ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Мора референдум да има? Кој те лажел??
Ако гледаш дека под странско (америчко?) влијание се мењаат министри (наместо регуларно и многу порано)... тогаш кој ти вели дека после дефакто обоенава револуција која се случува во Македнија - дека нашите западни „сојузници“ нема да ни наметнат некоја „експертска влада“.

Таа „експертска влада“ експресно бргу би ги решила работите како наметнатиот „проблем со името“. Некои таму „експерти“ ќе ја преземат целата одговорност за промената на името, а актуелните политички лешинари ќе излезат од целата работа со чисти раце: „Експертската влада“ го направи тоа!
А зошто мислиш дека со промена на името нема да се појави друга пречка за влез во НАТО од страна на Албанија или Бугарија?

D

Deleted member 53418

Гостин
Мора референдум да има? Кој те лажел??
Ако гледаш дека под странско (америчко?) влијание се мењаат министри (наместо регуларно и многу порано)... тогаш кој ти вели дека после дефакто обоенава револуција која се случува во Македнија - дека нашите западни „сојузници“ нема да ни наметнат некоја „експертска влада“.

Таа „експертска влада“ експресно бргу би ги решила работите како наметнатиот „проблем со името“. Некои таму „експерти“ ќе ја преземат целата одговорност за промената на името, а актуелните политички лешинари ќе излезат од целата работа со чисти раце: „Експертската влада“ го направи тоа!

И сеа икача ние сме ко некоја кукла кој сака одозгора диригира има други 40 држави мали па никој не се замара со нив све нас не диригира некој самите дур самите не тргнеме од нас дека грешиме секогаш американецот ке биде крив или русинот :D

Член од
12 март 2009
Мислења
20.621
Поени од реакции
16.829
Оставки не се доволно.
Оставки и судење за велепредавство, па затвор, за нив, Груевски и уште по некој. Одземање на имотот и се друго што следува. но, така не помина ни Бранко, ни Љубчо, па нема ни овие.

Лица од Петтата управа на МВР контактирале со луѓе од терористичката група, која во саботата и во неделата водеше вистинска војна со македонските безбедносни сили, дознава Плусинфо од добро упатен извор. Во акцијата загинаа осуммина специјалци, а 37 беа ранети.

За овој фрапантен податок дознале пријателски странски разузнавачки служби. Странски дипломати за своите сознанија синоќа ги известиле министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска и директорот на УБК, Сашо Мијалков. Како што е познато, Плусинфо утрово извести дека Јанкулоска и Мијалков доцна синоќа биле викнати во една западна амбасада „на рибање“. Но, „рибањето“ всушност било соочување со болната вистина дека лица од нивната најблиска околина директно контактирале со терористите.

Неофицијално дознаваме дека целта на овие контакти била да се преговара со терористичката група, за да прекинат борбите. Но, терористите тоа го препознале како знак на слабост на безбедносните сили и нападнале со уште поголема жестина. Со тоа, всушност, било надополнето фијаското на лошо испланираната полициска акција, за која објективно се одговорни Јанкулоска и Мијалков.

Исто така, неофицијално, дознаваме дека за оваа трагична епизода денеска бил запознат и лидерот на ДУИ, Али Ахмети. Упатените велат дека шокантното сознание дека странците знаат за комуникацијата на луѓе од Петтата управа со терористите го објаснува чудното однесување на Ахмети по денешната средба со амбасадорската петорка во седиштето на ЕУ во Скопје.

Соочени со сознанијата и во страв од последиците, министерката Јанкулоска и директорот Мијалков му поднеле оставка на премиерот Никола Груевски и тој ги прифатил.

Истовремено, за целата работа да добие некаква смисла, Груевски решил оставките да ги претвори во своевиден предлог за реконструкција на Владата, па оттаму и повлекувањето на Миле Јанакиески и најавената оставка на јавниот обвинител Марко Зврлевски.

Упатените велат дека во владата владее комплетна збунетост од потезите на потесниот државен врв и дека овие оставки, всушност, ќе ја потврдат објективната одговорност на Груевски за состојбите во земјата и дека неминовно ќе доведат до негов брз пад.

ОБНОВЕНО Телевизиите Телма и Алсат М вечерва исто така пренесоа информации за врски и контакти на луѓе од терористичката група со припадници од МВР. Плусинфо дознава дека станува збор за врски кои се негувани подолго време и дека е можно лицата од МВР да бидат подложени на итна истрага, заради утврдување на вистината и за да се одговори на прашањето дали тие помагале во уфрлањето на терористичката група во Македонија.

Со болдот ме изнасмеаја овие Плусинфо. Што је баби мило то јој се снило.
-Кој се тие кој контактираа со терористите ??
-Кој ги снимил разговорите и како, тој истиот контактирал и ги упатувал терористите?
- А што ако преговарале, кога голем број од тие странци ( а и домашни, пред се Најчевска ЈАВНО) замераат и ја критикуваат МВР за употреба на несразмерни сили, хеликоптери и хермелини !!
Поголема Демагогија и ФУцк ин Браин НЕМА !!

W

wicked_1

Гостин
Барем грам познавање имаш ли у оваа сфера, без да те контрирам прашувам. Ај на твоите претпоставки ќе станеме имуни со тек на време, ама вакви небулози со која цел пишеш и напамет инсинуираш? Дали уопште ја знаеш улогата на техничката влада, основната цел?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Одсекогаш мислев дека србите ни се единствен пријател на балканот се до моментот кога излегов надовр од мк прпат на печалба,видов што и како ни мислат...небитно,да не навлегувам,ама за настаниве во куманово толку се трудеа да ја дозапалат прачката,толку небоулози се објавуваа со светлноста брзина на нивните медиуми и портали(па дури и вчера случајно пуштам на ртс собрале "експерти",мегу кои и " експертот" Стоилковиќ од партијата на србите...Се напалија и известуваат коо да се случува Ганг Банг со Лиса Анн на некој од сплавовите на Дунав...Па толку пропаганда немаше ни од страна на косовариве и порталите на учк по социјалните мрежи...Србите и тоа како им одговара дестабилизација на МК
Мислам дека треба да ги прашаш за мислење Србите тука присутни на форумов.
Не знам што мислат @leandra , @true blue , @Peja989, @GoD.HateUSaLL , @Beric Dondarrion и други за ова твоја дилема?

Во Србија има огромен број медиуми кои се „жолта штампа“ желна по внимание и пишуваат глупости кои се ближат до научна фантазија само за да привлечат поголем број читатели. Како што некои пишуваат глупости за Македонија, слични глупости пишуваа и за поплавите кај нив дома, шпекулации и лаги за Обреновац. Јас сите Срби од Србија што ги знам се фини луѓе кои се пријателски расположени спрема Македонците, но и таму има секакви, и добри и лоши луѓе, па така има и одредени шовинистички и иредентистички групи кои се малцинство. Србија не сака дестабилизација на РМ, зошто тоа може да ја дестабилизира и Србија.

Единствено што треба да ја засега Македонија е дали постојат некои иредентистички и шовинистички структури внатре во државава, посебно доколку се инфилтрирани во партии, невладини организации и медиуми и кои креираат некакво јавно мислење и кои можат да шират омраза и иницираат нестабилност или кршење на некое човеково право на сите македонските граѓани без разлика на етничката, верската и политичката припадност.

Кај нас долго време државата посветувала внимание на македонскиот, албанскиот и бугарашкиот шовинизам и иредентизам, посебно комунистичкиот режим. Но, државните органи исто така треба да ги интересира дали постојат српски, грко и влашки шовинизам и иредентизам кои можат да извршат дестабилизација на РМ и да шират омраза и поттикнуваат непријателство против Македонскиот народ, неговата историја и партии, против другите етнички заедници итн.

Што мислат @Bratot и @Inglourious Basterd, дали постојат некои иредентистички и шовинистички структури во Македонија кои мислат зло на РМ?

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мислам дека треба да ги прашаш за мислење и опозиционерските Срби тука присутни на форумов.
Не знам што мислат @leandra , @true blue , @Peja989, @GoD.HateUSaLL , @Beric Dondarrion и други за ова твоја дилема?

Во Србија има огромен број медиуми кои се „жолта штампа“ желна по внимание и пишуваат глупости кои се ближат до научна фантазија само за да привлечат поголем број читатели. Како што некои пишуваат глупости за Македонија, слични глупости пишуваа и за поплавите кај нив дома, шпекулации и лаги за Обреновац. Јас сите Срби од Србија што ги знам се фини луѓе кои се пријателски расположени спрема Македонците, но и таму има секакви, и добри и лоши луѓе, па така има и одредени шовинистички и иредентистички групи кои се малцинство. Србија не сака дестабилизација на РМ, зошто тоа може да ја дестабилизира и Србија.

Единствено што треба да ја засега Македонија е дали постојат некои иредентистички и шовинистички структури внатре во државава, посебно доколку се инфилтрирани во партии, невладини организации и медиуми и кои креираат некакво јавно мислење и кои можат да шират омраза и иницираат нестабилност или кршење на некое човеково право на сите македонските граѓани без разлика на етничката, верската и политичката припадност.

Кај нас долго време државата посветувала внимание на македонскиот, албанскиот и бугарашкиот шовинизам и иредентизам, посебно комунистичкиот режим. Но, државните органи исто така треба да ги интересира дали постојат српски, грко и влашки шовинизам и иредентизам кои можат да извршат дестабилизација на РМ и да шират омраза и поттикнуваат непријателство против Македонскиот народ, неговата историја и партии, против другите етнички заедници итн.

Што мислат @Bratot и @Inglourious Basterd, дали постојат некои иредентистички и шовинистички структури во Македонија кои мислат зло на РМ?
Казнет за лична навреда.
Друг пат друг пингај за опозиционерски говнар. Подобро опцуј ми мајка.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.394
Поени од реакции
35.058
Тоа е така затоа што моралниот капацитет на просечниот македонски политичар е на загрижувачко ниво. Ако нема некој да го поттурни македончето, ќе си тера по свое и ич ку*от нема да го боли дали треба да сноси морална одговорност за случувањата во државата кои се под негова ингеренција. Овие оставки што се врачени (присилно во случајов а заслужено) дел од нив требаше да бидат поднесени уште пред неколку години.

А уште позагрижувачки е фактот што на оставкиве не се гледа дали се заслужени, туку зошто да бидат присилени. Тоа е таа македонска тврдоглавост и самобендисаност, ем неспособни сме, ем уште сила ќе покажуваме.
Сега веќе не е работата во тоа што оставките одамна беа заслужени, туку дека сувереноста ни е доведена во прашање. За која друга суверена држава си слушнал, чии министри даваат оставка после официјална посета на странска амбасада?

Плус многу важно е и тоа што го кажуваш, наместо оставките да дојдат заради политичка (или криминална) одговорност... сега истите се „наметнати„ и политичката иднина на дотичните не е многу загрозена. „Странците ги приморале, иако они не биле криви“.

Сега се кладам дека дури и да има истрага за некаква официјална одговорност, истата ќе се заташка.
Западниот надворешен фактор го добива тоа што го сака - постепена смена на власта и успешност на обоената револуција. Лешинариве на власт, добиваат абсолвирање на „гревовите“ (криминалот и политичката одговорност). Другите лешинари од опозицијата добиваат се поизвесно доаѓање на власт.
Win-win ситуација за главучите. Сите добиваат.

Сите освен ние, Македонците.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Казнет за лична навреда.
Друг пат друг пингај за опозиционерски говнар. Подобро опцуј ми мајка.
Дечко, јас никогаш не сум те навредил, ниту некој на форумов.
Но, ти само провери колку пати си напишал ФИРОМЈАНИ.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.360
Поени од реакции
84.582
Мислам дека треба да ги прашаш за мислење и опозиционерските Срби тука присутни на форумов.
Не е баш најјасно дали нас тука не нарекуваш опозиционерски Срби?
или пак прво прашуваш што мислат опозиционерските Срби, па после прашуваш што мислат тагираните, па на крај од постот прашуваш што мисли штабот на ВМРО ДПМНЕ? (нешто што демек не го знаеш)
:pos:
Ако мене ме нарекуваш опозиционерски Србин, тогаш вероватно не си ги следел баш моите постови. Јас всушност имам дел од српско потекло, ама животна желба ми е конечно спојување со мајка Блгарија, еднаш за секогаш.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Кај Србин (иако искрено кажано се чувствувам како Македонец), па и опозиционер...ту што проклетник ќе бев. :D

Ах бе битушанЧе, не ти е лесно и на тебе...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Дечко, јас никогаш не сум те навредил, ниту некој на форумов. Ако си ја имаш мувата на главата, не сум ти јас виновен.
Но, ти само провери колку пати си напишал ФИРОМЈАНИ.
Јас мојата држава ја ословувам со фиром, најчесто поради комплексот што владее кај луѓето кои живеат во оваа држава и нивниот закоравен менталитет.
Ти мене ме нарече српски опозиционер, нешто што го сфаќам за огромна навреда и покрај тоа што еве имам српски корени и спрско презиме. Не го сфаќам како навреда поради корените туку поради тоа што алудираш на онаа утепана партија од опозицијата, затоа и нагласи дека сме ОПОЗИЦИСКИ.
Да си ме читал, како што си ме читал штом си го приметил моето условување на државава со фиром, ќе си знаел дека есдеес ги мрзам повеќе од вмро.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.394
Поени од реакции
35.058
Барем грам познавање имаш ли у оваа сфера, без да те контрирам прашувам. Ај на твоите претпоставки ќе станеме имуни со тек на време, ама вакви небулози со која цел пишеш и напамет инсинуираш? Дали уопште ја знаеш улогата на техничката влада, основната цел?
Погледај се во огледало, и прочитај си го текстот на глас.
И поштеди ме од квалификации, никако да ми одговориш: Кој те постави тебе во центарот на универзумот за да судиш овде?

Ако имаш намера да замараш со дефиниции од закони и слично, немој.
Овде не е место каде што се почитуваат законските регулативи. Ќе се најде дупка во нив, или ќе се направи.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Пеџа, ти можеш да се чувствуваш како опозиционер, но не мора да бидеш поврзан ниту со една партија или организација. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пеџа, ти можеш да се чувствуваш како опозиционер, но не мора да бидеш поврзан ниту со една партија или организација. :)
Не се чувствувам како опозиционер.
Се чувствувам како квалитетен гомнојадец :)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
МВР потврди: Починати лидерите на терористите - командант НАТО и Бегу, приведен командант Соколи

По завршената обдукција на телата на починатите терористи, МВР преку одделот за меѓународна полициска соработка – Интерпол ја започна процедурата за утврдување на нивниот идентитет и досега е потврден идентитетот на две од лицата кои се странски државјани.

Ова денес го изјави помошник министерот за односи со јавност во МВР, Иво Котевски.

-Станува збор на Мирсад Ндрецај роден 17.6.1979 во Косово познат како командант НАТО, лице за кое се сомневавме дека е еден од лидерите на терористичката група. Второто лице за кое е добиена потврда за идентитетот е Бег Ризај, познат како командант Бегу роден 25.12.1977 во Косово. Исто така станува збор за еден од лидерите на оваа терористичка група, изјави Котевски.

Тој додаде дека потврден е идентитетот на трето лице, се работи за Нусрет Каљоши кој е македонски државјанин.

Котевски посочува дека преку Интерпол е добиена потврда за идентитетот на едно од приведените лице. Се работи за Саши Укшини алијас командант Соколи. Во тек е процедура на идентификување на останатите лица за кои постојат сомнение дека не се македонски државјани.

Kajgana Shop

На врв Bottom