Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
Остај ти мојата кауза, кажи ми татета што функција има? :D
Што има врска тоа? Јас зборувам на темава од реален аспект, прочитај ги наназад моите постови. Во ниту еден пост не ги поддржав ВМРО и СДСМ, напротив, сакам да испоцркаат сите ради гревовите што ги имаат направено, ама мразам кога некои личности не гледаат реално на работите. Се бунат за полициска бруталност а тие ги маваат со се живо и диво... Мислам океј е, не пиеме нафта. Дури со сигурност ти тврдам дека и меко се постапи во ситуацијава према тие што протестираа, само за да не се доподгрее ситуацијата, инаку во други земји доста полошо поминуваат ради вакви срања.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
... инаку во други земји доста полошо поминуваат ради вакви срања.
A како поминуваат во други земји тие што се на власт кога го угнетуваат сопствениот народ, на секој план? Како поминуваат тие кои амнестираат воени злосторници, кои вршеле најгнасни злосторства врз сопствениот народ?
(у ствари за второво не можеме да знаеме пошто таков пример најверојатно не постои во светов)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Тоа е политички скандал, и потребно е опозицијата да се врати во парламентот, а истовремено да се формира истражен комитет кој ќе се занимава со политичката одговорност на целото прашање, истакна Хан (комесарот за проширување на ЕУ).
http://press24.mk/han-so-jasna-poraka-opozicijata-da-se-vrati-vo-parlamentot

Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
A како поминуваат во други земји тие што се на власт кога го угнетуваат сопствениот народ, на секој план? Како поминуваат тие кои амнестираат воени злосторници, кои вршеле најгнасни злосторства врз сопствениот народ?
(у ствари за второво не можеме да знаеме пошто таков пример најверојатно не постои во светов)
Веројатно со лошо, ама логички гледај на ситуацијата, кога протестите се насилни не можеш да очекуваш да бидеш гален од полицијата. Мене тоа ми е целиот муабет, испонапишале сите на ФБ- СТОП за полициската бруталност, а 2-3ца минимум од тие приметив во првите редови на протестантите како маваат со шишиња и камења.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Веројатно со лошо, ама логички гледај на ситуацијата, кога протестите се насилни не можеш да очекуваш да бидеш гален од полицијата. Мене тоа ми е целиот муабет, испонапишале сите на ФБ- СТОП за полициската бруталност, а 2-3ца минимум од тие приметив во првите редови на протестантите како маваат со шишиња и камења.
Тие се истите што бараат демократија и слобода на говор и во исто време бараат бесилки за новинарите од другиот табор и за тие што не мислат како нив.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.547
Што има врска тоа? Јас зборувам на темава од реален аспект, прочитај ги наназад моите постови. Во ниту еден пост не ги поддржав ВМРО и СДСМ, напротив, сакам да испоцркаат сите ради гревовите што ги имаат направено, ама мразам кога некои личности не гледаат реално на работите. Се бунат за полициска бруталност а тие ги маваат со се живо и диво... Мислам океј е, не пиеме нафта. Дури со сигурност ти тврдам дека и меко се постапи во ситуацијава према тие што протестираа, само за да не се доподгрее ситуацијата, инаку во други земји доста полошо поминуваат ради вакви срања.
Исто и џандарите.

Види, немој да ме мразиш, не сум јас негативецот. Во принцип не сакам никој да го повредам и никому не му посакувам лошо... Освен кога ќе видам неправда. Не можеш ти да застанеш против некој кој си ги бара правата кои му следуваат. Не е човечки, капираш? И зошто го правиш тоа? За пари, се продаваш за посрани пари!
Особено НЕ СМЕЕШ да тепаш некој кој не ти направил ништо. Ова ме излудува! Првата вечер, кога работите излегоа од контрола, џандарите не ги млатеа оние што ги удриле, туку млатеа сѐ живо и диво. Вклучувајќи и деца(за мене) и постари луѓе. А мене децата и постарите луѓе ми се слабост. Немам милост кога гледам овакви работи!
И свесна сум дека не се сите цајкани исти и никаде не напишав дека генерализирам. Никогаш не генерализирам, за ништо! Зборував за оние, лошите. ;)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Брат, приведен и здробен од мавање е дечко што се симнал да купи цигари од киоскот кај соборна :)

На сите приведени задржани им се телефоните 30 дена :)

Проблеми направија 20тина луѓе, кои треба да се најдат и да се казнат. Тие ја подгреаја атмосверата и после тоа масата реагира. Ти во тој момент, тешко можеш да видиш дали некој бил во групата, дали не бил, што му е намера...

Грдо е малку да кажеш дека меко се постапило према сите демонстранти. Меко е постапено тоа што ти забранува да дојдеш пред влада и пред обвинителство? Не ти забранува да протестираш ама те усмерува каде смееш а каде не. Тоа е исто меко постапување?

Или само чекаа да се побуни масата, па пак да фрштат пендраци, лисиците и во автокоманда.

П.С. Дудлачот ти го лајкнал постот а имаш пишано „да испоцркаат дпмне и есдеес“. Конфилктен му е твојот пост. Бараш ќутек за демонстранти ама и он да умре, па си го фатил у небрано :Д

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Среќа уште на никој од дудлачиве не му текнало и за Аце Циганот да збори.
На кој ли му текна за Диме, што сите оддеднаш се префрлија на него, како есдеес криела убиства. И Тале, се разбира...
На курир му текна, одма после најавата за бомбата за Мартин. И секако до крајот на денот сите куртони почнаа да ги верглаат. Со глава гарантирам дека никој не ги ни знаел пред да добијат насоки од штаб.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
Исто и џандарите.

Види, немој да ме мразиш, не сум јас негативецот. Во принцип не сакам никој да го повредам и никому не му посакувам лошо... Освен кога ќе видам неправда. Не можеш ти да застанеш против некој кој си ги бара правата кои му следуваат. Не е човечки, капираш? И зошто го правиш тоа? За пари, се продаваш за посрани пари!
Особено НЕ СМЕЕШ да тепаш некој кој не ти направил ништо. Ова ме излудува! Првата вечер, кога работите излегоа од контрола, џандарите не ги млатеа оние што ги удриле, туку млатеа сѐ живо и диво. Вклучувајќи и деца(за мене) и постари луѓе. А мене децата и постарите луѓе ми се слабост. Немам милост кога гледам овакви работи!
И свесна сум дека не се сите цајкани исти и никаде не напишав дека генерализирам. Никогаш не генерализирам, за ништо! Зборував за оние, лошите. ;)
Стварно не знам како да ти објаснам дека во разјарена толпа не се бира кого се мава, него се МАВА. Кажи ми како се одвиваа протестите? Прво се собра народ нели, па потоа почнаа со јајца, компири, домати и остали зеленчуци да маваат по Владата. Океј тоа, подоцна почнаа и со камења, шишиња, лименки, шипки и немаше никаква реакција од полицијата освен што нели стоеја како одбранбен штит за да не се влезе во Владата. Затоа ти викам дека доста трпеа, зашто ако реагираа според прописите уште на првото мавање со камења и шишиња одма ќе требаше ќотек да падне и уште пожестоко ќе беше. Ама дојде ситуацијата до момент кој не може да се трпи и затоа мораше да интервенираат. Почнаа да им ги кршат штитовите, доста од полицајците и беа повредени и мораше да се интервенира.

За кои посрани пари се продаваат? Многу од овие полицајци се бореа за ова шугаво парче земја во 2001, ранат фамилии од тоа што го работат. Ти рецимо работиш фризерка (тропам на памет ова), за кој кур се продаваш за пари? (глупа е споредбата ама да ти доловам чисто)
Да не се разбереме погрешно, не дека нема лоши полицајци, не дека се сите поштени, ама во ситуацијава не си/сте во право околу нив. Ти објаснив и прееска, тоа што одреден полицаец го убил Мартин Нешкоски не значи дека сите останати се лоши и дека треба да умрат. Исто како што ако одреден протестант е криминалец не значи дека и останатите се криминалци и имаат задни намери на протестите.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.362
Поени од реакции
5.504
Кога се бориш против тиранија, немаш пари за адвокат ти доаѓа есдеес и и ти вика „на ти го мојов адвокат“. Што треба да каже „не бе, ќе одам со адвокат доделен од држават за наместо Спасоф, мене да ме пикнат у затвор“? :Д
Чекај нели му бил адвокат на Спасов?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
Брат, приведен и здробен од мавање е дечко што се симнал да купи цигари од киоскот кај соборна :)

На сите приведени задржани им се телефоните 30 дена :)

Проблеми направија 20тина луѓе, кои треба да се најдат и да се казнат. Тие ја подгреаја атмосверата и после тоа масата реагира. Ти во тој момент, тешко можеш да видиш дали некој бил во групата, дали не бил, што му е намера...

Грдо е малку да кажеш дека меко се постапило према сите демонстранти. Меко е постапено тоа што ти забранува да дојдеш пред влада и пред обвинителство? Не ти забранува да протестираш ама те усмерува каде смееш а каде не. Тоа е исто меко постапување?

Или само чекаа да се побуни масата, па пак да фрштат пендраци, лисиците и во автокоманда.

П.С. Дудлачот ти го лајкнал постот а имаш пишано „да испоцркаат дпмне и есдеес“. Конфилктен му е твојот пост. Бараш ќутек за демонстранти ама и он да умре, па си го фатил у небрано :Д
Па ја слично нешто пробувам да и кажам на Агда. Значи ти ако си отишол мирно да протестираш и ако одредени ја заебат работата и почнат со насилство тогаш бајо мој и да го јадеш немаш право да збориш затоа што свесно си пристапил да бидеш дел од таа маса. И неа беа 20тина луѓе ама ајде. :) Инаку прочепкај низ нетов да видиш како се реагира од страна на полицијата после вакви протести.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не се согласувам со некои ставови на дечкото ама барем е реален и се труди непристрасно да зборува за разлика од тебе лоботомирано суштество. Ај може еден пендрек у глава ќе те разбуди следен пат додека невино седиш помеѓу толпа со бекатон плочки у раце.
Мене ми е чиста совеста. Последен пат сум се тепал во средно во дискотека. Се’ друго ми било на тренинзи. Не сум пичка да мавам со цигли и бекатонки. Не мавам ни со јајца. Со раце не е проблем, знам машки да истрпам ќотек и да го добијам. Не ми ни смета.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Лоботомирано суштество. :D :D :D :D
Сигурно едвај завршил средно и сега ја треба криви дрини да оправам со него. А и ова итнернетов се претера веќе со него.[DOUBLEPOST=1431083789][/DOUBLEPOST]
Мене ми е чиста совеста. Последен пат сум се тепал во средно во дискотека. Се’ друго ми било на тренинзи. Не сум пичка да мавам со цигли и бекатонки. Не мавам ни со јајца. Со раце не е проблем, знам машки да истрпам ќотек и да го добијам. Не ми ни смета.

Исто ко тебе пример што верувам не ти смета да голташ после пушење.
Што се правиш невин!? И не зборам за гзот тоа е твоја лична работа и ја почитувам твојата сексуална ориентација!
Кого лажеш овде некој си отишол цигари да купи и го прегазиле. Па ти седиш во толпа во која летаат камења цигли и викаш извинете ја сум на проаѓање. Па ако си толку глуп и заслужуваш да те претепаат, прво тие што протестираат а после и цајканите.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Па ја слично нешто пробувам да и кажам на Агда. Значи ти ако си отишол мирно да протестираш и ако одредени ја заебат работата и почнат со насилство тогаш бајо мој и да го јадеш немаш право да збориш затоа што свесно си пристапил да бидеш дел од таа маса. И неа беа 20тина луѓе ама ајде. :) Инаку прочепкај низ нетов да видиш како се реагира од страна на полицијата после вакви протести.
Јас не можам да го прифатам тоа, а и многумина тука на форумов па и генерално. Некој да оди мирно да протестира и после да јаде ќотеќ од полиција само затоа што бил во близина на ликови кои биле насилни. Ок не биле 20, 40 беа. Во толпа од 2000 души. Не знам што е проблемот во следново: ја растураш толпата, најголем дел се разбегуваат, си идат, и толку, застануваш и чекаш на евентуален напад. Доколку нападот не се случи, супер, задачата е извршена, а после преку снимките (МВР на првиот протест во вторникот снимаше барем со 4-5 камери) ќе ги приведеш насилните. Доколку и после разбивањето на масата некој продолжува да мава по тебе со камења, бекатон, шипки, тогаш ќе тргнеш по него, а не по десетици други луѓе кои се нашле покрај него.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Тоа што една група на девојки го направија на протестот пред Собрание со кренати раце е за поздравување бидејќи, поголемиот дел од нив не сакаат да се тепаат

На секој протест има провокатори кои предизвикуваат инциденти, во останатите земји тие инциденти намерно ги иницираат организацијата Black Bloc каде имаaт вакви групи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom