Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
пак со детски муабети.........смееш да протестираш,негираш,негодуваш,али не смееш да кршиш глава на службено лице со бекатон,шипка,палка, или да ги повредиш со запаливо средтсво или на било кој друг начин
Ги знаеме тие провокатори (стара финта за сузбивање на протести, ги имаше и пред 4ри години ги избркавме) кои поради истите се бркаше народ низ улиците на Скопје.

It's like hunting season.

DB.

Член од
23 септември 2005
Мислења
173
Поени од реакции
330
И колку е само апсурдна ситуацијата во Македонија... членовите на СДСМ која наводно ги застапува интересите на американците користи комунистичка иконографија, комунистички песни како Бела чао, Бандиера роса и сл. а ДПМНЕ која наводно ги застапува руските интереси и се во блиска соработка со русите важат за антикомунисти и ги нарекуваат СДСМ комуњари и сл.. да се крстиш :popce:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
И татко ми и брат ми. Но и да не беа - пак ќе бев на нивна страна и против демонстранти и хулигани. Само ќотек за такви.
Хулигани се нивните газди.

Сега ми е јасно зошто ми го избегнуваш прашањето за вистинските криминалци.

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Прашај ги зошто бранат и жртвуваат живот за предавничка банда лопови и криминалци и зошто не го бранат народот како што треба да прават.
Полицијата може да застане во одбрана на народот кога ќе излезе навистина незадоволство во народот, кога тоа ќе се чувствува на секој агол, на секоја телевизија, кај секој човек, а не собрани 1.000 партиски активисти добро познати на полицијата и власта. Партиски митинг не е револт, туку евтина политика. Научете разлика. Утре ДПМНЕ да направи протест ќе изнесе на улица 50.000 народ без никаков проблем. И, што тогаш?

СДСМ не може да обезбеди мнозинство во најопозиционата општина во Македонија, а ти ми зборуваш за граѓански немири и уривање на владата?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Прашај ги зошто бранат и жртвуваат живот за предавничка банда лопови и криминалци и зошто не го бранат народот како што треба да прават.
Истиот тој народ што се обидува да им ги скрши главите? Нив да го бранат?
Не барав новинарски текстови и прес-конференции. Откај да знам дека не лажат? Имаш ли ти видеозапис за тоа што го тврдиш?
А јас од кај да знам? Тој што тврди треба да има. Ваљда ќе се објави наскоро.

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
И татко ми и брат ми. Но и да не беа - пак ќе бев на нивна страна и против демонстранти и хулигани. Само ќотек за такви.
Абе другар, се буниш дека си против насилство а и ти истото го викаш... нема смисла

E

Epsilon

Гостин
Море пријатели веќе ме "стега" стомак од што ве читаВ досега, дали по некоја логика не треба опозицијата да биде таа што треба најмногу да се бори и да се ДОКАЖУВА пред народот дека таа е тука за нив?

Зошто сега етикетирате (куро ме боли)?

*Ни вода ни киселина е народов (ако се прајме на будали :) ).

• Ми се допаѓа
Reactions: DB.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Абе другар, се буниш дека си против насилство а и ти истото го викаш... нема смисла
Затоа што они секогаш почнуваат први, па после глумат жртви.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Кој кршел глави? Возрасните жени кои беа удрени? Нежнине и мили девојчиња?
ти ги виде снимките или ?? последна реплика ти е,гледам само на инает тераш

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Утре ДПМНЕ да направи протест ќе изнесе на улица 50.000 народ без никаков проблем. И, што тогаш?
Ќе има проблеми ДПМНЕ да извади 50.000 граѓани, треба да најдат доволни количини сенф и кечап за 50.000 сендвичи

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Кој сака нека протестира а тоа дали е член на партија или не е најмалку битно. Шо ви е на вас бе, па шо кур ако протестираат партиски луѓе. Ко тие да не се луѓе. Бев во 2004 во Струга кога беа протестите. Таму имаше и членови на СДСМ кои беа незадоволни а исто и на ВМРО и не се стави никаков акцент дека е политички протест. Али сега со Грујо е друго прашање. Ве ебе и ќе ве ебе цел живот. Полицијата дури и жртва ја направи. Вие уште не знаете со кого си имате работа. Ќе ве прегази на избори и тоа ќе биде. А ова сега, свако чудо за 3 дана. Поздрав и барајте си чаре во странство тоа е мој совет.
Од Струга ни избега ушлето од комитет (немавме простор да го фатиме не успеавме да го запалиме) и не се врати со години, а требаше како глушец да изгори ќе имаа сите други ум до денес.
А од собрание и од влада каде ќе бегаат?
во Струга имавме „гостин“, и среќен е ден денес што го преживеа тој ден, а на овие им одиме дома
До кога ќе се селиме од сопствениот дом? Време е некого да иселиме по затвори и тоа пак ќе кажам од сите што ги има на политичкава сцена Груевски Заев Села тој министерот за образование како се вика? Јанкуловска, Јанакиески, Црвенкоски, и многу други без оглед на пол вера нација партија сите што си поиграа со државава.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Истиот тој народ што се обидува да им ги скрши главите? Нив да го бранат?
Тој народ не се собрал таму да крши глави на џандари, тој народ се собра таму да расчисти со криминалците во влада.
Тие што ги бранат и штитат тие криминалци се соучесници и со нив ќе биде расчистено откако ќе се среди ситуацијава у државава.

Да имаа татко ти и брат ти грам морал, памет и граѓанска совест ќе ги спуштеа штитовите и ќе си заминеа дома а да не бидат вовлечени како соучесници во нелигитимна, криминална влада.

Ама баш тие специјалци кои со партиски книшки се накотија во МВРО се најголемите пички замисливи. Ќе дојде крајот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom