Зборуват како потенциална броjка,овде не гледам популизам никакав. Може да нема ни един,може да има 100 и така натаму...Што мислиш колку од тие 90 000 грагани со Блгарско Граждаство во Македонија се моментално во Македонија? Или вака да го поставам прашањето колку од нив се во Англија,Шведска,Финска,Данска,Норвешка,Германија,Италија....
Ова е изјава е чист популизам и ќарење на политички поени од страна на Бојко,ке имало бегалска криза на на оние со блгарски пасош,90% од нив си се со среден живот во земјите од еу
Незнам на кој Ѓорчев мислиш,дали на Влатко или Маријан?Доколку мислиш на Влатко Ѓорчев за иден лидер па и приемиер нема ни капацитет ниту интелигенција за такво нешто..сум седел на неколку наврати со него знам колкав му е потенцијалот.Инаку и немора лично да го знаеш за да сфатиш колку му чука,кога тврдеше дека причината поради која ке сме ја добиеле војната во 2001 била поради тоа што ниедни државни безбедносни сили во светот не биле поразени од бунтовнички(терористички) паравоени структури...и еден мал милион гафови по митинзи...да не навлегувам,човекот ми е Скопска верзија за ЗаевRealno ovaa vlada e pred kraj, odnosno ke dozivee golem remont. Prasanje e dali i Gruevski ke ostane premier, toa mozebi i zavisit od toa sto ke pravi Dui. Ako ostanat vo koalicija mislam ke prezivee Gruevski, normalno ako bombite ne bidat tolku strasni za da nema izbor. Ako padne Gruevski ke padnat i mnogu okolu nego sto ne e najlosa opcija. Interesno e sto nekoi lugje od dpmne kako Milososki ili Gjorcev kako da se oddalecija od ovaa garnitura i mislam dvata imaat ambicii da go zamenat Gruevski ko ke dojde vreme i mozebi ke odat za premier na predvremeni izbori ako ima. Realno e na predvremeni izbori pak da tepa dpmne oti kako partija podobro rabotat i so klientilistickata politika od poslednite godini imaat dosta narod zad sebe koi od licni interesi pak ke glasaat za dpmne. Nemam nisto protiv edna golema cistka kaj dpmne a i zaev tesko deka ke stane premier no ete si ja zavrsi rabotata.
Тоа са ваши митови и легенди, овде станува прашане за подготовка за потенциална криза,коja може да наштети на БГ многу тежко. Се уште памтим како наштети разпадот на Jгославиja.Најсмешни ми се овие бугарите, пак мислат 41-ва е ова, помина тое време другари, тој сон одамна е неостварлив.
Зошто сака Европа да не снема? Нафтата да ни ја земат? Гасните полиња? Златото? Лорандитот од Алшар? Некој голем клучен играч на балканов сме па затоа?Зошто луѓево си прават бајрам на мозокот.Се знае зошто не не примаат,да не снема.
Mislam na Vlatko deka ima ambicii za toa. I dolgogodisni svedoci sme sto retko inteligentni lugje so kapacitet uspevaat vo politikata, tuka drugi sposobnosti se baraat. Inace normalno jas kazav samo teza i mislenje i ne sakam da gi ocenuvam licata koj gi spomnav.Незнам на кој Ѓорчев мислиш,дали на Влатко или Маријан?Доколку мислиш на Влатко Ѓорчев за иден лидер па и приемиер нема ни капацитет ниту интелигенција за такво нешто..сум седел на неколку наврати со него знам колкав му е потенцијалот.Инаку и немора лично да го знаеш за да сфатиш колку му чука,кога тврдеше дека причината поради која ке сме ја добиеле војната во 2001 била поради тоа што ниедни државни безбедносни сили во светот не биле поразени од бунтовнички(терористички) паравоени структури...и еден мал милион гафови по митинзи...да не навлегувам,човекот ми е Скопска верзија за Заев
Шо си толку крволочен?Се усра Заев за Смилковското езеро изгледа. Денешните бомби срање.
Зашо сум крволочен? Самиот он се палеше прво себе после другите , дека последната бомба како наводно ќе биде нуклеарка. Сега вади муабети у шифри на некои четврти лица кои не се ни познати на пошироката јавност за некои тедери.Шо си толку крволочен?
Точно. Баснословните грабежи, непотизмот, флагрантното заобиколување на сите прописи, законски норми и слично, веќе се пичкин дим. Треба нешто покрваво да објави или пак треба нешто покрваво да се деси за предходно споменатите нешта да личат безначајно, во очите на обичниот прост човек.Се усра Заев за Смилковското езеро изгледа. Денешните бомби срање.
За волја на вистината, мислам дека не рече дека ова е последната бомба.Зашо сум крволочен? Самиот он се палеше прво себе после другите , дека последната бомба како наводно ќе биде нуклеарка. Сега вади муабети у шифри на некои четврти лица кои не се ни познати на пошироката јавност за некои тедери.
Не знам зошто на аваторот имаш натпис на српски јазик??? Мислам дека само македонскиот јазик е дозволен за употреба на форумов.Најинтересни ми се дпмнеовците и комшискиве новини со тезите дека Американците му подметнале терористи на Пастирот. Пастирот е толку корумпиран политичар што со две раце би го продал името (цела среќа што сите у државава глумиме патриотизам) а камоли па кога станува збор за турски гасовод. Он ќе биде првиот што ќе ја кочи изградбата. Тоа се виде и вчера, му дојдоа 5 души му вржаа два шамара и веднаш паднаа два министра и директор на тајна полиција (до душа ова му беше предвиден потег кој го чуваше баш за некој ваков момент да ги задоволи западњаците и да не им стане трн у око). Е сеа замислете што ќе се деси кога тие 6 души ќе имаат некаков интерес.
Tsi fats Stavros?Кажи бе Битушко, отвори си ја душата. Објасни ни на сите што се дешава, да станеме и ние свесни. Може и по некој сендвич да падне потоа.
И повеќе од јасно е дека калкулира и се пазари , незнам што не ви е јасно. Моментално власта е на стаклени нозе , ако сака да направи нешто сега му е мајката.Точно. Баснословните грабежи, непотизмот, флагрантното заобиколување на сите прописи, законски норми и слично, веќе се пичкин дим. Треба нешто покрваво да објави или пак треба нешто покрваво да се деси за предходно споменатите нешта да личат безначајно, во очите на обичниот прост човек.
....ах, заборавив, веќе се деси нешто такво