Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.dw.de/европратеничката-т...војка-со-резултат-нула-во-стразбур/a-18463780

Запрашан - што ако наскоро нема напредок, Ричард Ховит за ТВ „Алсат-М“ изјави: „Видете, загрижен сум за иднината на земјата, загрижен сум за грижите за враќање кон нестабилност, за притисоци што можат да водат кон тажни и трагични инциденти кои ги видовме во Куманово. Не велам дека има врски меѓу политичката криза и она што таму се случи, но многумина со кои зборував веруваат дека таква врска, праведно или неправедно, постои. Така што, загрижен сум за тоа, загрижен сум дека оваа година ќе има негативна препорака од Европската комисија и едноставно, не само што ќе немаме одлука за почеток на пристапни преговори, туку нема да имаме ни пат што води кон тоа. Тоа би било лошо за земјата, лошо за нејзиниот меѓународен углед, лошо за инвестициите, бизнисот, работните места, просперитетот“.

Epa togas ako se povtori pak 2001 ne krivete gi Albancite ;)
Ако ви се гине,слободно. Ете вмро спреми луѓе за одбрана на Македонија,истребете се.
Само ме интересира кој е крив еве за Куманово,кај што 45 косовари влегоа и направија хаос во градот и пак ние сме криви што цивилите биле испаничени? Ние а не терористите,кој се Албанци од друга земја а не грци бугари срби или кој било друг народ кој живее на балканот.

Не велам дека има врски меѓу политичката криза и она што таму се случи, но многумина со кои зборував веруваат дека таква врска, праведно или неправедно, постои.

Мое мислење е дека ветото има цел за да се продлабочи (на некој начин) политичкава криза.

За дестабилизација и судири си постојат други органи.

...загрижен сум дека оваа година ќе има негативна препорака од Европската комисија и едноставно, не само што ќе немаме одлука за почеток на пристапни преговори, туку нема да имаме ни пат што води кон тоа...
tumblr_mr8hgmPVko1qdlh1io1_400.gif

http://www.dw.de/европратеничката-тројка-и-македонската-двојка-со-резултат-нула-во-стразбур/a-18463780

Запрашан - што ако наскоро нема напредок, Ричард Ховит за ТВ „Алсат-М“ изјави: „Видете, загрижен сум за иднината на земјата, загрижен сум за грижите за враќање кон нестабилност, за притисоци што можат да водат кон тажни и трагични инциденти кои ги видовме во Куманово. Не велам дека има врски меѓу политичката криза и она што таму се случи, но многумина со кои зборував веруваат дека таква врска, праведно или неправедно, постои. Така што, загрижен сум за тоа, загрижен сум дека оваа година ќе има негативна препорака од Европската комисија и едноставно, не само што ќе немаме одлука за почеток на пристапни преговори, туку нема да имаме ни пат што води кон тоа. Тоа би било лошо за земјата, лошо за нејзиниот меѓународен углед, лошо за инвестициите, бизнисот, работните места, просперитетот“.

Ховит клет шиптару, како се осмелуваш, ние сме најдемократска држава, Охридскиот договор сме го спровеле за 2 години, не сме чекале да се сторат 3.

Новинарите и медиумите се слободни, над 50% од медиумите ги има сорос, еве пушти телевизија во некое село и ќе видиш.

Сите криминалци се во затвор, еве прашајте го Трајко Велјановски.

Македонија е земја со еднакви можности за сите граѓани, прашајте ги албанците, ромите, турците, ИВЗ.

Судството е независно, независно и од законите.

Полицијата ли, еее полицијата, и да е полицаец сторител на кривично дело, тие одма ги обелоденуваат сите докази, никогаш не се обиделе да прикријат кривично дело од полицаец.

Кога доаѓа време за избори, послободни сме и од птиците, кого сакаме гласаме.

На протести излегуваме секогаш кога сакаме, никој не изгубил работно место заради тоа, прашајте бе.

Вработуваме само стручни луѓе, еве за нуклеарна енергија еден наш функсионер нашол стручни луѓе, шумарски факултет имале, ама све 10-ки.

И јас сум да се почитува рамковниот договор така што албанците вработени во администрација ќе работат подеднакво како и македонците, знамето на етничките заедници да се користи во пропишаните димензии, да се почитува бадентер во општините каде мнозинство се албанците, на тетовскиот универзитет да може секој македонец да студира на својот мајчин јазик а не да им се наметнува албанскиот и уште многу работи.

Vo Ohrid znam mnogu dobro kolku gi sakate Albancite, ne daj boze nekoj od varos da saka da mu prodade kukja na Albanec pa site na noze ke se krenat so sve popovi, crkvi. Kjuti po arno
Буу хуу ај да плачиме зошто не се продавала куќа на албанец. Кога си чул за во Охрид да се дешават нешто македонци против други ко шо се дешаваше и сеуште дешават во Струга. Во Охрид се живејт мирно, а кој кому не му продавал куќа не ме интересират.
П.С. Секогаш се фалите дека ќе напишите 10 страни или ќе пишите до утре ( @Dardan-ia ). Ај да ве видиме ак сте во право напишете 10 страници до утре....

Буу хуу ај да плачиме зошто не се продавала куќа на албанец. Кога си чул за во Охрид да се дешават нешто македонци против други ко шо се дешаваше и сеуште дешават во Струга. Во Охрид се живејт мирно, а кој кому не му продавал куќа не ме интересират.
П.С. Секогаш се фалите дека ќе напишите 10 страни или ќе пишите до утре ( @Dardan-ia ). Ај да ве видиме ак сте во право напишете 10 страници до утре....
Nikoj ne place jas ti napomenav fakti e sega ti etiketiraj kako tebe ti godi ;) pozdrav.

Ховит клет шиптару, како се осмелуваш, ние сме најдемократска држава, Охридскиот договор сме го спровеле за 2 години, не сме чекале да се сторат 3.

Новинарите и медиумите се слободни, над 50% од медиумите ги има сорос, еве пушти телевизија во некое село и ќе видиш.

Сите криминалци се во затвор, еве прашајте го Трајко Велјановски.

Македонија е земја со еднакви можности за сите граѓани, прашајте ги албанците, ромите, турците, ИВЗ.

Судството е независно, независно и од законите.

Полицијата ли, еее полицијата, и да е полицаец сторител на кривично дело, тие одма ги обелоденуваат сите докази, никогаш не се обиделе да прикријат кривично дело од полицаец.

Кога доаѓа време за избори, послободни сме и од птиците, кого сакаме гласаме.

На протести излегуваме секогаш кога сакаме, никој не изгубил работно место заради тоа, прашајте бе.

Вработуваме само стручни луѓе, еве за нуклеарна енергија еден наш функсионер нашол стручни луѓе, шумарски факултет имале, ама све 10-ки.
Што си се возбудил, ооо Дарданија? Не мора толку да се мачиш да охрабруваш и оправдуваш најавени безбедносни дестабилизации. Не сме од Шведска, се знаеме со векови. :D

Nikoj ne place jas ti napomenav fakti e sega ti etiketiraj kako tebe ti godi ;) pozdrav.
Не напомена факти туку напомена дека ќе напомениш 10 страни факти. Поздрав и на тебе.

За жал, овој твој сосема валиден повик го немаше на ум нашиот премиер, кога ги амнестираше воените злосторници од грчка плажа.
доста сдсм пропаганда...злосторниците беа амнестирани 2002, Ахмети е во влада на сдсм од 2002-2006 и од 2008 по притисок од надворешен фактор дуи да биде во влада ( а беше дпа)... впрочем ако не може овие сега од Куманово да им судиме, тури му пепел на тнр хашките случаи...
б.тв., да си прочиташ, еден од хашките случаи беше раководството на ОНА ( Али Ахмети)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom