Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
dali voopsto ima nekoj zemeno drzavjanstvo sega po nova godina a da e od 2014 brojceto ne vidov na forum nekoj da zemal ili ne sum gledal dobro ako saka neka pise koj zemal barem nekoja nadez da se ima

S

Sukhoi-27

Гостин
Кратко и јасно, на нив никаде не им се брза, тие веќе се државјани на Бугарија и ЕУ. Ова со измените очигледно ќе потрае, ќе се развлече со месеци, треба да бидеш среќен ако воопшто се изгласа до крајот на годината. Не очекувај решение во брз рок, тоа е вистината која многумина на форумот не сакаат да ја прифатат.
Таа е реалноста се согласувам.Стенографот од комисијата за бугарите во странство само ги покажува проблемите кои се јавиле.За тоа зборува министерот и дава хрнолошки осврт на настаните и при тоа на истата седница не нуди решение туку вели дека ке донесе решение за еден месец или така нешто беше....

Член од
14 април 2015
Мислења
110
Поени од реакции
67
pa neli samo platena vojska ima bugarija
znaci, da sum administrator, forumov bi broel mosh pomalce clenovi ama posalam, lugjeto so dusha cekaat da dobijat drzavjanstvo, a vie vojska ova ona, pazar ne e voa be, kolku pati e kazano, temava e isklucivo za aktuelnata sostojba na pasosite, i na koj nesho nemu e jasno neka razgleda nekolku stranici unazad kje si go najde soodvedniot odgovor, dosega barem 1000 pati se odgovoreni... nemam komentar ....

Член од
28 август 2013
Мислења
63
Поени од реакции
26
znaci, da sum administrator, forumov bi broel mosh pomalce clenovi ama posalam, lugjeto so dusha cekaat da dobijat drzavjanstvo, a vie vojska ova ona, pazar ne e voa be, kolku pati e kazano, temava e isklucivo za aktuelnata sostojba na pasosite, i na koj nesho nemu e jasno neka razgleda nekolku stranici unazad kje si go najde soodvedniot odgovor, dosega barem 1000 pati se odgovoreni... nemam komentar ....
pa nekoj nema vreme da vrti 400 strani nazad,i prasanjeto e vo vrska so pasosot so ima loso vo toa da se odgovori ako nekoj neznae

Член од
13 јануари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
7
drustvo sto znaci ova, statusot mi e smenet vaka:Изчаква финален статус, a predhodno pisuvase deka se obrabotuva. Ocigledno deka e smeneto nesto ama ne se znae sto. inaku bev vo fevruari godinava vo sofija so posrednik koga gi dadovme dokumentite i imav star bugarski dokument

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
drustvo sto znaci ova, statusot mi e smenet vaka:Изчаква финален статус, a predhodno pisuvase deka se obrabotuva. Ocigledno deka e smeneto nesto ama ne se znae sto. inaku bev vo fevruari godinava vo sofija so posrednik koga gi dadovme dokumentite i imav star bugarski dokument
и мене тоа ме интересира, после тоа како пишува, кога ќе ти одобрат или одбијат ?

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Јас чекам од март годинава, сеуште "Се обработва" си стои кога проверувам.. Се надевам дека наскоро ке се смени статусот, како кај тебе. Наскроро ке треба да ти пишува дека си добил произход, или така нешто и да закажеш за интеревју во Министерството. Кога поточно ти се смени статусот, во понеделник или во вторникот?

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Кратко и јасно, на нив никаде не им се брза, тие веќе се државјани на Бугарија и ЕУ. Ова со измените очигледно ќе потрае, ќе се развлече со месеци, треба да бидеш среќен ако воопшто се изгласа до крајот на годината. Не очекувај решение во брз рок, тоа е вистината која многумина на форумот не сакаат да ја прифатат.
Cela vistina kaza. Vaka kako diskutiraat i si udiraat kontri... itn itn, na sekoja sednica non stop ce si dodavaat novi argument primeri od tipot 2 arapa... muabet do beskraj...

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
Na 15 maj e donesena odluka da site sto imaat brat ili sestra so bg drzavjanstvo dobijat proishod ili drzavjanstvo .

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Cela vistina kaza. Vaka kako diskutiraat i si udiraat kontri... itn itn, na sekoja sednica non stop ce si dodavaat novi argument primeri od tipot 2 arapa... muabet do beskraj...
Па така се дискутира за донесување закони или законски измени, не како кај нас "по брза постапка". Колку и да не ни одговара тоа во овој случај. Порано и кај нас имаше долги парламентарни дискусии со аргументи и контра-аргументи, за разлика од сега кога законите се унапред договарани надвор од собраниската сала.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Па така се дискутира за донесување закони или законски измени, не како кај нас "по брза постапка". Колку и да не ни одговара тоа во овој случај. Порано и кај нас имаше долги парламентарни дискусии со аргументи и контра-аргументи, за разлика од сега кога законите се унапред договарани надвор од собраниската сала.
Samo edna rabota mi e simptomaticna, si kontriraat kako da se opozicija i pozicija vo diskusijata.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Samo edna rabota mi e simptomaticna, si kontriraat kako da se opozicija i pozicija vo diskusijata.
Не постои збор "позиција" обратен на "опозиција", се вика "власт".

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom