ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
31 март 2008
Мислења
2.575
Поени од реакции
1.875
Во Франција, секој ден во градот каде живеам, 4 војници во група патролираат по градот, односно си прават таканаречена прошетка низ градот наоружани до заби, со автоматски пушки во рацете.

Зошто тоа кај нас не се прави барем во местата каде имаше проблеми?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.455
Во Франција, секој ден во градот каде живеам, 4 војници во група патролираат по градот, односно си прават таканаречена прошетка низ градот наоружани до заби, со автоматски пушки во рацете.

Зошто тоа кај нас не се прави барем во местата каде имаше проблеми?
Зато што ние досега немавме некој проблем со насилства или џихадисти или терористи. Ниту некој голем криминал.
Најмногу луѓе гинат во сообраќај.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.575
Поени од реакции
1.875
Зато што ние досега немавме некој проблем со насилства или џихадисти или терористи. Ниту некој голем криминал.
Најмногу луѓе гинат во сообраќај.
Ова го прават после нападите во Париз. Ние имавме напади во Куманово. Што уште треба повеќе?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
Ова го прават после нападите во Париз. Ние имавме напади во Куманово. Што уште треба повеќе?
Друже, ние сме држава што мора да дозволи терористите да се спојат и да почнат да пукаат на полиција пред да бидат неутрализирани. Во спротивно ќе бевме обвинети дека сме ликвидирале косовски туристи кои биле на свеж воздух во Отља. Не не споредувај со Франција, смешно е.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Топ ви се теориите. Ако падне владата, беше турната од САД. Ако преживее, преживеа за САД да имаат контролирана нестабилност. Вашите теории имаат страшна експланаторна моќ. Ако се појавеа Албанците на протестот, тоа ќе беше доказ дека САД го турка Груевски со нивна помош. Ако не се појават, имаат скриена агенда. Лудница. Се проваливте...
Ти бе, не си се запрашал зошто Албанците цело време јадеа гомна за протестот, дека ќе биде наднационален и одеднаш го одкажаа еден ден пред да се одржи? Онака чисто да се запрашаш зошто е тоа така? Дали е случајно и така натака?

Пред неколку десетици страни напиша дека кога ќе ги слушнам бомбите за Смилковци во Недела, ќе напишам статус колку сум глуп. Бомбите сеуште ги нема и незнаеме дали воопшто постојат или во најмала рака не се бомбастички како што сака Заев да ги прикаже. Дали го прашавте Заев зошто ете многу кратко пред митингот ги откажа бомбите за Смилковци? Дали воопшто има такви бомби или само некој му ги ветува и прераскажува?

И онака чисто ме интересира дали ти во статусот ќе ставиш дека си глуп ко точак, доколку испадне дека си жртва на манипулациите на Заев и компанија?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
Еве овде е разликава..вие мислите дека сте го решили Куманово, а ние велим...тоа е послествие. Днес ке биде Куманово,утре ке биде другаде. Коренот, генезисот на проблемот не е шерен и тоа ке продолжи во иднина да создава проблеми.
Групчин - Подмоље не е решение, колку и вам да ви изгледа како добро. Групчин - Подмоље е пораз. А да изгубиме можеме секогаш. Не ни требате вие за да изгубиме.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти бе, не си се запрашал зошто Албанците цело време јадеа гомна за протестот, дека ќе биде наднационален и одеднаш го одкажаа еден ден пред да се одржи? Онака чисто да се запрашаш зошто е тоа така? Дали е случајно и така натака?
Се повлекоа од протестот затоа што коваат завера со САД да ја урнат Македонија олицетворена во ликот и делото на Груевски. Упс, чекај малку, заради тоа требаше да излезат на протестот. Ете беља сега.

Сигурно имаш некое објаснување за овој настан, можеби се прави некој прдловод од Бразил за Македонија?

Член од
12 мај 2015
Мислења
111
Поени од реакции
172
ДПМНЕјците знаеле дека Латас работи за српски тајни служби, нешто што одамна некои од нас го претпоставуваа за Латас, гледајќи колку лесно се шалта од власт во власт и какво богатство направи за кратко време. Е сега, он е најистурениот апологет на бандата ДПМНЕ. Ај сеа погодете чија партија е ДПМНЕ со силна србоманска фракција. Македонска не е секако. И што мислите случајно сиве овие години бевме под постојана тортура на српски реални тв- шоуа? Случајно некои од ДПМНЕјците имаа пријатељице и швалери у Београду? Случајно имаат фирми чии седишта се у Београду?
И додека они купуваат станови и коли на своите курвици у Београду и ги редат со накит, бедава вмровска што работи за 8000 денари уште мисли дека Грујо е нивниот спасител.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Се повлекоа од протестот затоа што коваат завера со САД да ја урнат Македонија олицетворена во ликот и делото на Груевски. Упс, чекај малку, заради тоа требаше да излезат на протестот. Ете беља сега.

Сигурно имаш некое објаснување за овој настан, моежби се прави нејој прдловод од Бразил за Македонија?
Не е работата јас дали имам образложение, јас моите образложенија ги пишувам на форумов нешто повеќе од 6 месеци и тие испаѓаат до сега сосема точни.

Прашањето беше до тебе, еден одглавните адути на Заев беше наднационален протест за доброто на Македонија. Впрочем затоа беа селфијата во Куманово. Ете ти еден силен адут помалце.

А иначе моето образложение е излегоа од протестот заради индикации за можен терорристички напад.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.482
Поени од реакции
5.576
2 месеци бомби а никаква одговорност од власта, Бејли ги собира и за 2 сати паѓаат 3 оставки.
Организираат лидерска средба, Орав вели двата да ве видам во Стразбург во вторник и веднаш му се враќа пасошот на Заев иако е под истрага(читај мешање во судство/обвинителство).

И сега вие тука ми пишите геополитика, турски тек, студена војна, Грујо бил од кај Русите... Ако сакаат за 2 дена сите ќе ги сменат без никакво исценирани војни и глупости, сфатете дека не сме никаков фактор во светот.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Јас жртва на манипулациите на Заев? :pos::pos:

Па никој овде на темата нема полошо мислење за Заев од мене. Јас го гледам само како шанса еднаш засекогаш сите говна во оваа држава да испливаат на видело.
Хмм, па ти си поголемо магаре него што изгледаш. Ти бе чоек го следиш човекот за кој имаш лошо мислење и кај очекуваш да те однесе а? На прав пат?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А иначе моето образложение е излегоа од протестот заради индикации за можен терорристички напад.
А ха, значи Албанците терористи им кажаа на Албанците протестанти да не излегуваат на протестот. Претпоставувам дека кога ништо нема да се случи на тој протест ќе напишеш дека Албанците терористи го читаат овој форум и кога видоа дека ги провали го откажаа протестот.

Ванлок забегува од време на време, ама тебе скроз ти е избегано топчето.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
А ха, значи Албанците терористи им кажаа на Албанците протестанти да не излегуваат на протестот. Претпоставувам дека кога ништо нема да се случи на тој протест ќе напишеш дека Албанците терористи го читаат овој форум и кога видоа дека ги провали го откажаа протестот.

Ванлок забегува од време на време, ама тебе скроз ти е избегано топчето.
За ова немам информации, туку само шпекулирам, едноставно ми е сомнителна работата последен ден да откажат.

Се ставам во кожата на оние кои сакаат да ја дестабилизираат Македонија. Протестот на опозицијата би бил идеално место за терориристчки напад, кој автоматски ќе и биде препишан на власта и ќе ги втурне Македонците, во интеретнички конфликт.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.237
Поени од реакции
16.381
Јад и беда, ја спасува од опозиционерот која ја продал државата оти има братучед кој има вила во Грција, поефтина од неговиот мерцедес.
Mercedesot e sopstvenost na MVR, odnosno RM

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Хмм, па ти си поголемо магаре него што изгледаш. Ти бе чоек го следиш човекот за кој имаш лошо мислење и кај очекуваш да те однесе а? На прав пат?
Никого јас не следам. И не ми гајле каде оди Заев, се надевам во затвор. Само јас му сум благодарен нему, и на оној кој му ги достави снимките што имавме шанса да ги слушневме, инаку бевме на добар пат да станеме Северна Кореа во срцето на Европа. Вака митот е урнат, на површина пливаат говна. Или ќе испливаме и ќе станеме луѓе, или ќе се удавиме во тие говна, што реално гледано е поверојатно. А ако се удавиме, ништо подобро не сме ни заслужиле.

Kajgana Shop

На врв Bottom