Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
a kolku od prilika se dvizat cenite na posrednicite ???
500€ ti e kaj koj posrednik sakas odi sumata e taaa e sea zavisi mene mojot posrednik mi kazaa 450€ se na se kemi bide pasoso ama jas mislam deka ke izlezi 500€ poradi dopolnitelnite troskovi plus od koga ke mi go odobrat planiram po brza postapka da go vadam toa ti se uste 200€ da kazeme 700€ se na se bi mi izlegol ali ne mie gajle za parite bitnoe da go zemam vo raka so poskoro :)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
a kolku od prilika se dvizat cenite na posrednicite ???
500€ ti e kaj koj posrednik sakas odi sumata e taaa e sea zavisi mene mojot posrednik mi kazaa 450€ se na se kemi bide pasoso ama jas mislam deka ke izlezi 500€ poradi dopolnitelnite troskovi plus od koga ke mi go odobrat planiram po brza postapka da go vadam toa ti se uste 200€ da kazeme 700€ se na se bi mi izlegol ali ne mie gajle za parite bitnoe da go zemam vo raka so poskoro :)
Или си ја трчаш сам цела постапка и со брзо вадење на пасошот и сите потребни документи како лекарско изводи преводи и такви глупости ти излегува 400 евра.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Или си ја трчаш сам цела постапка и со брзо вадење на пасошот и сите потребни документи како лекарско изводи преводи и такви глупости ти излегува 400 евра.
Koga ke dojde za 300 evra ke ja tupkame sea jas iskreno pojma nemam Sam da trcam da si vadam Pasos znaci ako nemozes Sam ke prajs greski a sekoja greska te kosta so pari I na kraj pak is to ke ti izleze pa zatoa se posrednicite da ti olesnat tebe I sekoj nema vreme za Sam da si bara rabota :) mene do intervjuto me kostese 300€ :)

Член од
2 мај 2015
Мислења
46
Поени од реакции
34
jas razgovarav soneden posrednik i mi pobara 560e .... 500 za postapkata i 60 za patot no mi rekoa deka toj posresnik bil najskap pa zatoa prasuvam

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ај наредно прашање од мене: Дали уверение за неосудуваност се вади во градот на живеење или исклучиво во Скопје? И колку ново треба да биде? Молам на прашањево да ми одговараат само луѓе кои поминале низ процедурата, а не гаталци. Може и да ми пишат во приватни пораки. Благодарам однапред.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
Koga ke dojde za 300 evra ke ja tupkame sea jas iskreno pojma nemam Sam da trcam da si vadam Pasos znaci ako nemozes Sam ke prajs greski a sekoja greska te kosta so pari I na kraj pak is to ke ti izleze pa zatoa se posrednicite da ti olesnat tebe I sekoj nema vreme za Sam da si bara rabota :) mene do intervjuto me kostese 300€ :)
Од немање време и јас се осудив да идам преку амбасада, за разлика од некој тука што по 7-8 месеци чекаат происход јас го добив за 2 месеци, поминав и интервју и бројчето ми е 3 месеци после интервјуто ама добро. Имам однесено и дополнителни документи без да ме вратат на проверка и слично сега само чекам. Ама за тоа незнаење неможеш да се вадиш, во амбасада без разлика каде поддаваш документи с еубаво ти објаснуваат. Преведувачот/ката ти ги пополнува уредно документите (мојата дури и ми закажуваше интервју и слично без да ми наплати за тоа). И мое беше само да се појавам и да ги предадам документите. Фактички исто како со посредник бев само што не го плаќав толку.
Ај наредно прашање од мене: Дали уверение за неосудуваност се вади во градот на живеење или исклучиво во Скопје? И колку ново треба да биде? Молам на прашањево да ми одговараат само луѓе кои поминале низ процедурата, а не гаталци. Може и да ми пишат во приватни пораки. Благодарам однапред.
И потврда за неосудуваност и потврда дека нема судска постапка против тебе (двета се различни документи) се вадат во градот во кој што живееш и на денот на поднесување несмее да се постари од 6 месеци. Исто и лекарското е со толкав период на важење се останато може да биде и постаро

Член од
25 јануари 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
во градот каде што живееш исклучиво е сега да не е постар од месец најдобро ти е пред да го поднесиш тогаш да го извадиш

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Dali postapkata preku ambasada kosta malu poveke za razlika od Sofija.Jas se slikav i go ocekuvam pasosot,no soprugata i dvete maloletni deca nemaat.Ne mi se brza i sakam da odam preku ambasada,no posrednikot mi rece deka pak isto ke me kosta.Mene do intervjuto vo Sofija me kostase 250 evra.

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Од немање време и јас се осудив да идам преку амбасада, за разлика од некој тука што по 7-8 месеци чекаат происход јас го добив за 2 месеци, поминав и интервју и бројчето ми е 3 месеци после интервјуто ама добро. Имам однесено и дополнителни документи без да ме вратат на проверка и слично сега само чекам. Ама за тоа незнаење неможеш да се вадиш, во амбасада без разлика каде поддаваш документи с еубаво ти објаснуваат. Преведувачот/ката ти ги пополнува уредно документите (мојата дури и ми закажуваше интервју и слично без да ми наплати за тоа). И мое беше само да се појавам и да ги предадам документите. Фактички исто како со посредник бев само што не го плаќав толку.

И потврда за неосудуваност и потврда дека нема судска постапка против тебе (двета се различни документи) се вадат во градот во кој што живееш и на денот на поднесување несмее да се постари од 6 месеци. Исто и лекарското е со толкав период на важење се останато може да биде и постаро
izvini drugar sakam samo da te prasam vo vrska so proizhodot kako ti izleze za dva meseci mnogu brzo,koga podnese dok za proizhod i sto dokumenti?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Dali postapkata preku ambasada kosta malu poveke za razlika od Sofija.Jas se slikav i go ocekuvam pasosot,no soprugata i dvete maloletni deca nemaat.Ne mi se brza i sakam da odam preku ambasada,no posrednikot mi rece deka pak isto ke me kosta.Mene do intervjuto vo Sofija me kostase 250 evra.
Cesttito !

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
do koj broj se stignati 2014 znae nekoj

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
za neosuduvanost se vadi vo gradot kaj sto si roden, majka mi 30 godini zivee vo drug grad ima licna karta od grado kade sto zivee ima raboteno vo drzavana rabota vo grado kaj sto zivee i koga otide vo sud da vadi potvrda za neosudena mu rekoja da odi vo opstinata kade sto e rodena..........

P.S ako imas rodnini kaj sto si roden, reci mu niv mozi da ti izvadat... majka mi taka si izvade :)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom