Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки јас документот за потекло му го предадов на посредников заедно со изводите- за потекло, е сеа белким не сум прекината, во дабч треба да се предадат, има поминато околу 3 месеци,
некој искуство да има со ова? колку време се чека дур да те прекинат?

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Дечки јас документот за потекло му го предадов на посредников заедно со изводите- за потекло, е сеа белким не сум прекината, во дабч треба да се предадат, има поминато околу 3 месеци,
некој искуство да има со ова? колку време се чека дур да те прекинат?
Месец дена е рокот....али мислам дека после тоа само од ново ги поднесуваш, така да сеедно е.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Месец дена е рокот....али мислам дека после тоа само од ново ги поднесуваш, така да сеедно е.
Да кога бев во дабч ми рекоа за 2 недели да донесам документи за потекло, но посредникот вика иако рокот истекол не го прекинувале случајот се до истекот на 6 месеци, ама пак не е сигурен треба да провери, мислев некој да не имал искуство со ова.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2015
Мислења
56
Поени од реакции
26
dali na nekoj od 2014 mu e smenet statusot ili se e zastanato........

Член од
8 јануари 2015
Мислења
28
Поени од реакции
11
dali moze nekoj da mi kaze za na intervju nekoj od prasanjata ve molam

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Имам прв братучед со бугарски пасош. Дали и како можам врз основа на него да добијам и јас пасош?

Член од
14 април 2015
Мислења
110
Поени од реакции
67
Имам прв братучед со бугарски пасош. Дали и како можам врз основа на него да добијам и јас пасош?
Jas od prv bratuced imam odneseno dokumenti esenta, use niso nema Inache predmetot mi e od 2013,

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Да кога бев во дабч ми рекоа за 2 недели да донесам документи за потекло, но посредникот вика иако рокот истекол не го прекинувале случајот се до истекот на 6 месеци, ама пак не е сигурен треба да провери, мислев некој да не имал искуство со ова.
Од искуство, во рок од 1-2 месеци се прекинува случајот т.е се дури да дојде денот на разгледување пред комисијата. После треба се' одново да се поднесува, не важи старото барање.[DOUBLEPOST=1432232041][/DOUBLEPOST]
Не, во никој случај не е доволно. Има стотици такви случаеви од Македонија одбиени.

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
никој неможе да ми помогне како беше со поднесувањето на дополнителни документи во правосудие дали треба да се напише некоја молба или таму они даваат образец за пополнување?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Од искуство, во рок од 1-2 месеци се прекинува случајот т.е се дури да дојде денот на разгледување пред комисијата. После треба се' одново да се поднесува, не важи старото барање.[DOUBLEPOST=1432232041][/DOUBLEPOST]

Не, во никој случај не е доволно. Има стотици такви случаеви од Македонија одбиени.
Се надевам дека не ми е прекинат случајот, посредников не верувам да ме лаже, он ми рече за 3 - 6 месеци го прекинуваат, значи иам големи шанси да не ми епрекинат,. ај баш да видиме дал ми е прекинат,. ќе ве известам, кој го интересира нормално

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
Другари во ДАБЧ од колку до колку часот може да се однесат документи за кандидирање за произход, со предходно направена онлајн зајавка?

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Другари во ДАБЧ од колку до колку часот може да се однесат документи за кандидирање за произход, со предходно направена онлајн зајавка?
Понеделник до Пет'к от 9:00 ч. - 14:00 ч

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom