ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.310
Realno ovaa vlada e pred kraj, odnosno ke dozivee golem remont. Prasanje e dali i Gruevski ke ostane premier, toa mozebi i zavisit od toa sto ke pravi Dui. Ako ostanat vo koalicija mislam ke prezivee Gruevski, normalno ako bombite ne bidat tolku strasni za da nema izbor. Ako padne Gruevski ke padnat i mnogu okolu nego sto ne e najlosa opcija. Interesno e sto nekoi lugje od dpmne kako Milososki ili Gjorcev kako da se oddalecija od ovaa garnitura i mislam dvata imaat ambicii da go zamenat Gruevski ko ke dojde vreme i mozebi ke odat za premier na predvremeni izbori ako ima. Realno e na predvremeni izbori pak da tepa dpmne oti kako partija podobro rabotat i so klientilistickata politika od poslednite godini imaat dosta narod zad sebe koi od licni interesi pak ke glasaat za dpmne. Nemam nisto protiv edna golema cistka kaj dpmne a i zaev tesko deka ke stane premier no ete si ja zavrsi rabotata.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Што мислиш колку од тие 90 000 грагани со Блгарско Граждаство во Македонија се моментално во Македонија? Или вака да го поставам прашањето колку од нив се во Англија,Шведска,Финска,Данска,Норвешка,Германија,Италија....
Ова е изјава е чист популизам и ќарење на политички поени од страна на Бојко,ке имало бегалска криза на на оние со блгарски пасош,90% од нив си се со среден живот во земјите од еу
Зборуват како потенциална броjка,овде не гледам популизам никакав. Може да нема ни един,може да има 100 и така натаму...

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Realno ovaa vlada e pred kraj, odnosno ke dozivee golem remont. Prasanje e dali i Gruevski ke ostane premier, toa mozebi i zavisit od toa sto ke pravi Dui. Ako ostanat vo koalicija mislam ke prezivee Gruevski, normalno ako bombite ne bidat tolku strasni za da nema izbor. Ako padne Gruevski ke padnat i mnogu okolu nego sto ne e najlosa opcija. Interesno e sto nekoi lugje od dpmne kako Milososki ili Gjorcev kako da se oddalecija od ovaa garnitura i mislam dvata imaat ambicii da go zamenat Gruevski ko ke dojde vreme i mozebi ke odat za premier na predvremeni izbori ako ima. Realno e na predvremeni izbori pak da tepa dpmne oti kako partija podobro rabotat i so klientilistickata politika od poslednite godini imaat dosta narod zad sebe koi od licni interesi pak ke glasaat za dpmne. Nemam nisto protiv edna golema cistka kaj dpmne a i zaev tesko deka ke stane premier no ete si ja zavrsi rabotata.
Незнам на кој Ѓорчев мислиш,дали на Влатко или Маријан?Доколку мислиш на Влатко Ѓорчев за иден лидер па и приемиер нема ни капацитет ниту интелигенција за такво нешто..сум седел на неколку наврати со него знам колкав му е потенцијалот.Инаку и немора лично да го знаеш за да сфатиш колку му чука,кога тврдеше дека причината поради која ке сме ја добиеле војната во 2001 била поради тоа што ниедни државни безбедносни сили во светот не биле поразени од бунтовнички(терористички) паравоени структури...и еден мал милион гафови по митинзи...да не навлегувам,човекот ми е Скопска верзија за Заев

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Најсмешни ми се овие бугарите, пак мислат 41-ва е ова, помина тое време другари, тој сон одамна е неостварлив.
Тоа са ваши митови и легенди, овде станува прашане за подготовка за потенциална криза,коja може да наштети на БГ многу тежко. Се уште памтим како наштети разпадот на Jгославиja.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.936
Зошто луѓево си прават бајрам на мозокот.Се знае зошто не не примаат,да не снема.
Зошто сака Европа да не снема? Нафтата да ни ја земат? Гасните полиња? Златото? Лорандитот од Алшар? Некој голем клучен играч на балканов сме па затоа?

Алал им вера како успеаа оваа флоскула да ја наметнат меѓу дел од граѓаните.

Додека градат огради од 200 илјади евра во центар, амбасади на Норвешка, Холандија и Данска донираа пари за пумпна станица, водовод, канализација и слично по рурални села во кавадаречко, штипско и други заборавени региони.

Незнам како не им е срам после да одат со нив на состанок во новата Влада што личи на грчка амбасада од 15 милиони евра.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.310
Незнам на кој Ѓорчев мислиш,дали на Влатко или Маријан?Доколку мислиш на Влатко Ѓорчев за иден лидер па и приемиер нема ни капацитет ниту интелигенција за такво нешто..сум седел на неколку наврати со него знам колкав му е потенцијалот.Инаку и немора лично да го знаеш за да сфатиш колку му чука,кога тврдеше дека причината поради која ке сме ја добиеле војната во 2001 била поради тоа што ниедни државни безбедносни сили во светот не биле поразени од бунтовнички(терористички) паравоени структури...и еден мал милион гафови по митинзи...да не навлегувам,човекот ми е Скопска верзија за Заев
Mislam na Vlatko deka ima ambicii za toa. I dolgogodisni svedoci sme sto retko inteligentni lugje so kapacitet uspevaat vo politikata, tuka drugi sposobnosti se baraat. Inace normalno jas kazav samo teza i mislenje i ne sakam da gi ocenuvam licata koj gi spomnav.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.424
Поени од реакции
39.012
Се усра Заев за Смилковското езеро изгледа. Денешните бомби срање.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.424
Поени од реакции
39.012
Шо си толку крволочен?
Зашо сум крволочен? Самиот он се палеше прво себе после другите , дека последната бомба како наводно ќе биде нуклеарка. Сега вади муабети у шифри на некои четврти лица кои не се ни познати на пошироката јавност за некои тедери.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589
Се усра Заев за Смилковското езеро изгледа. Денешните бомби срање.
Точно. Баснословните грабежи, непотизмот, флагрантното заобиколување на сите прописи, законски норми и слично, веќе се пичкин дим. Треба нешто покрваво да објави или пак треба нешто покрваво да се деси за предходно споменатите нешта да личат безначајно, во очите на обичниот прост човек.

....ах, заборавив, веќе се деси нешто такво

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Зашо сум крволочен? Самиот он се палеше прво себе после другите , дека последната бомба како наводно ќе биде нуклеарка. Сега вади муабети у шифри на некои четврти лица кои не се ни познати на пошироката јавност за некои тедери.
За волја на вистината, мислам дека не рече дека ова е последната бомба. :)
Ваљда два дена пред протестот или евентуално после протестот ќе ја пушти за Смилковско, освен ако амбасадориве не го фатиле и него за уши или пак ја чува за евентуално пазарење. Ама веројатно ќе ја пушти. Денес не е Смилковско веројатно заради случувањата вчера и тие од Куманово. :)

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Најинтересни ми се дпмнеовците и комшискиве новини со тезите дека Американците му подметнале терористи на Пастирот. Пастирот е толку корумпиран политичар што со две раце би го продал името (цела среќа што сите у државава глумиме патриотизам) а камоли па кога станува збор за турски гасовод. Он ќе биде првиот што ќе ја кочи изградбата. Тоа се виде и вчера, му дојдоа 5 души му вржаа два шамара и веднаш паднаа два министра и директор на тајна полиција (до душа ова му беше предвиден потег кој го чуваше баш за некој ваков момент да ги задоволи западњаците и да не им стане трн у око). Е сеа замислете што ќе се деси кога тие 6 души ќе имаат некаков интерес.
Не знам зошто на аваторот имаш натпис на српски јазик??? Мислам дека само македонскиот јазик е дозволен за употреба на форумов.

Не се секирај ти за сегашниве, ќе ги аболицираме и ќе станат чесни политичари. За да станат уште почесни, треба да им дадеме да заграбат (приватизираат) 7-8 државни фирми, а за да станат екстра чесни, треба набавките да си ги даваат на своите роднини и партиски пулени???

Кажи бе Битушко, отвори си ја душата. Објасни ни на сите што се дешава, да станеме и ние свесни. Може и по некој сендвич да падне потоа.
Tsi fats Stavros? :P

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.424
Поени од реакции
39.012
Точно. Баснословните грабежи, непотизмот, флагрантното заобиколување на сите прописи, законски норми и слично, веќе се пичкин дим. Треба нешто покрваво да објави или пак треба нешто покрваво да се деси за предходно споменатите нешта да личат безначајно, во очите на обичниот прост човек.

....ах, заборавив, веќе се деси нешто такво
И повеќе од јасно е дека калкулира и се пазари , незнам што не ви е јасно. Моментално власта е на стаклени нозе , ако сака да направи нешто сега му е мајката.

Абе му гори и на него под нозете , али ај.

Kajgana Shop

На врв Bottom