Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Не се протестира за убиецот на Мартин, се вметнуваш во дискусија за протестиве а не ни ја знаеш причината за истите :icon_lol:.
не бе мислењето ми беше префрлено овде,а темава е затоа.Ок зошто се протесира,за студентите знам,ок си е друго?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
не бе мислењето ми беше префрлено овде,а темава е затоа.Ок зошто се протесира,за студентите знам,ок си е друго?
Најдобро е да се вратиш на темата манчестер јунајтед

Sent from my Galaxy Note 4 [SM-N910F]

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Пред кого да одговара? Пред оние убијци кои се одговорни за овие нереди? Пред оние кои се обидоа да заштитат џандар и да прикријат убиство на дете? Немој, те молам![DOUBLEPOST=1430925771][/DOUBLEPOST]

Ја критикувам полицијата која штити криминалци.
Пред недела дена се објавија разговори за Хашките случаи. Случај многу помонструозен од Мартин Нешковски кој нема никаква политичка или било каква позадина во којашто власта е одговорна. Зошто немаше протести? Зошто никој од вчерашните не кршеше и не демонстрираше? Знаеш зошто? Затоа што сега ќе се улижуваат на Албанците, ќе им требаат нивните гласови, ќе манипулираат со албански знамиња на протести претставувајќи дека и Албанците се со нив, но и да го иземат СДСМ дека и тие го потпишаа законот за амнестија.

Од вчерашните демонстранти никој не оди да положи цвеќе на Ванчо Јосифовски, Ангел, децата од Смилковско езеро, бранителите од Вејце, Карпалак, туку кокетираат на најдолен и најбезобразен начин со социјална приказна за сиромашното и беспомошно дете Мартин кое е “убиено“ од власта. Такви приказни секогаш повеќе привлекуваат сожалување и социјална апатија и најлесно може да се манипулира со нив.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
Првата сцена од "End of Watch" го објаснува тоа што јас би ти го објаснил тебе.

Така? Поназад напишаа закони кои ги прекршија газдите на овие што ги штитат. Ако се до толку достојни на законот, нека се преиспитаат на чија страна треба да застанат.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Од каде информацииве? Од што завршиле во болница?
Кој ја почна целата турканица, знаеш или само тоа што е пласирано на Сител и провладините го прочита?
Како човек кој присуствуваше на протестиве, не само што „не велам не“ туку потврдувам дека имаше провокации. Но, после секоја провокација од еден демонстрант, сите останати креваа раце во обид да објаснат дека не се за насилни протести.
Гаѓањето со јајца, патлиџани и компири беше насечено кон владата, не кон полицијата.
1. Од здобиени повреди.
2. Полицијата стои на едно место. Ти сакаш да ми кажеш дека демонстрантите не ја туркаа полицијата кон влада за да ги пробијат?
3. Џабе што повеќето кревале раце кога пак имало многу такви што провоцирале.
4. Да, но гаѓањето со шишиња, камења и бекатон плочки беше кон полицијата.

Moжеш ли ова да го потврдиш со снимка или фотографија или збориш напамет?
http://www.time.mk/c/b93e2c817b/privedeni-30-lica-38-policajci-povredeni.html

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Се обидувам, но стварно не можам. Застануваш на страна на насилната група демонстранти и ја критикуваш полицијата иако полицијата имаше наредба да НЕ употребува сила (или сето тоа да биде сведено на минимум) баш заради луѓе како тебе што утредента ќе шират порака "полициско насилство, повреда, а, у....".

А тоа што 38 полицајци завршија во болница воопшто не е битно, нели?
Од кај ти знаеш каква наредба имале специјалците?
И каква црна насилна група демонстранти, толку ли ви се испрани мозоците?
Искочи од дома, отиди на утакмица, ќе видиш три пати поголемо насилство врз џандари од тоа вчера. Гледај на Партизан Ѕвезда што се дешаваше пред 2 недели па дојди кажи ми дека протестиве биле насилни.

Тебе татко ти е џандар или се осеќаш супериорно бранејќи авторитет? Или си најобичен куропушачки полтрон?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Пред кого да одговара? Пред оние убијци кои се одговорни за овие нереди? Пред оние кои се обидоа да заштитат џандар и да прикријат убиство на дете? Немој, те молам![DOUBLEPOST=1430925771][/DOUBLEPOST]

Ја критикувам полицијата која штити криминалци.
пак со детски муабети.........смееш да протестираш,негираш,негодуваш,али не смееш да кршиш глава на службено лице со бекатон,шипка,палка, или да ги повредиш со запаливо средтсво или на било кој друг начин

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Од кај ти знаеш каква наредба имале специјалците?
И каква црна насилна група демонстранти, толку ли ви се испрани мозоците?
Искочи од дома, отиди на утакмица, ќе видиш три пати поголемо насилство врз џандари од тоа вчера. Гледај на Партизан Ѕвезда што се дешаваше пред 2 недели па дојди кажи ми дека протестиве биле насилни.

Тебе татко ти е џандар или се осеќаш супериорно бранејќи авторитет? Или си најобичен куропушачки полтрон?
И татко ми и брат ми. Но и да не беа - пак ќе бев на нивна страна и против демонстранти и хулигани. Само ќотек за такви.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
И татко ми и брат ми. Но и да не беа - пак ќе бев на нивна страна и против демонстранти и хулигани. Само ќотек за такви.
Прашај ги зошто бранат и жртвуваат живот за предавничка банда лопови и криминалци и зошто не го бранат народот како што треба да прават.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
туку кокетираат на најдолен и најбезобразен начин со социјална приказна за сиромашното и беспомошно дете Мартин кое е “убиено“ од власта.
Дарко Панчев го уби бе.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.364
Поени од реакции
5.529
Само ќотек за тие како татко и брат ти што бранат монструми се гледа какви луѓе се

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
пак со детски муабети.........смееш да протестираш,негираш,негодуваш,али не смееш да кршиш глава на службено лице со бекатон,шипка,палка, или да ги повредиш со запаливо средтсво или на било кој друг начин
Кој кршел глави? Возрасните жени кои беа удрени? Нежнине и мили девојчиња?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
сфе се мрднало на темава

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.