Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
Брат прво да ти кажам дека не подржувам ниедна партија, ама сеа со НАТО се силете реално. Ние да дојдевме во Албанија вие ќе не обожававте ли? Не ни го признавате населението во Албанија ама немам многу детални информации за тоа и ќе си претраам. Иначе видовме сите у Куманово колку демократски стојат работите, а имале сме и дурги прилики. Границите минуват кога некој ми се заканува дека ќе ми ја руше куќата оти некоја министерка речела нешто. Тоа ли е демократија, за некој нешто што рекол цел народ да ставаш во иста кошница? Што не ја тужеше? Да ти се плукнам у демократијата што ја бараш, некој без кров ќе седе заради таа твоја демократија

Како е за албанците така и е за македонците? Запрашал ли си се колку невработени македонци има?

Силење е некој да ти каже дека треба да го почитуваш УСТАВОТ ?
Охридскиот договор е влезен во Уставот и законите на Македонија.

Ако некој ти рече дека 14 години не го почитуваш сопствениот Устав, нема што да се уплашиш, туку треба да се срамиш.

Албанците немаат никакви други барања освен почитување на договореното. НИШТО друго.
Најди ми каде рекол Мендух, Али, Рама, Бериша, Хашим дека бараат поделба на Македонија, федерализација, Илирида ....?

Мојата борба е на ваков начин, ја кажувам вистината.
Во 2007-ма година имаше само 10,8% вработени албанци во јавната служба, во 2014-та биле 18,5%.
За да се постигне правична застапеност (25%) треба да се вработат уште 8500 албанци.
Штетата над албанците само во полето на вработувања е над милјарда евра. (за пред 2001 не збориме).

Албанците нема кој да ги заштити, земај го за пример случајот Сопот, осудени за време на СДСМ, а овие од ДПМНЕ иако знаеле дека случајот е монтиран (http://a1on.mk/wordpress/archives/481585) не само што не ги пуштиле на слобода, туку се исмејувале со нивната судбина.
А колкава штета има претрпено државата од тоа што албанците од памтивек не плаќале даноци, сметки и остали давачки? Имаш ли пресметка за тоа?
Само кај нас се вработуваат луѓе по етникум, наместо по квалификации и стручност.

самите преставници на албанците - оние кои добија најмногу гласови на избори - велат се почитува и се имплементира и се задоволни. Се кренаа 20 души екстремисти викаат - не се почитува , ај војна... полека акумулирате премногу омраза на овие простори. Еве косово независно - па и то не ви чини заглавивте на патиштата низ србија за да стигнете до европа. Кој таму сега ви го прави животот неподнослив?
Ako patorot ti rece deka zajakot ima 5 noze ke mu poveruvas? Isto patorot veli deka ekonomijata cuti vo Makedonija zosto 300 iljadi Makedonci zimaat bugarski pasoshi? Mislev deka si po pameten od ova ama sum se lazel.[DOUBLEPOST=1432134911][/DOUBLEPOST]
На кој начин сте дискриминирани?
Socio-ekonomski

Албанците нема кој да ги заштити
Koj ги заштити малолетните деца отепани на смилковско езеро? Тие ли беа пречка да се вработи некој Албанец??

Кој го заштити Лешочкиот манастир изграден во 14 век кој талибанците го кренаа во воздух? Манастирот ли беше пречка да се вработат Албанци??

Кој ги заштити киндапирани и сечени работници на Маврово?? тиуе ли беа печка за вработување?

Кој ги заштити 160.000 раселени лица? тие ли ви беа пречка, кога мислите тие да се вратат на своите огништа уште 2600 лица?

“Сакаме да се вработиме зато ќе убиваме силуваме палиме дигаме во воздух цркви и манастири, запираме вода на цели градови, масакрираме и палиме живи ранети и протеруваме цивили“
А бе тој калифо Ал Багдади би ви рекол “Претеравте“[DOUBLEPOST=1432135257][/DOUBLEPOST]
Ako patorot ti rece deka zajakot ima 5 noze ke mu poveruvas? Isto patorot veli deka ekonomijata cuti vo Makedonija zosto 300 iljadi Makedonci zimaat bugarski pasoshi? Mislev deka si po pameten od ova ama sum se lazel.[DOUBLEPOST=1432134911][/DOUBLEPOST]
Socio-ekonomski

А бе 300.000 зедоа бугарски пасоши има и 450.000 со австралиски пасоши, има 300.000 со амерички пасоши, има преку 750.000 со пасоши на европски земји (Германија, Франција, Италија, Холандија, Шведска) има и милион ипол со само Македонски пасош... Тиа ако земиш пасош на Германија - Германец си? Престануваш да бидеш Косовр илиАлбанец или Македонски Албанец? ти е менува нација? Појма немаш бе шо е националност шо е државјанство

Ете јас велам дека не сум задоволен од охридсккиот договор и сметам дека му се дадени премногу права на едно малцинство. И сега шо прајме?

Последно уредено:
^^Може ке ги заштити албанецот вработен во пoлиција што пукаше на колегите во Куманово.

Следно Косово остана да не блокира....

Dali mozes da mi dades po konkretni informacii koj i kade bil diskriminiran koja opshtina? Za aracinovo ne mozam da potvrdam no mozam da potvrdam za Albancite vo Bitola, Veles, Prilep, I Ohrid deka se diskriminirani a nieden od vas ne go spomnuva! Ako sakas da se zalis za Tetovo i Gostivar tamu bas nikoj ne gi diskriminira makedoncite
Албанците во Охрид биле дискриминирани?!?!?! Немој да тропаш глупости. Во Охрид имат најдобар соживот меѓу сите националности....

Koj ги заштити малолетните деца отепани на смилковско езеро? Тие ли беа пречка да се вработи некој Албанец??

Кој го заштити Лешочкиот манастир изграден во 14 век кој талибанците го кренаа во воздух? Манастирот ли беше пречка да се вработат Албанци??

Кој ги заштити киндапирани и сечени работници на Маврово?? тиуе ли беа печка за вработување?

Кој ги заштити 160.000 раселени лица? тие ли ви беа пречка, кога мислите тие да се вратат на своите огништа уште 2600 лица?

“Сакаме да се вработиме зато ќе убиваме силуваме палиме дигаме во воздух цркви и манастири, запираме вода на цели градови, масакрираме и палиме живи ранети и протеруваме цивили“
А бе тој калифо Ал Багдади би ви рекол “Претеравте“[DOUBLEPOST=1432135257][/DOUBLEPOST]

А бе 300.000 зедоа бугарски пасоши има и 450.000 со австралиски пасоши, има 300.000 со амерички пасоши, има преку 750.000 со пасоши на европски земји (Германија, Франција, Италија, Холандија, Шведска) има и милион ипол со само Македонски пасош... Тиа ако земиш пасош на Германија - Германец си? Престануваш да бидеш Косовр илиАлбанец или Македонски Албанец? ти е менув нијаа? Појма немаш бе шо е националност шо е државјанство

Ете јас велам дека не сум задоволен од охридсккиот договор и сметам дека му се дадени премногу права на едно малцинство. И сега шо прајме?

Cekaj be malce koci sto mesas babi i zabi ti rece baravte nezavisno Kosovo a sega begate neli? Pa jas ti replicirav zosto togas Makedonija da bide drzava koga imas i Makedonci koi begaat od drzavata toa ne e pricina za postoenje ili ne postoenja na edna drzava ne ti drzi voda tezata. Mnogu dobro znam sto e drzavjanstvo i sto ne nacionalnost.

Imas pravo da bides nezadovolen od Ohridskiot dogovor nikoj ne ti go negira toa pravo, no da se pravis francuz deka nemalo i nema diskriminacija vo Makedonija e toa me iritira.[DOUBLEPOST=1432135729][/DOUBLEPOST]
Албанците во Охрид биле дискриминирани?!?!?! Немој да тропаш глупости. Во Охрид имат најдобар соживот меѓу сите националности....
Vo Ohrid znam mnogu dobro kolku gi sakate Albancite, ne daj boze nekoj od varos da saka da mu prodade kukja na Albanec pa site na noze ke se krenat so sve popovi, crkvi. Kjuti po arno

Законот за амнестија, кој произлегува од Охридскиот Договор, е грубо нарушен од страна на Груевски, со амнестијата на хашките случаи, воени злосторства за кои изричито пишува таму, дека амнестијата не важи.
Оттука Рама со полно право става вето. Со оваа амнестија на воените злосторства извршени од страна на некои припадници на ОНА, сите припадници на ОНА се ставија во ист кош, заедно со воените злосторници, кои правеа најѕверски акти врз недолжни цивили. Ова грубо кршење на законот за амнестија (еден од столбовите на Охридскиот Договор) и деградирање на честа на албанските борци за демократија, Рама не можеше да го издржи и реагираше, нормално, како и секој нормален Албанец.

...

А бе тој калифо Ал Багдади би ви рекол “Претеравте“

...

Па не би рекол баш, јас мислам дека би рекол "Така треба, само напред".

Мојата борба е на ваков начин, ја кажувам вистината.
Во 2007-ма година имаше само 10,8% вработени албанци во јавната служба, во 2014-та биле 18,5%.
За да се постигне правична застапеност (25%) треба да се вработат уште 8500 албанци.
Штетата над албанците само во полето на вработувања е над милјарда евра. (за пред 2001 не збориме).

Албанците нема кој да ги заштити, земај го за пример случајот Сопот, осудени за време на СДСМ, а овие од ДПМНЕ иако знаеле дека случајот е монтиран (http://a1on.mk/wordpress/archives/481585) не само што не ги пуштиле на слобода, туку се исмејувале со нивната судбина.

Ова се вика специјална војна.

Чекај не се брзај, никој не бранел убијци на деца, сме биле против обидот да се злоупотреби убиството за да се оцрнат албанците. Има докази кои очекуваме во блиска иднина да се објават, тогаш ќе зборуваме.
Мојата борба е вака и ние ја бараме вистината:

- Мавровски работници
-Непроштено
-Водството на ОНА
-Липковска брана
-Смилковско езеро
-280 регистрирани напади врз Македонци од страна на Албанци, преку 60-на со пробод од нож

Да, да, Албанците немало кој да ги заштити. Кутрите тие со пиштоли во верски објект.
https://www.youtube.com/watch?v=Vn7dLHzaMoU

Имаш милијарда докази за Хашкие случаи. Имаше протести за барање правда и судење на Албанци од ваша страна?

Одамна е јасно дека дојдовме на едно жално дереџе да Албанија, земја што е уствари нешто како Дрисла и Вардариште на Европа да покажува сила и мускули со нас... тоа што ваква изјава доаѓа од љангуров на неколку дена откако се сретна со нашиве племенски водачи во Подградец е малце за секирање. Уште повеќе за секирање е што Лавров пак не става во уста.

Komparizacijava ti e katastrofa nie ne sme dojdeni, tuka sme bile. Vtoro sto sakas vo Albanija da im dadat na Makedoncite koga se 1% imaat svoja opstina nikoj ne gi cepka ne gi apsi zatoa sto se Makedonci. Treba da nparavis razlika koja e ulogata na graganinot i koja e ulogata na vladata. Graganinot moze da stori krivicno delo i da se kazni institucionalno, no ovde nie imame institucionalna diskriminicaija kon Albancite pa kako mislis ti ke ja tuzam jas nea i sudot ke presudi oti taa e vo pravo i ete ti kontra tuzba pa da i platam jas iljadnici evra neli? Otvori gi ocite ne vikam deka nema luge koi imaat mrznja naprotiv i kon ednite i kon drugite, no koga taa mrznja ke se institucionalizira togas situacijata moze da eskalira.
А си слушнал ти за интернационален суд, каде што можеш да ја тужиш државата? Не знам сеа како се викаше тој суд, немам многу познавање, ако не си задоволен од тужбата одиш на интернационално ниво. Инаку не ги апси никој затоа што не ги кршат законите. Логика ;)
Силење е некој да ти каже дека треба да го почитуваш УСТАВОТ ?
Охридскиот договор е влезен во Уставот и законите на Македонија.

Ако некој ти рече дека 14 години не го почитуваш сопствениот Устав, нема што да се уплашиш, туку треба да се срамиш.

Албанците немаат никакви други барања освен почитување на договореното. НИШТО друго.
Најди ми каде рекол Мендух, Али, Рама, Бериша, Хашим дека бараат поделба на Македонија, федерализација, Илирида ....?
Епа ако не бевте задоволно зошто ги спиевте тие 14 години и сега оп троп ви текна кога Македонија е нестабилна? Зошто не ја тужетевте/тужите државата на интернационален суд затоа што не го исполнила договорот? Не можам да негирам дека нема план во позадина за Голема Албанија со оваа постапка. Плус да не ги спомнувам неправедните работи што се имат случено од ваша страна. Не велам дека и ние сме цвеќиња за мирисање, ама мислам дека вашиот поим за демократија е погрешен (со моменталното бранење на терористите од Куманово)

- Мавровски работници
-Непроштено
-Водството на ОНА
-Липковска брана
-Смилковско езеро
-280 регистрирани напади врз Македонци од страна на Албанци, преку 60-на со пробод од нож
Нашата патриотска партија (со двотретинско мнозинство, апсолутна власт и едниот албански лидер седнат в скут, а другиот до смрт верен), сите овие точки ги реши, во изминативе десетина години.
Бонус постигнување им е еднаквиот третман на протестите на Македонци и Албанци, еднаквиот третман на навивачките групи Македонци и Албанци, како и забележливо постигнување успех на полето на отселување на Македонци од албанските доминантни средини, сквернавењето на црквите таму и слични достигања (кои може да се продолжи да се набројуваат) кои немаше да бидат возможни без болдот погоре.

Шала на страна, Албанците се најнеблагодарна нација. До сега барем еден споменик на Груевски требаа да му направат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom