- Член од
- 25 ноември 2009
- Мислења
- 692
- Поени од реакции
- 191
istot i jas se prasuvam podolgo vremdo koj broj se stignati 2014 znae nekoj
istot i jas se prasuvam podolgo vremdo koj broj se stignati 2014 znae nekoj
Баш пред малку во ПП ги пишував сите трошоци на друг член што ми имаше поставено такво прашање. Значи сите давачки во амбасада за происход, за државјанство + подоцна за давање на дополнителен документ сосе изводи да се поврзам до него + сите документи (броејки го и лекарското) да ги извадам од нашите институции + превод и легализација на истите тие документи ми искочи 215 евра. останува уште чекањето и потоа здравје боже сликање и подигнување на пасошот.Dali postapkata preku ambasada kosta malu poveke za razlika od Sofija.Jas se slikav i go ocekuvam pasosot,no soprugata i dvete maloletni deca nemaat.Ne mi se brza i sakam da odam preku ambasada,no posrednikot mi rece deka pak isto ke me kosta.Mene do intervjuto vo Sofija me kostase 250 evra.
Едноставно така се погоди аплицирав средина на јули околу 20 септември го имав происходот во рака. Ама аплицирав во 2013 кога беше полесно. Дополнителни документи и слично давав дури мн подоцна кога имав поминато и интервју и се но сето тоа го направив пред да ме вратат на дополнителна проверка (не сум вратен и се надевам нема ни да ме вратат)izvini drugar sakam samo da te prasam vo vrska so proizhodot kako ti izleze za dva meseci mnogu brzo,koga podnese dok za proizhod i sto dokumenti?
drugar za vo DABC ni baraat ni trebaat lekarsko i potvrdi,neznam koj ti rekol taka ama te izlazal tie dokumenti gi baraat vo ministerstvo na pravosudie koga poddavas za drzavjanstvo odnosno koga odis na intervju i netreba da bidat postari od sest meseciDali treba povtorno da vadam lekarsko i potvrdi za neosuduvanost bidejki ednas dostaviv koga gi predavav dokumentie vo DABC toa bese na pocetokot. Da ne slucajno treba da vadam se odnovo ili ednas dostavuvas i ok e ?
Баш пред малку во ПП ги пишував сите трошоци на друг член што ми имаше поставено такво прашање. Значи сите давачки во амбасада за происход, за државјанство + подоцна за давање на дополнителен документ сосе изводи да се поврзам до него + сите документи (броејки го и лекарското) да ги извадам од нашите институции + превод и легализација на истите тие документи ми искочи 215 евра. останува уште чекањето и потоа здравје боже сликање и подигнување на пасошот.
Едноставно така се погоди аплицирав средина на јули околу 20 септември го имав происходот во рака. Ама аплицирав во 2013 кога беше полесно. Дополнителни документи и слично давав дури мн подоцна кога имав поминато и интервју и се но сето тоа го направив пред да ме вратат на дополнителна проверка (не сум вратен и се надевам нема ни да ме вратат)
Се чека на мислење од министерот за правда, Христов, кој треба да го даде во рок од месец дена. Значи, пред 15 јуни ништо од гласање во парламентот.ДАЛИ ИМА НЕШТО НОВО ВО ВРСКА СО ЗАКОНОТ????ДОКОЛКУ Е НЕКОЈ ВО МОЖНОСТ,,,МОЛАМ НЕКОЈ ДА ПРОВЕРИ...БЛАГОДАРАМ
Pa daj te go toj zakon da g vidime sto pisuva vo nego jas nemozam da go najdam na internet ako go imas ti ili nekoj neka go pusti.Се чека на мислење од министерот за правда, Христов, кој треба да го даде во рок од месец дена. Значи, пред 15 јуни ништо од гласање во парламентот.
abe drugar videno sve e, procitano diskutirano e tuka nanazad, ali dzabe koga pet meseci se ceka i uste nisto nema koj znae koga ke se glasa se utepavme od cekanjePa daj te go toj zakon da g vidime sto pisuva vo nego jas nemozam da go najdam na internet ako go imas ti ili nekoj neka go pusti.
Навистина сте невидена работа.Во парламент има прво читање,расправа,па оди кај претседателот на проверка,па после тоа ако е се во ред,ако не го врати, оди предлог законот на второ читање во парламент,па тек после тоа се оди на гласање,а тоа може и да потрае.Како се фаќате за датумите,здраво за готово.И според тебе како најдобар прогнозер кога ќе биде изгласан законот кажи ајде,на 16 јуни?!Се чека на мислење од министерот за правда, Христов, кој треба да го даде во рок од месец дена. Значи, пред 15 јуни ништо од гласање во парламентот.
Од грдадот од кај што си роден се вади и треба да е не постаро од 6 месеци,е сеа ако си живееел во некој град во Бг неколку години и си имал ЛНЧ или ЕГН може да извадиш и од таму за неосудуваност и од прокуратурата дека во моментот нема постапка против тебе и двете се чекааат 3 денаАј наредно прашање од мене: Дали уверение за неосудуваност се вади во градот на живеење или исклучиво во Скопје? И колку ново треба да биде? Молам на прашањево да ми одговараат само луѓе кои поминале низ процедурата, а не гаталци. Може и да ми пишат во приватни пораки. Благодарам однапред.
Фала многу.Од грдадот од кај што си роден се вади и треба да е не постаро од 6 месеци,е сеа ако си живееел во некој град во Бг неколку години и си имал ЛНЧ или ЕГН може да извадиш и од таму за неосудуваност и од прокуратурата дека во моментот нема постапка против тебе и двете се чекааат 3 дена
Jas odam vo sredaDa ne ima nekoj za odenje vo Sofija za sreda
Не дека ни е на пасање, ама кога веќе плаќам посредник очекувам он да ги среди сите калкулации. Мене ме натера во септ. да му ги однесам пред да отидам во Дабч ( и јас верував дека се за во ДАБЧ ), ама заглавив со происходот, тек во февруари повторно подадов со дополнителни, што значи кога ќе поднесувам за датум за интервју, да им турам пепел на лекарското и за неосудуваност ???? Затоа може е подобро човек сам да си брка.....стварно не контам зошто тогаш не натера да му ги однесеме, а не кога ќе подигнуваме происход кога и самиот знаеше дека е заглавена процедурата.Некој носел потврда за неосудуваност и лекарско во ДАБЧ? Оф леле мајкоооо, умот на пасење ви е или што?