 14:00 ч

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom