Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Abe preku posrednik za kolku vreme ke mi bide gotov bg pasos,kolku pari i dali ednas za sekogas se vadi bg pasos ?,

a fintata e ako ti dadat bg pasos posle mozat da te poebat da ides u bugarska vojska site vikaat ne ama od kaj gi znaes ,,neka pise nekoj so znae
abe sedi ne vadi da ne te poebat da ides u bugarska vojska............ ne praj rizik

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
ZDRAVO NA SITE FORUMGII gledam nesto ima zastoj ne izleguva protokolo da ne ima nekoj informacija do kade e rabotava ja pocnaa 2014 i tuka zastanaa polovina se vrateni na dopolnitelna

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Jas pred nekolku dena se pomaciv asalno ukucuvanje na broevi od 2014 .
No ne po red.
I sum prijatno iznenadena od ishodot, da se rabereme ne ukucuvav brojki 5 ili 10 tuku nakaj 100 brojki mesano .
Povelete luge od 2014 i proverete sami
Ova se odnesuva za lugeto od 2014 god !!!..
dolgo se mislev dali da ja spodelam radosta posle se sto se izdesava na temava si rekov poveke da ne komentiram ama eve ja spodeliv vesta i ne bev sebicna.
proverete i sami deka ne odat po nikakov red tuku po nesto sosem drugo se vrsi pregleduvanjeto ..neznam po sto.
Neznam kako ti sakas svati go toa, te sledam i ednas ti replicirav ako se sekavas koga ti rekov deka za godina i tri/cetiri meseci najrano od intervjuto ako ti se sve vo red dokumentite pasosot ke izlee vo protokol, sea +/- mesec zavisi, i baska procedurata sto sledi nataka sevkupno kolku sto sledam procedurata trae 1 god i 5/6 meseci, a sea ti sto gledash i ti se brza pasosot pobrzo da ti izlee moe mislenje eda se pomirish i da cekas vremeto da vrvi, a deka teraat kako sto im tekne mn se lazes!! Eve do maj sea polnam edna godina pa oste nisto nema tek se na pocetok, ke si cekam uste nekolku meseci veruvaj!!

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Za site sto cekaat proihod edna informacija.Vcera bev vo Sofija sluzbeno i bev do DABC da vidam do kade e postapkata,inaku predadov dokumenti vo januari 2015 preku ambasada i mi rekoa deka do kraj na juni mojot predmet ke bide zosto prvo gi resavale zaostanatite predmeti koi donele dopolnitelni dokumenti i imaat golema guzva.Isto taka mi rekoa prioritet imaat onie predmeti koi donele ili aplicirale so dokumenti kaj koi nivnite predci se izjasnile kako bugari.Ete toa da vi kazam od prva raka informacija bez posrednici

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Za site sto cekaat proihod edna informacija.Vcera bev vo Sofija sluzbeno i bev do DABC da vidam do kade e postapkata,inaku predadov dokumenti vo januari 2015 preku ambasada i mi rekoa deka do kraj na juni mojot predmet ke bide zosto prvo gi resavale zaostanatite predmeti koi donele dopolnitelni dokumenti i imaat golema guzva.Isto taka mi rekoa prioritet imaat onie predmeti koi donele ili aplicirale so dokumenti kaj koi nivnite predci se izjasnile kako bugari.Ete toa da vi kazam od prva raka informacija bez posrednici
toa mozi da objasnuva zosto jas zedov za 2 meseci proizhod, a drugi cekaat od pred 5-6 meseci

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
pa neli samo platena vojska ima bugarija
Па ако знаеш дека има само платена војска тогаш зошто прашуваш дали може да те соберат во војска? Или си "специјалка некоја" :tapp:

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Па ако знаеш дека има само платена војска тогаш зошто прашуваш дали може да те соберат во војска? Или си "специјалка некоја" :tapp:
ahahahahhahahahaha :bravobe::aplauz:

ti koga si na intervju?
jas uste nemam ojdeno da se zakazam za na intervju uste od kaj 15ti april mozev da odam no mi izlegoja nekoj privatni raboti i nemav vreme da odam ... sega za do ponedelnik se tesham deka ke odam da se zakazam

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
Поставувате глупи прашања од рекла-казала. Платена војска, ама можат да те соберат? Кога? Лани? Исти курац е скоро во секоја ЕУ држава - платена војска. Се ќе кажат само да ве премислат да не аплицирате за пасоши, а вие како телиња одма во крпче си врзувате!! Ја полните темава со глупости и непотребни информации..

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
a na kratko sto stanalo zbor i do kaj se promenite???
Кратко и јасно, на нив никаде не им се брза, тие веќе се државјани на Бугарија и ЕУ. Ова со измените очигледно ќе потрае, ќе се развлече со месеци, треба да бидеш среќен ако воопшто се изгласа до крајот на годината. Не очекувај решение во брз рок, тоа е вистината која многумина на форумот не сакаат да ја прифатат.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Добро, од летово навака дали некој има поминато со ученичка книшка или не ? Пошто ептен ми се развлече цела постапка, не сакам ни да помислам дека се работи за тоа што во книшката не е наведена : народност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom