- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.839
- Поени од реакции
- 12.342
Поназад се збореше за надоместокот за учесниците. Добар дел од тој надоместок требаше да им е редовна плата, плус да добиваат бонуси за други ризични акции. Ако се елита, така треба постојано и да се третираат.
Али добро, ќе ми објасниш како тоа јас или ние, а не оние кои раководат, сме виновни што ни убија 8 полицајци, што тепаа деца по автобуси? Роднините на убиените и мештаните во тие места не ги боли уво за овие филозофии туку за тоа кој е одговорен и зашто дојде до сево ова да влезат банди во градот наоружани до заби. Значи, како тоа јас и другите граѓани сме одговорни за овие масакри.
.
а не на властите? Во обид да релативизираш вистинска одговорност за смртта на овие полицајци, необезбедениот склад со оружје, слободниот влез на банди и терористи, па ако сакаш и се друго, се обидуваш да пласираш нешто сосем трето.Лурц, одговорноста е и во тебе. Првенствено е во тебе. Од твоја, моја, сечија - гледна точка. Одговорноста е во нас.
Првенствено да го разбереме светот окулу нас, а потоа и да влијаеме на него - во рамките на можностите.
Али добро, ќе ми објасниш како тоа јас или ние, а не оние кои раководат, сме виновни што ни убија 8 полицајци, што тепаа деца по автобуси? Роднините на убиените и мештаните во тие места не ги боли уво за овие филозофии туку за тоа кој е одговорен и зашто дојде до сево ова да влезат банди во градот наоружани до заби. Значи, како тоа јас и другите граѓани сме одговорни за овие масакри.
.
Последно уредено: