- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Никогаш тоа не сум го изјавил. Повели, цитирај ме каде сум го рекол тоа. Ако Груевски ги исценирал тие настани, тогаш целта не би му била да ги убеди партиски неопределените. Целта би му била да се сопре налетот на опозицијата. Во ек беа протестите околу Нешковски, и најавени беа протестите на 17 Мај. После настанот во Куманово Груевски и неговата медиумска тајфа ќе го обвинат Заев за анти македонски протести на 17, со кој нАли се поткопува единството на народот, инаку многу лесно купено со измислени работни места. Добро, ни малку не ти беше сомнителен датумот на настаните во Куманово?Гледаш дека сепак во нешто се сложуваме... Но нејсе, сеедно дигресираш.
Да те потсетам, ти изјави дека крвавите настани во Куманово се наменети за нас, партиски неопределените и/или за нас „теоретичарите на заговори“.
На тоа јас те прашав прашање за кое не добив одговор: „Која е логиката властите да организираат крвави воени судири во Куманово, за да се придобие така мал процент од популацијата?“
Прашувам затоа што ете, кажуваш дека сум манипулиран - па ме интересира која е логиката позади таквото размислување. Можеби си во право, и секоја можност сметам дека треба да се разгледа и обмисли.
Едно ќе ти кажам. Ако излезе на видело дека сум во право, Бог да му е на помош на Груевски, неговите ќе му пресудат.
Последно уредено: