Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Борусија на Клоп е веќе минато. Тешко да се замисли како ќе биде по него, сигурно ќе има почесто нови тренери.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Томас Тухел е нов тренер на Борусија Дортмунд по Клоп. Спортски и тактички сигурно добар тренер, се надевам само дека последните месеци работел малце на стилот и карактерот. Не е баш најсимпатична личност а во Дортмунд тоа треба да се биде со оглед на фановите.[DOUBLEPOST=1429450396][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Дортмунд е осигуран во случај да не успее да се квалификува за ЛШ и се шпекулира дека сумата која ја плаќа Дортмунд за тоа осигурување може да изнесува до 30%. Значи ако гарантираните приходи се некаде 25м ЕУР, Дортмунд плаќа 7м ЕУР. Ако е ова точно можам само да ја симнам капата пред управата која била свесна, дека Дортмунд може да доживее и слаба спортска година. Тоа се совпаѓа и со другите спонзорски договори, во која Дортмунд не секојпат постигна да добива суми како што можеше теоретски туку повеќе даваа предност на загарантираните суми кои Дортмунд ги добива секоја година. Со тоа се намалува ризикот при послаба година да мора да се продаде цел тин. Не случакно Вацке е многу релаксиран за финансиските последици од не квалификувањето за ЛШ. Таа судбина за тимови како Вердер, Штутгарт и други често значеше збогување од врвот.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-22/dortmund-said-to-be-insured-for-champions-league-revenue-losses

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Bravo moja pocit imat sekogas ekipi sto so pomal budzet uspevat da gi nadigrat golemite so srce i Ljubov kon klubot, so emocii.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Последно уредено:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Волфзбург ќе ги тепа
Ќе видиме тоа, ама во финале секој може да победи секого. А и Волфсбург последниве две недели некако почнува да ги фаќа заморот. Сепак кешки нека тепаат утре по 90 минути, ги иам двојка пишано, за финале ќе ја мислиме. :D

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
НЕВИДЕНA МЕСТЕНКА НА ПОЛУФИНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ОД КУПОТ НА ГЕРМАНИЈА ПОМЕЃУ , БАЕРН МИНХЕН И БОРУСИЈА ДОРТМУНД, БАВАРЦИТЕ ГИ ПРОМАШИЈА СИТЕ ПЕНАЛИ КОИ ГИ ШУТНАА, ТОА Е НЕВИДЕНА МЕСТЕНКА, ЕВЕ ЈА ПРИЧИНАТА, ЗА БОРУСИЈА ДОРТМУНД ОВАА БЕШЕ ПРОПАДНАТА СЕЗОНА И БЕШЕ БЕЗ ШАНСА НА ДРУГ НАЧИН ОСВЕН ПРЕКУ КУПОТ , НАРЕДНАТА СЕЗОНА ДА ИГРА ВО ЕВРО-КУПОВИТЕ ОДНОСНО ВО ЛИГАТА НА ЕВРОПА, СТИГНАА ДО ПОЛУФИНАЛЕТО НЕ ЗНААТ НИ ТИЕ САМИТЕ КАКО, И БАВАРСКИОТ ГИГАНТ СЕ РЕШИ ДА ИМ НАПРАВИ УСЛУГА, ОДНОСНО ДА ИМА ЈА ДАДАТ УТАКМИЦАТА ЗА ВЛЕЗ ВО ФИНАЛЕ НА НАЈНЕПРИМЕТЛИВ НАЧИН, ПРЕКУ ИЗВЕДУВАЊЕ НА ПЕНАЛИ, ПОГОЛЕМА МЕСТЕНКА НА НАТПРЕВАР ОД ОВОЈ ВЕЧЕРВА ВО ЖИВОТОТ НЕМА ВИДЕНО, КАКО И ДА Е ТИЕ ГО УНИШТИЈА ДОРТМУНД НА ДРУГ НАЧИН, НО ТОТАЛНО СУМ РАЗОЧАРАН ОД НАЧИНОТ НА КОЈ ЈА ПРОДАДОА ВЕЧЕРАШНАТА УТАКМИЦА, ПА ЗАТОА СЕГА ИМ ПОСАКУВАМ ДА ПРИМАТ НАЈМАЛКУ 10 ГОЛОВИ ОД БАРСЕЛОНА ВО ЛИГАТА НА ШАМПИОНИ НАРЕДНАТА СРЕДА НА 6 ЈУНИ , И ДА БИДАТ ПОНИЖЕНИ ДО МАКСИМУМ, НЕ МОЖЕ ГВАРДИОЛА И УПРАВАТА НА БАЕРН ДА СИ ИГРААТ МАЈТАП СО ЧУВСТВАТА И ЕМОЦИИТЕ НА НАВИВАЧИТЕ НА БАЕРН.
Да не си мислите дека сте нешто јаки. И два милиони борчите :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Волфзбург ќе ги тепа
не верувам,волците имаат сигурен пласман ви ЛШ како второпласирана екипа,а Клоп ќе сака да се оддолжи со трофеј пред да замине.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Tesna ke bide so Volcite ali Dortmund ke bide pomotiviran a i veke e poiskusen vo finalinjata, posebno vo kupot. Ali da vleze Wolfsburg vo finaleto i ako na kraj pobedi toa znaci deka i sedmiot od ligata ke igra vo LE sto e dobro za Dortmund.[DOUBLEPOST=1430295143][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1430295203][/DOUBLEPOST]:D

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Јаки беа Кикерси искрено, ама и против Баерн Мики имаше одлична утакмица. ;) Тој и Обемајанг годинава ќе распукаат.
Барем за еден бев во право. До сега 33 скорери годинава и убедливо најдобар играч на Дортмунд во слаба сезона. Без него ќе беше дебакл годинава.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Dortmund pred kupuvanje na Castro od Leverkusen. Suma: 12m Eur. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom