Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Си кажаа дека не се ВМРО, не се СДСМ, туку се тука да корегираат секаква влада и секакви притисоци врз студентите.
И верувам во тоа.

Абе мислити цвече брати а гомна јати не исто или како и да беше...

Штом го делиш мајкот со зајко и останатите што се појавија таму мене ми е исто како и денес да се качат таму со тие... патриотическите.

Сите се соучесници и терористи (владеачката елита од 91 до сега која го тероризира сопствениот народ)

Абе мислити цвече брати а гомна јати не исто или како и да беше...

Штом го делиш мајкот со зајко и останатите што се појавија таму мене ми е исто како и денес да се качат таму со тие... патриотическите.
Требаше и вчера и денес да се качат за истата поента да ја направат. Разликата е што вчера им беше дозовлено, денес не им е.
Не се група која има политички став за да можеш да ги обележиш со партија, нивните дејства се ограничени во полето на образованието како таква. Моменталната влада на повеќе нивоа го осакати поимот образование.
Тоа што нивните интереси се поклопуваат со интересите на СДСМ ,со личните мои интереси и на куп луѓе кои беа вчера а не се „обележани“, не ги прави партија, ги прави само луѓе со совест.

Кои измени, што конкретно бараат? Пленумецов ништо не кажа
Првобитната битка на пленумот беше против полагање на државен испит во 2-ра и 4-та година, таа битка не е сеуште завршена, само одложена. Нивните барања се да се подобри целовкупно високото образование во Македонија.
За како и што, отвори го нивниот профил на фејсбук, имаат подетално објаснето, бидејќи не сум повеќе студент не сум активен член, само активен поддржувач, па не би си земал на грб да им белам/црнам образ.

Кои измени, што конкретно бараат? Пленумецов ништо не кажа
- Оставка на владата;

- Ослободување на сите студенти притворени на протестите;

- Демократија, транспарентност и почитување на човековите права;

- Одржливи, компетентни и респонзивни институции;

- Изборен модел со отворени листи;

- Слобода на мисла и говор и објективно информирање на јавниот сервис;

- Квалитетен образовен систем;

- Афирмирање на студентот како значаен учесник во демократските процеси;

- Постојана заложба на државата во однос на студентските прашања;

Требаше и вчера и денес да се качат за истата поента да ја направат. Разликата е што вчера им беше дозовлено, денес не им е.
Не се група која има политички став за да можеш да ги обележиш со партија, нивните дејства се ограничени во полето на образованието како таква. Моменталната влада на повеќе нивоа го осакати поимот образование.
Тоа што нивните интереси се поклопуваат со интересите на СДСМ ,со личните мои интереси и на куп луѓе кои беа вчера а не се „обележани“, не ги прави партија, ги прави само луѓе со совест.

Се фино лепо, нема да коментирам но ме интересира едно; Како интересите на СДСМ се поклопуваат со итересите на СП, хронорарци, твојот и мојот личен интермец овај де интерес???

Многу наивност.

п.с. имаше еден Петров исто така со "совест" навремето... и во овој случај времето се ќе покаже. Ќе почекаме не е проблем.

- Оставка на владата;

- Ослободување на сите студенти притворени на протестите;

- Демократија, транспарентност и почитување на човековите права;

- Одржливи, компетентни и респонзивни институции;

- Изборен модел со отворени листи;

- Слобода на мисла и говор и објективно информирање на јавниот сервис;

- Квалитетен образовен систем;

- Афирмирање на студентот како значаен учесник во демократските процеси;

- Постојана заложба на државата во однос на студентските прашања;
Студентите се притворени со причина, ако мавале на полицајци ќе го јадат.
Кои човекови права не се почитувани?
Како да се направат одржливи, компетенти и респонзивни институции?
Како да се направи квалитетен образовен систем?
Кој да го афирмира студентот ако не тој самиот себе си?

Барањава се стварно ловење риба во матно

Се добива впечаток дека пленумецов шо чита, е некој студент на драмски театар и дома во соба ја има оваа фотографија
full.jpg

маструбира на неа и се надева дека ќе се афирмира ко овие на сликата, ќе ќари со неговата "харизма" некое доброплатено работно место како што лапнаа дечкиве на сликата додека другиве тепани и притворани студенти го јадеа стапот во тоа време.

Повеќе коментари за пленумциве не се потребни.

Искрено да да му се поврати на човек од политичкиве срања во државава наша.
Дај бе некоја трета опција да излезе доста од гамадов.

Последно уредено:
Се фино лепо, нема да коментирам но ме интересира едно; Како интересите на СДСМ се поклопуваат со итересите на СП, хронорарци, твојот и мојот личен интермец овај де интерес??

Многу наивност.
Не е многу наивност, многу е едноставно, малце глупо ми е што морам да објаснувам.

Кривецот за осакатување на образовниот систем е моменталната владеачка гарнитура. Од нив се бара оставка од причина што оставија генерации на студенти, средношколци и основци осакатени со нивните неиздржани, непотребни измени во процесот на образованието.

Од студентите, само за двајца има информации дека мавале кон полицијата. Другите се во притвор од непознати причини.
Од човекови права, општо, не е почитувано правото на протест со тоа што правеа коридори пред влада а потоа и пред јавно обвинителство. Да не заборавиме фактот дека ЕБР (Единица за брзо распоредување) како таква служи за да се избегнат конфликти и да се зачува јавниот ред и мир, а не да брка деца по читални или ходници. Тоа е работа на полицијата, не на единицата за брзо распоредување.
Квалитетен образовен систем се прави со вклучување на студентите во процесот на носење закони, а не со ставање на партиски полтрони на функција „претседател на СПУКМ “ и од таму диригирање партиски политики преку наводното независно студентско тело.

Не е многу наивност, многу е едноставно, малце глупо ми е што морам да објаснувам.

Кривецот за осакатување на образовниот систем е моменталната владеачка гарнитура. Од нив се бара оставка од причина што оставија генерации на студенти, средношколци и основци осакатени со нивните неиздржани, непотребни измени во процесот на образованието.

Навивност е пак ќе те прашам; Како интересот на СДСМ или ВМРО може да се поклопи со одредени социјални групи или неопределени поединци ?

Убаво викаш осакатен, не за џабе од 91ва до сега многу ни се поклопувале интересите.

Веројатно сите настани и личности кои се базирани на вистински настани и личности се измислени хехе[DOUBLEPOST=1431975054][/DOUBLEPOST]

Никој не мавал ниту додека беа протесите на СП ниту против полициската бруталност.
Без спинови плз.[DOUBLEPOST=1431975116][/DOUBLEPOST]

ОСНОВНИ ЧОВЕКОВИ ПРАВА - колку за почеток.

Тоа де. Не можеш ти од името на сите студенти што го поддржуваа пленумот на почетокот кога главната цел беше реформи во образованието, да си земаш сега за право да ја прошируваш листата на барања и да мешаш директно политика т.е која е поентата они да бараат оставка на владата. Стварно ја исполитизираа работата, ама не ме чуди зашто барем од тие од Правен што јас ги знам и се онака поактивни има такви што работат во центарот за комуникација на СДСМ и во истражувачките центри на сорос. Е тие може имаат некои интереси, за другиве не знам...

За ова треба посебна тема Педагогија, друг пат.

Навивност е пак ќе те прашам; Како интересот на СДСМ или ВМРО може да се поклопи со одредени социјални групи или неопределени поединци ?

Убаво викаш осакатен, не за џабе од 91ва до сега многу ни се поклопувале интересите.

Веројатно сите настани и личности кои се базирани на вистински настани и личности се измислени хехе.

Интересот на СДСМ е да падне моменталната владеачка гарнитура. Тоа е и интересот на Студентски Пленум. На вчерашниот протест немаше никакви партиски обележја. Искочија хонорарците, искочија пленумците, искочи опозицијата. Никој не беше наречен „поддржувач на опозиција“ или на Заев.
Доколку утре има избори, јас сум сигурен дека 90% од луѓето кои вчера беа присутни, не би гласале за опозицијата, само во моментов имаат исти интереси а тоа е заминувањето на моменталната владеачка гарнитура.

Интересот на СДСМ е да падне моменталната владеачка гарнитура. Тоа е и интересот на Студентски Пленум. На вчерашниот протест немаше никакви партиски обележја. Искочија хонорарците, искочија пленумците, искочи опозицијата. Никој не беше наречен „поддржувач на опозиција“ или на Заев.
Доколку утре има избори, јас сум сигурен дека 90% од луѓето кои вчера беа присутни, не би гласале за опозицијата, само во моментов имаат исти интереси а тоа е заминувањето на моменталната владеачка гарнитура.

Ех сега мижи Митре тулуби врнат.

Нема што да ви е интерес да паѓа таа или онаа влада, треба да ви е укинување на екстерно, поголеми студентски права, нови студентски домови, истребување на корупцијата и непотизмот од образованието, стипендии, литература и лаборатории итн.

Од другото како од ѓавол да се бега.[DOUBLEPOST=1431975456][/DOUBLEPOST]
Очигледно ти треба гогле пошто не ги знаеш.
Не ми треба, јас знам кои права ги ужива македонскиот народ во пракса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom