ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Без разлика дали е сечено, средувано whatever, тука ама тотално нема никакви индиции за барање на мито... постапка за приватизација на земјиште, а овај го запознава со цени на земјиште..

уствари џабе е, ќе успее оваа кај многу народ
Едно евро во црквата, едно евро кај Вицето. Од менувачница, во кеш. Приватизација на државно земјиште од кое црквата и Вицето добиваат пари. :pos:

Па уште пред некој ден пиша дека си бил неутрален и си немал никаква врска со СДСМ. Мајко мила.

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
за србива веќе ми е преку тасета, јас познавам двајца на ИЌ, кои се декларират како македонци, викаат дедо ми бил србин но јас се чувствувам македонец, а ваму српските медиуми се расчеречија пишувајќи дека срби гинеле за македонија, не е точно.

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Ако ова е вистина, таа снимка би разјаснила многу работи.

http://revolucionermk.com/komandant-hodha-ali-ahmeti-ne-izleguvaj-od-vlada-dodeka-ne-go-oslobodish-komantant-sokoli/
Затоа и ги прават овие работи,секако знаат дека на оваков или на онаков начин ке бидат ослободени,но пак ке кажам проблемот не е кај нив,знаеме како функционираат,знаеме дека имаме апла тројански коњ во нашиот систем,само за разлика од тројанците ние тој коњ си го внесовме(под присила) знаењки точно кои ке бидат последиците.Затоа кога знаеш бате грујо дека системот ти е "заразен" од зергите на учк, барем еднаш да имаше храброст да наредиш операција за физичко елиминирање на вакви терористи - ке испратеше порака барем до оние пиуни(како ова групава кретени) кои ке се осмелат на вакво нешто,ке завршат 3 метри под земја,а наму на прес ми излегуваш и ми кењаш " Секој што ке се осмели на вакво нешто ке заврши како оваа група"...Хахке бидат осодени на 4-5 годишен,бесплатен полн пансион на товар на граганите на мк во еден од затворите во мк од кој по некое време чудесно ке избегаат и ниту некој ке слушне нит ке знае,после 10 години ке ги видиме пак во некое слично холивудско издание на некоја од караулите или можеби и во чаир.

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
Едно евро во црквата, едно евро кај Вицето. Од менувачница, во кеш. Приватизација на државно земјиште од кое црквата и Вицето добиваат пари. :pos:

Па уште пред некој ден пиша дека си бил неутрален и си немал никаква врска со СДСМ. Мајко мила.

како е добиена снимката е малку битно исто како и снимките на заев, тука еве колку и да се праве чопвек наудрен се гледа дека си бара човекот едно евро преку сметка на општината, едно на црвкичето едно на Вицето дирек од менувачница. шо оти малку навивам за власта, не кријам исто како и снимките на заев ги сметам за вистинити и ова е вистинито, кој вика дека го месте, човекот САМ се подава на заев мислам,

инаку се надоврзав на тебе, не ти контрирав[DOUBLEPOST=1431535653][/DOUBLEPOST]инаку малку надвор од темава, ама у контекст оној Б ТРичковски колку јадеше бурек против полицајциве, ич не ми е мака шо му го запалија џипот, исто се надевам и на Најчевска ќе и се деси, јас би бил и порадикален, тој што зборува против својата земја во кој и да е контекст јас би го стрелал и не ми било ич гајле, само така со такви колку и грубо и нечовечки да изгледа

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Си ја извадивме на површина целата беда, како народ, изминатава година.
Па и време беше, искрено.

Сеа во недела фали уште да се случи една масовна тепачка помеѓу приврзаниците на двете партии, односно физичка манифестација на тоа што се случува вербално и да го заокружиме конечно циркузов со последниот чин.

Размислувам да си пуштам едно видео, кај што сам се снимам додека крадам нешто. Ради peer pressure.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
Гледам дискутирате за протестот, мора да се сфати дека протестот на 17 ќе биди натпартиски. Да, ќе речите дека Заев е криминалец, СДСМ не заслужува да дојди на власт, слези Курто качи се Мурто итн итн.

Ама погледнете ги работите од овој аспект, ако успее народот да ја падни оваа власт на Грујо која контолира се во државата и има медиумска машинерија што ќе не спречи да излезиме и да ја падниме после 2 месеци новата власт без разлика дали е од Заев,Митре,Петко... Време е да покажиме дека народот заслужува да има држава и дека нема да го трпи повеќе ова што ни се прави од Грујо ни од никој друг после него. Мора на 17ти да се положи овој испит или да се помириме со судбината и да ги пакуваме куферите.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
И као сеа , за секој што нешто добро напраил за историјата на Македонија треба да редиме споменик? Ај тогаш и за Киро Глигоров , Тоше Проески , Тупурко, Љубчо, Грујо, Латас, Бране, Зајо да наредиме споменици...
А зашто цела емиграција е за ВМРО знаеш ли? Оти пустите освен Шител ТВ немаат друг избор на македонски програми да гледаат!
Ovde , ili malku si se zaebal ili ne si vo tek so tehnologijata na razmena na info. Emigracijata ima mozhnosti da gleda i sluzha za politikite vo Makedonija isto kako i onie shto zhiveat vo Makedonija. Jas mozham preku internet da gledam i slusham TV stanici i portali i shto ti ne, na SDSM, VMRO, zeleni, crveni i rozevi partii i da si donesam svoe mislenje.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
инаку малку надвор од темава, ама у контекст оној Б ТРичковски колку јадеше бурек против полицајциве, ич не ми е мака шо му го запалија џипот, исто се надевам и на Најчевска ќе и се деси, јас би бил и порадикален, тој што зборува против својата земја во кој и да е контекст јас би го стрелал и не ми било ич гајле, само така со такви колку и грубо и нечовечки да изгледа
Ова ти се посебни случаи ( за посматрање ) . Едно е да си за Заев и против Груевски и да си го тераш филмот . Ама друго е да се ситиш на смртта на полицајците и да посакуваш и други да загинат , нели "во служба на големиот идиот" .
Некрофилство ли е во прашање , лични трауми ли се , или пак дијагнозата му е таква ...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Eве нешто се шушка за “безбедноста“

Операција Шах-Мат: На Мијалков и Јанкуловска им биле предочени снимки за контакти со криминалците во Куманово

Нашите извори тврдат дека на двајцата на состанокот им биле дадени снимки од телефонски контакти од страна на вработени во УБК со криминалците предводени од командант Нато и неговата дружина.

Од телефонските разговори кои им ги дале наводно се докажала вмешаноста на УБК која влегла во преговори со групата која го направи крвавиот пир во Куманово.

Албанци вработени од УБК контактирале телефонски со бандите, пренесувајќи дека по директна наредба на директорот ги прашуваат што бараат да се повлечат.

– Практично МВР влегла во преговори со нив -вели нашиот извор.

Паралелно со ова и лидерот на ДУИ, Али Ахмети, во договор со коалициските партнери побарал помош од ОБСЕ да извлечел наводно тројца негови кои биле во бандите и се впуштил во преговарање со нив.

– И него денеска на средбата во Американската амбасада – тврди нашиот извор – му било кажано дека меѓународната заедница преку тие снимки знае за инволвираноста на владата во случувањата во Куманово и дека крвавата операција МВР ја започнала откако на терен веќе почнале да и гинат нејзини припадници.

– Оставките вечерва – вели нашиот дипломатски извор – се логични по денешните соочувања на амбасадорите со нашите функционери.

Нашиот извор не открива дали очекуваат брза оставка и од премиерот Груевски кој, според него, знаел за контактите со криминалците на неговиот братучед.
Доста ширите дезинформации

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Ако збориме за истиот Чавков од подоле опишаниот тогаш :aplauz::aplauz::aplauz:
Текстов е преземен ;) :
Митко Чавков не е калибар на полициски кадар кој ќе се бори против криминал. Напротив, како началник на секторот за борба против организиран криминал направи се што беше во негова моќ тој највисок облик на криминал да добие на своето забрзување и мултипликација. Она што мене ми е познато е дека до денот кога е сменет од функција лично од премиерот Никола Груевски, екс директорот на Дирекцијата за спречување на перење пари, Ване Цветанов, до Митко Чавков по службени канали доставил 75 архивирани случаи на висока корупција и перење пари.

За жал, по смената, на Ване Цветанов НИКОЈ од македонската опозицијане му пружи рака на поддршка и помош. НИКОЈ тоа не го стори ниту од странските дипломати и репрезенти на кои устата им е полна со паролашки извици за нулта толеранција во борба со корупцијата. На крај Цветанов заврши во пајтон партијата на (до коска!) корумпираниот Љубчо Георгиевски. Моите новинарски сознанија говорат дека екс началникот на секторот за борба против организиран криминал, денес нов директор на БЈБ Митко Чавков, примил, архивирал и со мал прст понатаму не мрднал да бидат решени 75 СЛУЧАИ НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ. Кој од кој потежок, покомплициран, со тешки импликации по македонските но и меѓународните финансии.....
Ване Цветанов, е такви луѓе треба да ни ја водат државата. 5 како него на клучни позиции и ќе има просперитет. Типот беше еден од ретките кои работеа чесно и газеше се пред себе. Кажуваше дека 2милјарди евра македонски пари има низ странски банки на кои може да им се најде потеклото и да се гонат оние кои ги испрале. Знам збореше дека е многу блиско да ја открие главата на октоподот, но изгледа дека главата биле неговите претпоставени. Нема друго објаснување за тоа како заврши.Мораше да се измисли афера шпион за да се замолчи и тој и други кои премногу знаеја за гнасните игри на Грујо.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.520
Поени од реакции
9.384
за србива веќе ми е преку тасета, јас познавам двајца на ИЌ, кои се декларират како македонци, викаат дедо ми бил србин но јас се чувствувам македонец, а ваму српските медиуми се расчеречија пишувајќи дека срби гинеле за македонија, не е точно.
кој глупости, фамилијата од кај мајка ми носеше презиме на ИЌ, баба ми умре минатата година,еден збор не српски не знаеше.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Гледам дискутирате за протестот, мора да се сфати дека протестот на 17 ќе биди натпартиски. Да, ќе речите дека Заев е криминалец, СДСМ не заслужува да дојди на власт, слези Курто качи се Мурто итн итн.

Ама погледнете ги работите од овој аспект, ако успее народот да ја падни оваа власт на Грујо која контолира се во државата и има медиумска машинерија што ќе не спречи да излезиме и да ја падниме после 2 месеци новата власт без разлика дали е од Заев,Митре,Петко... Време е да покажиме дека народот заслужува да има држава и дека нема да го трпи повеќе ова што ни се прави од Грујо ни од никој друг после него. Мора на 17ти да се положи овој испит или да се помириме со судбината и да ги пакуваме куферите.
Narodot (Makedonski) zasluzhuva i ima drzhava i kako retko koj opstanuva na ovaa vetrometina Centralen Balkan. So ova shto se sluchi vo Kumanovo toa se pokazha i dokazha. Posle Kumanovo Zapadot ja digna vegjata, zoshto vaka-taka dobi po nosot od Makedonija koja do vchera ja smetashe za nekakva si bezlichna teritorija. Vidoa deka i nie "konj za trka imame".

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.520
Поени од реакции
9.384
Доста ширите дезинформации
има неколку на форумов, како тој што си го цитирал,ама ич не ни читам што пишуваат, не ни забележувам дека напишале нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom