Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Немој да вреѓаш бе, лешинару еден... Сигурно си некое отепано џандарче...Ќе ве мочам вас плавите копиљаци еден ден, така да си знајте...
Според тебе народов не треба да излезе на улица а ? Сериозен си со ова? Со мирен протест никогаш ништо нема да се реши, е то да ти е јасно.
Читај бе лешпер еден не туку лај,ако си се пронашол,кур ме боли.За што протестираат,,заш некој им рекол така?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.800
Нема пара што ќе ме купи да застанам против народот кој бара правда! Тоа дека си ја чуваат професијата и си ранат фамилија дома одамна не држи вода. Мене ми е исто како некој што дила тешки дроги на деца за да ги прерани домашните. Да профитираш на сметка на туѓи животи.

Далеку од тоа дека ги ставам сите полицајци на еден куп, јас зборувам за оние синоќа што застанаа против народот, оној истиот народ на кој требаше да му служат и да го штитат.
размислуваш еднодимензионално зашто ? ја ти потенцирам дека на некој тоа му е работно место а не седење во канцеларија или по кафичи и дека некогаш мора да излезе во ситуации кои него не му одговараат со цел да донесе леб дома на неговите деца. зарем тие деце не знаат дека татко им е терен и дека може нема да се врати зашто некој одлучил дека ако е џандар може да се прави се врз него .. па утре ќе бидеш вработен/а ќе имаш шеф кој ќе бара од тебе да работиш нешто кое тебе нема да ти одговара , ќе бидеш и родител иако нема да ти одговара сепак ќе го сработиш не зашто сакаш туку зашто што ќе мораш а ако не го сработиш ти некој друг ќе го сработи од истата причина. спушти се малце на земја размислувај како возрасен човек а не како тинејџер.

Последно уредено:
Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Граѓанска војна.
Еве јас првиот нема да излезам да се тепам, затоа што ми е гајле. Да ставам мое семејство и личниот живот во опасност за да Груевски, Мијалков, Рада, Зајко, Бранче, Стоилко си го товарат магарето со пари и моќ на невини жртви. Ако си глупа слободно оди и тепај се, јас нема сигурно)

Вие треба да сфатите дека секаде демонстрантите се колатерална штета. Ќе јадат ќотек, ќе им се загрози животот, ќе падне некоја жртва за да подоцна сосема трети лица од сенка ги уживаат истите бенефиции од тие протести. Рада вчера не се тепаше, туку пиеше кафе, но ако дојде СДСМ на власт Рада ќе лапа тендери, кирии, бизниси, а не тој што јадел пендрак.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
од тема у тема влагаш.

Мислиш дека ако мијалков ја земал да речеме горска вода,ја земал за на специјалциве да им даде плата ? тоа е сосема друг муабет,протестов е за ПОЛИЦИСКА БРУТАЛНОСТ која се случила пред 4 години,која е ЖАЛНА и ТРАГИЧНА,но се случува секаде низ светот такви работи,не е за ОПРАВДУВАЊЕ ама не сме први за таква работа.Потоа се протестира зошто се криело убиството,и се бараат оставки од минитерката,но од снимките се гледа дека 3то лице е криво за прикривањето на убиството,а они бараат да се реши.Биди искрен и кажи ми дека не е така ? ете постар си веројатно реба да размислуваш без емоции.

И трета работа,и сето ова да е точно...убиецот е во затвор.И кажи ми ти,дали мислиш дека заев ја објави бомбава од жал и сочуство ? и дали е според тебе нормално после 4 години смрт да се спомнува детето,наместо да се остави да почива во мир ? да се остави мајка му да го жали,а не повторно да и ја полнат душата со омраза ? да и ставаат алкохол врз раната ?

или зајко го направи ова за да привлече прво симпатии кон себе,а второ,за да види колку и дали е спремен македонскиот народ на бунт ? м ?

допрва ќе следуваат снимки за шошоните,а нашиве на протестот им испраќаат порака дека ги сакат до нив,ете тоа е целта...
Абе дајте више па преку курот со тие Заев, Сорос, Радмила, Бранко!!! Нема пост да не ги спомнете!

Како да ти се објасни дека (барем на поголемиот дел од тука) им е гајле за овие погоре? Како да ти се објасни дека во нивно време сите имавме по некој дома останат без работа? Како да ти се објасни дека не е важно дали и црвениве ќе останат на власт ако овие одредени 6-7 одат ќорка? Значи се што треба е лудилово да престане и криминалциве да одат зад решетки. Со една реченица, земаат пари од народот, се потсмејаваат со него, го убиваат и затскриваат убиства. И шест пати ви се објасни дека сега за разлика од пред 4 год има доказ дека пробале да го затскријат убиството. Оставки на пиуни не се битни дечко, рибата смрди од главата.

Да се оставело детето да почива во мир, мајка му тажела, комедии еј.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Тој народ вчера дојде со бекатон плочи, домати, јајца, краставици собрани од локалните штабови да исценираат криза и тепачка за да општиот народ подлегне на притисок, но не им успеа, а знаеш зошто? Затоа што не може на Груевски да му се случи Чаушеску или било кој од 1.000 партиски војници на СДСМ. Што правиме ако ДПМНЕ извади 50.000 народ на улица?
Се виде 50 илјади со автобуси и уцени во општини за задолжително присуство. Порано ако од шала собираа 50 илјади сега во сали се кријат и носат од секој крај на Македонија.

За тоа кој и што бил вчера не мора да се убедуваме. Бев и видов што народ излезе вчера, а тоа беше најмалку партиски. Не мора да ми кажуваш мене кој и што бил таму:)

E

Epsilon

Гостин
Море ич куро не ме боли, а верувам и на повеќето други за СДСМ, само сакам овие да се сменат. :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Ништо ново, оваа појава ја има на сите протести низ светот.
тоа да,но овие беа премногу провидни,единствената цел им беше само да направат инциденти огромни за да се кука по телевизии после тоа.Изгледа ги добиле инструкциите по пат накај Ѓорче бидејќи дојдоа специјално со коли :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Види, можеби мислиш дека си на некаков си интелектуален коњ со тоа што си "неопределен" и "просветлен" ама алфи толку пати заушки ми мавале што не ги ни бројам. Среќа цврста ми е главата, галичка.
Ќе дојде време, кога ќе ти степаат ќотек за тоа што у тренерки си отишол до продавница без лична карта, ко што ми се има десено, па ќе плачеш ко пичка. Ама пички како тебе плачат само кога нив ги боли. Нека гори комшијата, ти вади си ја нивата, така?
Пошто политиката и партијата не е најбитно нешто во животот, ама доека те штити фела криминалци ти се осеќаш безбедно зад тастатура. Коа ќе ја сфатиш сериозноста на фактот дека дете е убиено само поради тоа што се нашло на погрешно време и место и не ни пружало отпор, и тоа било криено и сеуште не сме сигурни дали вистинскиот човек (кој патем го запознав за време на неговиот затворски престој, меѓутоа не би зборувал за тоа) е зад решетк?
Или фино ти е се да криеш зад очи на ВМРО или СДСМ?
Ме ќдоболе здоболе и мене, и куп од протестантите која партија го направила криминалот. Лицата го заташкувале убиството, лица кој сега седат на фотељи ко ништо да не се десило. Ама нема везе, шо ќе ти објаснувам. На зрела индивидуа како тебе што неможе да отвори очи и да погледне дека партија и политика не се главната причина за револт кај мнозинство од народот.
Не знам зошто таков впечаток. Си го кажав своето мислење, никој не знае што ќе се случи и јас не тврдам дека сум во право никаде (за разлика од 99% од луѓево кои се убедени после една слика дека знаат се што се случува).
Ако ти немаш резерва и не размислуваш за последиците поради тоа што некој те користи како марионета во погоден момент тогаш не ме обвинувај мене за неразумност.[DOUBLEPOST=1430919702][/DOUBLEPOST]
Да токму така, корисен идиот, на конгрес, отварање фабрика, контра протести, кајгана форум...
Може и така да се гледа на работите.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
размислуваш еднодимензионално зашто ? ја ти потенцирам дека на некој тоа му е работно место а не седење во канцеларија или по кафичи и дека некогаш мора да излезе во ситуации кои него не му одговараат со цел да донесе леб дома на неговите деца. зарем тие деце не знаат дека татко им е терен и дека може нема да се врати зашто некој одлучил дека ако е џандар може да се прави се врз него .. па утре ќе бидеш вработен/а ќе имаш шеф кој ќе бара од тебе да работиш нешто кое тебе нема да ти одговара , ќе бидеш и родител иако нема да ти одговара сепак ќе го сработиш не зашто не сакаш туку зашто што ќе мораш а ако не го сработиш ти некој друг ќе го сработи од ситата причина. спушти се малце на земја размислувај како човек а не како тинејџер.
Да, баш тоа го правам, размислувам како ЧОВЕК. Не градам среќа на туѓата несреќа. Има толку многу похумани начини да си ја прехраниш фамилијата...

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Се виде 50 илјади со автобуси и уцени во општини за задолжително присуство. Порано ако од шала собираа 50 илјади сега во сали се кријат и носат од секој крај на Македонија.

За тоа кој и што бил вчера не мора да се убедуваме. Бев и видов што народ излезе вчера, а тоа беше најмалку партиски. Не мора да ми кажуваш мене кој и што бил таму:)
Референдумот на ГТЦ ја покажа реалноста. Се друго се приказни за пред селска коперација. Еве гледаме од снимките кој бил. Се членови и партиски симпатизери на СДСМ, невладини организации и слично. Барем СДСМ е до толку моќна партија да изнесе 2.000 луѓе на нереди. Не за џабе инсталирале 70 години свои луѓе на сите позии во државата. Тоа го можат, но притоа забораваат дека ова не е 1973 година.

Јас знам 20 луѓе што не одат по митинзи и партиски собиранки, па се редовни гласачи на ДПМНЕ. И да, митинзите им се полни, освен ако затвораме очи или ги гледаме последните 15 минути.

E

Epsilon

Гостин
Референдумот на ГТЦ ја покажа реалноста. Се друго се приказни за пред селска коперација. Еве гледаме од снимките кој бил. Се членови и партиски симпатизери на СДСМ, невладини организации и слично. Барем СДСМ е до толку моќна партија да изнесе 2.000 луѓе на нереди. Не за џабе инсталирале 70 години свои луѓе на сите позии во државата. Тоа го можат, но притоа забораваат дека ова не е 1973 година.

Јас знам 20 луѓе што не одат по митинзи и партиски собиранки, па се редовни гласачи на ДПМНЕ. И да, митинзите им се полни, освен ако затвораме очи или ги гледаме последните 15 минути.

Море ич куро не ме боли, а верувам и на повеќето други за СДСМ, само сакам овие да се сменат. :)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Мудростите на една лезбејка.
Irena Cvetkovik
СПОДЕЛУВАЈТЕ!
Насоки за однесување на граѓаните при насилни протести
• Не ги носете вашите деца на протестите;
• Не ги носете вашите миленици на протестите;
• Не ги носете вашите велосипеди на протестите;
• Дојдете со наполнета батерија на мобилнниот телефон;
• Дојдете најадени;
• Со вас носете вода и доколку сте во можност, половина литар млеко;

Насоки за заштита на личната безбедност при насилни протести и судири со полиција
1. Избегнувајте судири со полицијата. Немојте да влегувате во лични конфронтации со поединечни полициски службеници (пцуење, плукање и сл.);
2. При судир на протестантите со полицијата, обидете се да останете смирени и повлечете се кон задниот дел на групата;
3. Кога групата или полицијата се движи, НЕ СЕДНУВАЈТЕ НА ЗЕМЈА;
4. Кога полицијата применува сила или приведува, не се повлекувајте во затворени простории (влезови, читални, кафулиња и сл.) и тесни улички. Повлекувајте се на отворен простор, каде нема полициско присуство. Не се двојте од групата.
5. Во случај на стампедо, трчајте со рацете испружени напред во висина на градниот кош. Доколку забележите дека некој пред вас паднал на земја, викнете гласно „ПАЗИ“ и обидете се да го/ја подигнете без да изгубите од брзината на движење;
6. При примена на солзавец, конзумирајте млеко и покријте ги устата и носот со парче ткаенина или облека (маица, марама и сл.);
7. При примена на сила од страна на полицијата и приведување на граѓани, обидете се да го снимите постапувањето на полицијата, доколку тоа не претставува ризик по вашата безбедност;
8. Доколку полицијата примени сила врз вас и ве бутне на земја, обидете се да се поставите во позиција на фетус и да го заштитите лицето, главата и вратот. Бидете гласни и викајте „ПОМОШ!“ за да го привлечете вниманието на медиумите и на присутните;
9. Доколку врз вас, или врз некој кој ви е познат (со име и презиме) биде применета сила или бидете приведени, обратете се на тел. 02 3119 073 и 078 252 812 за бесплатна правна помош од Хелсиншкиот комитет за човекови права.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Абе само дечурлана се палат на фаци како моронине од специјалните единици, тоа е непобитен факт :)
Дечурлана и полтрони кои зависат од специјалците, затоа што ако нема кој да ги брани досега ќе висеа како везени пиперки закачени на мудата на Букефал.

Знам дека одма ќе налета некој со контра аргумент дека ако ги нема нив, ќе нема кој да ја брани државата, ама токму во тоа е и проблемот.
Тие се платеници за да ја бранат БЕЗБЕДНОСТА НА НАРОДОТ, а не да бидат ПЛАТЕНИЦИ НА РЕЖИМОТ и да бранат интереси на политичарите.
Тој зема пари за да не брани нас. Неговата должност е да ја брани државата и е факинг платен за тоа. Не може некој да ми кажува кај беше ти во 2001, (да занемариме колку години сум имал, општо зборам) кога ниту сум обучен да бидам војник, ниту имам предиспозиции да бидам во специјалната единица, НИТУ ЗЕМАМ ПАРИ ЗА ТОА, а не ми е ни прибилижно до мојата област на изучување.

Како прво колку од нив се поминати на психолошките тестови?
Ако 15% од нив поминат на тие тестови јас мудава ќе си ги исечам и ќе ги изедам. Сите добро знаат за случајот каде што ги затвориле психијатрите и комисија и се останато, дури не им дадат прелазни резултати :icon_mrgr:
Повеќето од нив се тешки локални криминалци со дебели досиеа, остатокот се лабилни како последица на војната и има некој дел кои се асални и со кои можеш да направиш некој муабет. Океј, заедничко за 90% од нив е дека се најголеми сељаци, дното на општеството, барем тоа сум можел да заклучам од искуството со полицијата во државава. Никаков кодекс на однесување, никаков речник, едноставно извриштели на ПАРТИСКИ наредби.

Во нормална држава тие се првите кои би оставиле да се влезе во влада и да се запали истата. Веќе направија нешто такво во 2001 година, ама тогаш и нив ги засегна одлуката да им се дозволи на терористите слободно да го напуштат Арачиново. Одлуките кои ги носи моменталнава влада не носат во уште полоши насоки од одлуките во 2001, ако сега не се пресече, до крај на животот ќе бидеме овци... Самите они треба да си ги чукнат тоа тимбите тикварски и да се запрашаат КОГО БРАНАТ?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.075
Ај вака сеа, ќе направиме објективен политички муабет иако знам дека џабе ќе биде.

СДСМ се расцепка низ годиниве. Од неа искочија партијата на Бучковски и партијата на Стевче. Што се деси со тие две партии, станаа трета опција? Не, туку ВМРО едните ги уцени другите ги купи, зошто, затоа што не сака да има трета опција. Сака да има само една опозициона опција, која може катадневно преку медиумските мегафони да ја оцрнува.

Трета опција ко ВМРО НП? Кому не чини таа опција? На ДПМНЕ, оти бил Љубчо кој со Бранко не продале.

Опција ко ДОМ, која еве денес најавува излегување од владата? Уствари чекај, еве најјакутелна „трета опција“ е „амстердамската тројка“ на чело со Никола Димитров, екс преговарачот за името и член на ВМРО ДПМНЕ. Ете не се од фракција на СДСМ туку од ДПМНЕ.

Ќе гласаш за нив како трета опција? Не, пак ќе гласаш за ДПМНЕ. Затоа не сум јас, туку ти си бато прозирен.

У право си , џабе ќе вртиме само во круг. Правев муабет за трета досега непозната опција , да почнат од почеток. Ти ми вртиш имиња на мршојадци како Бучковски и Ѓоргиевски , и педерите од Амстердам кои ги немаше никаде пред да почнат бомбите , сега осетија крв и ајде да пробат. Маската оддамна им ја нема на тие.

Правам муабет за тотално непознати млади образовани лица , кои нема да паѓаат под никаков притисок и пари и кои ќе се залагаат за рејтингот на нивната партија преку сериозна работа. 100 % сум сигурен дека да се појават вакви луѓе со тек на време ќе стекнат доверба кај дел од народот и можат да играт сериозна политичка фигура у државата , особено баш сега во последните години кога народот веќе е доста имун на сите ветувања од портокаловите и од плавите.

И да , се додека постои шанса моменталната гарнитура на СДС да дојде до власт , јас ќе гласам за ВМРО кога нема друга опција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom